Petra Černocká ukázala svoji půvabnou roubenku u lesa: Chalupu objevil její bratranec Vlastimil Brodský

Petra Černocká ukázala svoji půvabnou roubenku u lesa: Chalupu objevil její bratranec Vlastimil Brodský
Zdroj: Herminapress
Zpěvačka a herečka Petra Černocká zdědila po tatínkovi roubenku v ústecké vesničce Kytlice. Strávila zde podstatnou část dětství.Dnes chalupu využívají s manželem Jiřím Pracným.Jedou-li pouze na nákup do vesničky, vystačí si s mopedem.Manžel si čas od času vyrazí na výlet po okolí na kole.+ 22 fotek+ 23 fotek

Zpěvačka Petra Černocká (73) se pochlubila půvabnou roubenkou, kterou zakoupil po druhé světové válce její tatínek v malebné pohraniční vesnici Kytlice na Ústecku. V rozhovoru pro Lifee.cz prozradila, že nejraději má půvabné lesní jezírko za chalupou, kam chodí relaxovat, a zavzpomínala také na to, jak stavení jejímu otci doporučil její bratranec, legendární herec Vlastimil Brodský.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 28. 05. 2023 08:00

Petra Černocká odjíždí na chalupu v Kytlici každé léto. Letos ji předběhl manžel, který nakoupil sazeničky a vyrazil osázet skleník i vyvýšený záhon, aby měli v létě úrodu cuket a dýní hokaido.

Tuhle chalupu tehdy objevil Vlasta Brodský, můj bratranec, a mého tátu vyhecoval, že tam jeli a on si ji pořídil. Bylo to za nějaké obligace a řekla bych, že to byl tenkrát docela výhodný nákup. Dnes už by to byly jiné peníze," vypráví Petra zajímavou historii roubenky, která stojí v těsné blízkosti lesa.

Překvapivě není jedinou známou osobností, která romantickou vesničku objevila. Za vším stojí již zmíněný Vlastimil Brodský„Tenkrát bylo potřeba pohraničí nějak zabydlet. Proto bylo zrovna v této vsi tolik herců z vinohradského divadla, protože ten Brodský to všem v Praze vykecal. Byl tam Horníček, prvorepubliková herečka, paní Svozilová, no a teď už to mají všechno jejich potomci," směje se Petra Černocká. Kytlice je zkrátka umělecká ves!"

Chystáte se letos na chaloupku?

Určitě to zase nevydržím. Sbalíme to v Praze, vezmeme psa a pojedeme. Kočku brát nebudu, ta už je stařičká a bude mi ji krmit sousedka. Pojedu tam nejméně na týden, jak jsme to dělávali dřív. Už se na to docela těším. Máme za chalupou jedno nádherné místo, lesní jezírko, a v něm se koupeme. Je to strašně skvělé a miluji tohle jezírko už od pohledu. Tam se musím několikrát do roka uklidnit, protože je to tam boží. Někde jsem četla, že když člověk nemůže usnout, má si vybavit nějaké místo, které miluje, uklidňuje ho a které má nejraději. Když já nemůžu usnout, vybavím si tohle lesní jezírko.

Nestraší náhodou u vás v chaloupce?

Někdy ten pocit člověk má, protože je to starý barák. A je fakt, že jednou jsme tam vyvolávali duchy - jen tak, cvičně. A zdá se, že za námi jeden přišel, ale jistí jsme si nebyli.

Jak dlouho už chalupu máte?

Tuhle chalupu koupil můj tatínek po válce, protože pohraničí bylo prázdné a oni byli vlastně rádi, že si tu chalupu někdo pořídil. Tehdy ji objevil Vlasta Brodský, můj bratranec, a mého tátu vyhecoval, že tam jeli a on si ji pořídil. Bylo to za nějaké obligace a řekla bych, že to byl tenkrát docela výhodný nákup. Dnes už by to byly jiné peníze. Tenkrát bylo potřeba pohraničí nějak zabydlet. Proto bylo zrovna v této vsi tolik herců z vinohradského divadla, protože ten Brodský to všem v Praze vykecal. Byl tam Horníček, prvorepubliková herečka, paní Svozilová, no a teď už to mají všechno jejich potomci. Kytlice je zkrátka umělecká ves.

Jak jste chaloupku vybavili?

Je to taková směsice všeho možného. Hodiny mám například ještě po tátovi a pravidelně jednou za čtrnáct dní se samy od sebe zastavují. Výzdobu na dřevěné skříňce jsem malovala sama, když jsem zrovna neměla co dělat, stejně jako obrázek Eiffelovy věže. Máme to v chaloupce prostě zařízené tak, aby se nám v ní dobře odpočívalo, byť manžel dokáže udělat pořádný nepořádek, když je na chalupě sám.

Máte na chaloupce také velký skleník. Jaké plány máte letos se zeleninou?

Zrovna tento týden můj muž vyrazil a odvezl si spoustu sazeniček. Pro jedny rajčata jsme jeli až na Moravu, protože jsou ozkoušená. Tohle odvezl na chalupu a teď to tam sází. S tím skleníkem je to zajímavé - jeho rajčata vypadají jako náprstek, větší nevyrostou. A okurčičky jsou také spíše pro srandu, asi jako klíček od bytu. Nějak se mu to poslední dobou ve skleníku nedaří. Nedávno ovšem postavil na zahradě dřevěný vyvýšený záhon kvůli zádům, já tomu říkám šuple, a tam se mu daří fantasticky. Takže já potom nevím, co s cuketami a hokaido.

Manžel je na zahrádce aktivnější než kdejaká zahradnice!

Pustil se do toho víc než já, proto jezdí na chalupu častěji, aby si to zalil, když sousedka nemůže. Já se tam na jaře bojím jezdit, protože mám strach, že tam bude jenom práce - jen umýt všechna okna, těch tam máme hodně. Potom zasázet kytky pod okna. Ovšem pozor, manžel pochopil situaci a koupil mi geniální stěrku na okna. Ta se krásně lesknou, zabere to všeho všudy tři minuty a je po problému. Když si vzpomenu, že mi máma dala do ruky troje noviny a já jako dítě musela blýskat okna...

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články