Navštívili jsme byt snů: Moderátorka Veronika Petruchová má v domě ze 16. století skálu v koupelně a na dvorku dokonalou oázu

Navštívili jsme byt snů: Moderátorka Veronika Petruchová má v domě ze 16. století skálu v koupelně a na dvorku dokonalou oázu
Zdroj: Lifee/Veronika Nováková
Moderátorka Veronika Petruchová bydlí v domě ze 16. století na pražské Malé Straně. Takhle vypadá její dvoreček.Veronika Petruchová pochází z Moravy, o návštěvy je tedy královsky postaráno. Slivovici jí posílá tatínek.Dvorek Veroniky Petruchové je oáza klidu v rušné Praze.Pohoštění dělá Veronika Petruchová vždy velké a bohaté, jídla musejí být sytá.+ 33 fotek+ 34 fotek

Moderátorka Televizních novin, Veronika Petruchová (28) sice pochází z moravské Hroznové Lhoty, ale v Praze je už tři roky doma na Malé Straně, kde společně s pejsem obývá byt v domě ze 16. století. Lifee.cz pozvala na návštěvu a prozradila nám, že v létě tráví volný čas na dvorku ve stínu fíkovníku, v zimě zase relaxuje v malebné koupelně, jejíž dominantou je moderní vana a především skála, na které stojí Pražský hrad.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 22. 07. 2023 09:30

Moderátorka Televizních novin Veronika Petruchová (28) pochází z moravské Hroznové Lhoty a podle toho vypadalo také pohoštění, které magazínu Lifee.cz připravila. Uvítala nás na svém dvorku slivovicí od táty, hrozny, které zde sama pěstuje, a také kanapkami s trhaným masem a brusinkami.

Pohoštění servírovala na dvorku, kde vytváří příjemný stín starý fíkovník. Jak nám ostatně nedávno prozradil cukrář Josef Maršálek, právě v okolí Pražského hradu se fíky historicky pěstovaly a dobře se jim dařilo. Ten Veroniky Petruchové jistě pamatuje několik staletí.

Veronika Petruchová bydlí na Malé Straně

Veronika bydlí v bytě v historickém domě tři roky. "Je to o štěstí a o náhodách. Měla jsem to štěstí, že tento byt koupil můj švagr, takže je to rodinná záležitost. Já se v centru Prahy držím už od začátku, protože jsem společenský člověk. Jsem ráda v centru dění - a to i ve své práci. Na Malé Straně se mi líbí, že je všechno blízko a vím o všem, co se kde šustne," vysvětluje Veronika, která má v těsném sousedství také staršího bratra, který bydlí jen 500 metrů vedle a často se navštěvují.

Na dvorku mám malou Moravu, směje se Petruchová

Dvorek starého domu je také prorostlý maliním, jahodníky, růžemi a po jeho zdivu se táhne také vinná réva. "Víno občas ustřihnu pro hosty. Ale mám zde hodně fíků, fíkovník rodí dvakrát do roka a hrozny se táhnou po celém domě. O hladu určitě nebudu. Jsou zde také ostružiny, jahody a meruňka. Ta zatím nerodí, má málo půdy a potřebovala by přesadit. Ale alespoň dělá parádu. Udělala jsem si Hroznovou Lhotu na pár metrech," směje se spokojená moderátorka.

Chybí mi jen struhadlo na parmazán, směje se

Když se Veronika Petruchová nastěhovala, bylo nutné prostory zútulnit. S tím si hravě poradila. "Hodně věcí, ať už vybavení nebo zrcadla, jsou moje. Už jsem se několikrát stěhovala a majetek se naskládá. Když se stěhujete, nejlépe zjistíte, co všechno máte. Jediné, co jsme dodělávali, byla kuchyň, která potřebovala rekonstrukci," vysvětluje Veronika.

Její kuchyň je praktická a stylově i barvou zapadá do koloritu budovy, ve které se mísí moderní prvky s těmi historickými. "Teď mám konečně pocit, že je všechno tak, jak má být. Mám prostor na všechno, co potřebuji. Ráda zvu kamarády na grilovačky. Už mi opravdu nic nechybí, možná jen struhadlo na parmazán," dodává sympatická brunetka, kterou pro její úsměv mnozí srovnávají s Lucií Borhyovou.

Koupelně dominuje vana a skála z Pražského hradu

Skutečnou perlou domu Veroniky Petruchové je koupelna, která si nezadá s luxusním wellness. Jde o historický prostor rekonstruovaný tak, aby se snoubil s moderními prvky. Celek vypadá útulně a koupel při svíčkách musí být skutečným potěšením pro všechny smysly.

"Koupelna už zde byla, je vytesaná do skály pod Hradem. V zimě drží teplo a v létě je tam chládek. Mám takovou přírodní klimatizaci, která funguje skvěle," pochvaluje si moderátorka, která v koupelně tráví hodně času. "Často ležím dlouhé hodiny ve vaně a přemýšlím o životě, koukám na kameny a cítím se tam být schovaná v úkrytu. Je to pro mě bezpečný kout. Můžu přemýšlet o čemkoliv a vím, že to zůstane v té jeskyni."

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články