Pan Tau se po 40 letech vrací. Zesnulého Ottu Šimánka nahradí britský komik Matt Edwards

Britský komik Matt Edwards ztvárnil postavu Pana Tau, kterého v originální sérii hrál legendární herec Otta Šimánek.
Zdroj: Profimedia.cz

Oblíbený seriál Pan Tau se vrací. Na podzim ho uvede německá televizní stanice ARD, která si pro své fanoušky připravila čtrnáct nových epizod. Legendárního Ottu Šimánka v hlavní roli nahradí anglický stand-up komik Matt Edwards.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 04. 08. 2020 12:11

Pan Tau si získal srdce spousty (nejen) dětí. Oblíbená postava se proslavila svou kouzelnou buřinkou, černým deštníkem a černým oblekem s bílou květinou v klopě, ale taky řadou čarovných triků.

Pan Tau ve filmu i v seriálu

Pan Tau se objevil v 33 dílech televizního seriálu, který v letech 1970 až 1978 vznikl v československo-západoněmecké koprodukci. Spatřit jste ho mohli i ve filmech Poplach v oblacích, Od zítřka nečaruji a Pan Tau a jeho příběhy vyšly také knižně.

Režisérem Pana Tau byl Jindřich Polák, scénáristou Ota Hofman a představitelem hlavní role Otto Šimánek. V úspěšném seriálu se pak objevili i další významní herci jako Jiřina Bohdalová, Jiří Sovák, František Filipovský nebo Vladimír Menšík.

Pana Tau chtěla i Česká televize

Práva na další díly Pana Tau vlastní německá společnost Caligari a nové epizody se už na podzim objeví na stanici ARD. Ta odvysílá 14 dílů, které byly natočeny v Německu. Role v nich ztvární herci jak z Německa, tak i z Velké Británie. Hlavní role přitom připadla anglickému stand-up komikovi Mattu Edwardsovi, vedle něhož se objeví Valerie Niehaus, Armin Rohde, Bettina Lamprecht, Sophie von Kessel či Katharina Wackernagel.

Není to přitom tak dávno, co se uvažovalo o tom, že se koproducentem nových epizod stane Česká televize. Z tehdejších plánů ale sešlo. „Původně plánovaných deset českých dílů se nakonec zredukovalo na dva, což by bylo obtížné z tvůrčího i obsahového hlediska,“ řekla před rokem mluvčí televize Karolína Blinková pro Hospodářské noviny.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články