Petr Vojnar vzpomíná na T-boyz: Boom jsme prožili až na konci kariéry, Beruška byla jen výplň desky

Petr Vojnar vzpomíná na T-boyz: Boom jsme prožili až na konci kariéry, Beruška byla jen výplň desky
Zdroj: Se souhlasem Café & Bar Stromovka Collection
Moderátor Petr Vojnar má s bývalou přítelkyní Andreou syna Sebastiana. Veškeré volné chvíle věnuje Petr Vojnar právě svému synovi, který příští rok půjde do první třídy.Petra můžeme nejčastěji potkat v roli moderátora, například na nedávné otvíračce nové kavárny poblíž pražského parku Stromovka. Ujít si ji nenechala ani zpěvačka Heidi Janků.Mimo práci se Petr Vojnar věnuje také sportu.+ 6 fotek+ 7 fotek

Moderátor Petr Vojnar (46), bývalý člen chlapecké skupiny T-boyz, zažívá velký comeback. Díky Starým peckám Leoše Mareše jezdí po republice a spolu s věhlasným kolegou zpívá největší hit kapely - píseň Beruška. "Beruška vznikla jako výplň, než si začala žít vlastním životem," vzpomíná Vojnar v rozhovoru pro Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 15. 08. 2022 15:00

Beruška se stala hitem tak trochu z leknutí, protože šlo o poslední - a vlastně nechtěnou - píseň jejich alba. Teď, na koncertech Leoše Mareše, o ni ale mají mladí lidé stále zájem. Není to motivace pro to, dát T-boyz znovu dohromady?

Spekulace jsou, ale lidé si mohou spekulovat, o čem chtějí. Je fakt, že my ten boom prožili až na konci kariéry. Kapelu jsme táhli od 16 let. Byli jsme vlastně už vyčerpaní, když jsme prorazili," svěřil se moderátor, se kterým jsme hovořili během slavnostního otevření kavárny Café & Bar Stromovka Collection CHILL OUT.

Jak trávíte léto?

Pracovně a rodičovsky jako vždycky. Protože přes léto nikam nejezdím, většina moderátorských akcí padne na mě. Ostatní už jsou totiž bohatí a jezdí po dovolených. A pokud zrovna nemoderuju, jsem se synem, kterému je 5 let a příští rok půjde do školy. Teď bude přestupovat ze soukromé školky do státní, aby byl připravený na opravdový dětský kolektiv.

Pojďme zavzpomínat na vaši slavnou píseň Beruška. Vystupujete s ní teď jako host ve Starých peckách Leoše Mareše.

Leoš jezdí svoje Staré pecky, což je dvouhodinový program v amfiteátrech, a já letos poprvé jezdím s ním. Berušku máme takzvaně na featu, to znamená, že ji jezdíme spolu a dostává se víc mezi lidi. Ale je to pořád známá pecka, to je zkrátka neverending hitovka.

Jak tenkrát píseň vznikala?

Byla to tzv. 13. písnička na desku - to znamená písnička, se kterou se nepočítá a je to spíš taková výplň. Tenkrát ještě neexistovaly streamovací služby a internet, takže se dělalo CD, které muselo mít minimálně 46 minut. A tak se dělaly hity a výplně. Beruška byla výplň, která si začala žít vlastním životem - a stalo se z ní to, co se z ní stalo. Když je písnička dobrá, tak si svoji cestu najde a nepotřebuje žádné PR ani jinou podporu.

Proč se kapela T-boyz rozpadla?

Kapela se rozpadla, protože jsem ve svých 28 letech odešel. Už mi přišlo bizarní zpívat v boybandu a chtěl jsem dělat něco jiného. Chtěl jsem moderovat a točit filmy a seriály. Už se to prostě vyčerpalo a opotřebovalo.

A neplánujete návrat?

Spekulace jsou, ale lidé si mohou spekulovat, o čem chtějí. Je fakt, že my ten boom prožili až na konci kariéry. Kapelu jsme táhli od 16 let. Byli jsme vlastně už vyčerpaní, když jsme prorazili s naším hitem. A další věc je, že jsme se každý rozprchli do jiného segmentu a na jiné kontinenty, takže jakýkoliv návrat je absolutně nereálný.

Jak dnes probíhá spolupráce s Leošem? Kdo ji vlastně navrhl?

Famózně. Leoš je opravdu neuvěřitelný profík. Teď jsem ještě víc pochopil, proč je tam, kde je. Protože on ty věci dělá skvěle, on je dělá s neuvěřitelnou energií a lidi ho milují. Jsem opravdu hrdý na to, že s ním můžu stát na jednom pódiu a zpívat tuhle jednu písničku. Spolupráce funguje tak, že Leošovi se to hodí do programu a já rád jedu. Leoš si vzal ty party, které jsou rapované, a já zpívám. Jednou za měsíc zažívám krásný večer, protože ty amfiteátry jsou opravdu vyprodané, a je to párty, která má neuvěřitelnou energii. I kvůli té jedné písničce tam rád jedu a strašně si to užívám. Kdybychom spolu vymysleli něco dalšího, tak se bránit nebudu, ale sám za sebe ty ambice nemám.

Není mezi Leošem a vámi nějaká řevnivost? Oba jste moderátoři.

Ne, není. Leoš chtěl, abych hrál na jeho koncertě a já to s radostí přijal.

Nedávno proběhla médii zpráva, že jste opět zamilovaný. Je to pravda?

Proslýchat se může cokoliv, ale já o tom nic říkat nebudu. Jsem naprosto spokojený.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články