Nejslavnější dvojčata slaví 37. narozeniny: Mary-Kate a Ashley Olsenovy našly po utrápeném dětství štěstí v módě

Nejslavnější dvojčata slaví 37. narozeniny: Mary-Kate a Ashley Olsenovy našly po utrápeném dětství štěstí v módě
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Dvojčata Mary-Kate a Ashley Olsenovy na snímku z roku 1987, kdy excelovala v komediálním seriálu Plný dům.Vánoční snímek z roku 1992. Tehdy byly obě holčičky hvězdami, ale natáčení filmů a seriálů si podle svých slov moc neužívaly.Mary-Kate a Ashley Olsenovy při natáčení seriálu Two of a Kind v roce 1998.Sestry v Londýně (2000), další z filmů dvojčat Olsenových.+ 4 fotky+ 5 fotek

Hvězdnou kariéru odstartovala už v devíti měsících, kdy se objevila v sitcomu Plný dům, a na vrcholu se ocitla v 90. letech. Dvojvaječná dvojčata Mary-Kate a Ashley Olsenovy v úterý slaví 37. narozeniny. Jak se jim dnes daří? A proč Mary-Kate označuje své dětství a dospívání za hotovou noční můru?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 13. 06. 2023 14:00

Mary-Kate a Ashley Olsenovy byly jeden čas považovány za nejslavnější dvojčata světa, a to když se bok po boku objevily v 90. letech hned v několika filmech a seriálech. V tu dobu nebylo snad jediného časopisu, který by o sympatických dívkách nepsal a nesnažil se ulovit jejich exkluzivní fotografii.

Natáčení Mary-Kate a Ashley Olsenovy nebavilo

I když by běžný smrtelník mohl hvězdným sestrám závidět, ony samy zažívaly peklo. Po slávě totiž netoužily a k filmu se dostaly podle magazínu Rolling Stones tak trošku náhodou. Kamarádka jejich maminky pracovala pro jednu castingovou agenturu, která hledala dvojčata do chystaného seriálu Plný dům. Jarnette Olsen jí na její žádost poslala fotky svých holčiček a bylo rozhodnuto.

Mary-Kate a Ashley se sice staly hvězdami, ale natáčení si nikdo moc neužíval. Dvojčátka věčně plakala, takže jednotlivé záběry vznikaly jen pomalu a obtížně, navíc zpočátku ve většině z nich, kde figurovalo jen jedno z dvojčat, zaskakovala Mary-Kate, neboť Ashley byla podle The Washington Post velmi bázlivá.

Připadaly jsme si jako cvičené opičky, tvrdí Mary-Kate

A své "práci" dvojčata nepřišla na chuť ani později. Tedy alespoň podle toho, co Mary-Kate prozradila v roce 2010 magazínu Marie Claire. "Připadaly jsme si jako cvičené opičky. Když se dívám na fotky z té doby, vůbec necítím, že bych to byla já," poukazuje. "Takové dospívání bych nepřála nikomu," dodala.

Není se čemu divit. Dívky musely v pubertě čelit věcem, s nimiž se stěží vypořádávají i dospěláci. Jako například paparazzi fotkám v plavkách nebo dotazům novinářů, jestli jsou ještě panny. Noční můra nejen pro Olsenovy, jak se Mary-Kate vyjádřila pro Marie Claire, ale každého z nás.

Táta nechal Mary-Kate sledovat, kolik toho sní

Není proto divu, že na střední škole začala mít Mary-Kate vážné problémy s anorexií. Rodiče se nejprve snažili situaci zvládnout doma. Táta ji třeba podle magazínu People motivoval k jídlu tím, že jí vrátí zabavený Range Rover, když konečně něco sní. A také si najímal lidi, kteří kontrolovali Mary-Kateino stravování. Dívka přesto před nástupem na vysokou skončila v léčebně.

Z hereček módní návrhářky

Už tehdy měly sestry jasno, že jak se přehoupnou do dospělosti, pomalu s herectvím skončí. Definitivně se tak stalo v roce 2012, kdy světu oznámily, že se vrhají do módního průmyslu. V roce 2016 založily luxusní značku The Row, provozují také lifestylový brand Elizabeth and James a dostupnější módu pod značkou Olsenboye a StyleMint.

Zpočátku se tvářily, že ke značkám ani nepatří. "Nechtěly jsme být jejich tváří. Nechtěly jsme ani, aby se mezi lidmi moc vědělo, že je provozujeme my. Chtěly jsme, aby se mluvilo hlavně o produktech," poukázala Mary-Kate v rozhovoru pro magazín ID.

A v ústraní je podle všeho oběma ženám nejlépe. Ač jsou obě stále bezdětné, Ashley se po románku s hercem Jaredem Letem (51) nebo cyklistou Lancem Armstrongem (51) loni vdala za umělce Louise Eisnera. Mary-Kate na svého prince na bílém koni stále čeká. Za sebou má nepovedené manželství s nevlastním bratrem bývalého francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho Olivierem (54).

Jak to dnes mladým dámám sluší, se můžete podívat v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články