Na chalupě Petry Černocké (73) straší: Vyvolávali jsme duchy a pohnula se i sklenička, vypráví představitelka Saxany

Na chalupě Petry Černocké (73) straší: Vyvolávali jsme duchy a pohnula se i sklenička, vypráví představitelka Saxany
Zdroj: Herminapress
Zpěvačka a herečka Petra Černocká zdědila po tatínkovi roubenku v ústecké vesničce Kytlice. Strávila zde podstatnou část dětství.Dnes chalupu využívají s manželem Jiřím Pracným.Jedou-li pouze na nákup do vesničky, vystačí si s mopedem.Manžel si čas od času vyrazí na výlet po okolí na kole.+ 22 fotek+ 23 fotek

Herečka Petra Černocká (73) tráví léto na chaloupce v malebné obci Kytlice na Ústecku. Ovšem jak prozradila magazínu Lifee.cz, chaloupka s pohnutou historií má zřejmě víc tajemství, než je na první pohled znát. Herečka zde vyvolávala duchy a na místě trpí neodbytným pocitem, že není sama. Starý dům neustále vrže a praská, jako by jej obýval nezvaný návštěvník.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 06. 2023 12:00

"Tuhle chalupu tehdy objevil Vlasta Brodský, můj bratranec, a mého tátu vyhecoval, že tam jeli a on si ji pořídil. Bylo to za nějaké obligace a řekla bych, že to byl tenkrát docela výhodný nákup. Dnes už by to byly jiné peníze,“ vypráví Petra zajímavou historii roubenky, která stojí v těsné blízkosti lesa.

Saxana Černocká vyvolávala duchy

Jak herečka a zpěvačka přiznává, dům zřejmě nebude zabydlen pouze pozemskými bytostmi. A možná si za to tak trochu může sama. "Někdy ten pocit člověk má, protože je to starý barák. A je fakt, že jednou jsme tam vyvolávali duchy - jen tak, cvičně. A zdá se, že za námi jeden přišel, ale jistí jsme si nebyli," vzpomíná představitelka filmové čarodějnice Saxany. Ta už dnes dobře ví, že koketování se záhrobím se nevyplácí.

Hýbala se sklenička, vzpomíná herečka

Během seance ji tenkrát zřejmě skutečně navštívil duch. A není jisté, zda v domě už nezůstal. "Projevovalo se to tak, že se na stole začala hýbat sklenička. Později jsem si nastudovala z knih, jak to vlastně je s tímhle spojováním se s jinými světy. A bylo tam napsané, že se to nemá dělat, protože je to svým způsobem nebezpečné. Člověku může skočit za krk nějaký zlý duch. Takže později už jsme to nezkoušeli," varuje Petra Černocká ostatní, kteří by si chtěli podobnou zábavu vyzkoušet.

Člověk by lehce uvěřil, že není sám

"Ale ta sklenička se opravdu pohybovala, pozor! Opravdu a dodnes na to myslím. Jen se do toho už raději nepouštíme," dodává herečka, která na chaloupku dojíždí z Prahy v doprovodu svého manžela, muzikanta Jiřího Pracného. Dům je starý a zřejmě toho pamatuje mnoho. "Pořád nám na chalupě něco praská, nějaké trámy. Nahoře na půdě jsme měli kunu, ale člověk by lehce uvěřil, že tam něco je," míní Petra Černocká, která si přesto malebnou chaloupku oblíbila. Zároveň krčí rameny s tím, že nikdo s jistotou neví, jak to s těmi duchy doopravdy bylo.

Kytlice si oblíbili umělci

Překvapivě také není jedinou známou osobností, která romantickou vesničku Kytlice objevila. Za vším stojí právě její bratranec Vlastimil Brodský„Tenkrát bylo potřeba pohraničí nějak zabydlet. Proto bylo zrovna v této vsi tolik herců z vinohradského divadla, protože ten Brodský to všem v Praze vykecal. Byl tam Horníček, prvorepubliková herečka, paní Svozilová, no a teď už to mají všechno jejich potomci,“ vypráví Petra Černocká, jak slavné mívala ve vsi sousedy.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články