Plavčík David Hasselhoff slaví 70. narozeniny: Sedm věcí, které jste o něm možná nevěděli

David Hasselhoff slaví 70. narozeniny: Válčil s alkoholem i ženami, zpíval u zbořené Berlínské zdi
Zdroj: Showpix
David Hasselhoff na fotce z 80. let. Drsňák v černé......se proháněl na televizních obrazovkách ve slavném seriálu Knight Rider.Ještě větší slávu mu přinesl seriál Pobřežní hlídka. Měl skončit po první sezoně, ale David Hasselhoff projektu bezmezně věřil.A oplatilo se. Na příběhy partičky záchranářů kolem Davida Hasselhoffa se každý týden dívala víc než miliarda lidí po celém světě. On sám si díky tomu přišel na jmění ve výši 100 milionů dolarů.+ 7 fotek+ 8 fotek

David Hasselhoff oslaví 17. července 70. narozeniny. Byly doby, kdy se na něj v seriálu Pobřežní hlídka dívala každý týden miliarda lidí po celém světě. Věčně usměvavý chlap, který si neumí zapnout vrchní knoflíky na košili, ale v soukromí prošel několika rozvody, zdravotními problémy a válčil i s alkoholem.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 16. 07. 2022 09:00

Chlap, který mluví se svým autem a dokáže zpomaleně běhat po pláži, se zapsal nejen do srdcí diváků, ale také do Guinnessovy knihy rekordů. Dlouho držel prvenství v pozoruhodné kategorii - Nejsledovanější muž v historii televize. Co všechno ještě dokázal David Hasselhoff?

Vzlety a pády Davida Hasselhoffa

1. V letech 1984-89 byl ženatý s herečkou Catherine Hickland. Svatbu si zopakovali také v seriálu Knight Rider, konkrétně šlo o 11. epizodu čtvrté sezony s názvem Vůně růží.

2. Když se v roce 1987 utápěl v depresích kvůli zrušenému seriálu Knight Rider a krachujícímu manželství s Catherine, stala se mu podivná věc. Seděl doma v Los Angeles a docela dost pil. Najednou u jeho dveří zazvonila mladá Rakušanka s výtiskem hudebního časopisu Rennbahn Express a požádala o autogram. Řekla mu také, že se v Rakousku je jedničkou hudebních hitparád. Hasselhoff neváhal. Podle svých slov nejdřív zjistil, kde leží Rakousko, pak zavolal tamějšímu zástupci své nahrávací společnosti a zorganizoval turné. V německy mluvících zemích je dodnes úspěšnější než ve Spojených státech.

3. Na Silvestra 1989 se David Hasselhoff vznesl v jeřábu nad davem tisíců lidí, kteří se shromáždili na oslavu pádu Berlínské zdi. A zazpíval jim svůj popový hit Looking for Freedom. Původně ho producenti německého pořadu Silvester Show požádali, aby zazpíval z hotelu. Položertem jim řekl, že kdyby tak mohl zpívat na Berlínské zdi...

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený David Hasselhoff (@davidhasselhoff)

Další věc, kterou si pamatuji, je, že jsem v jeřábu nad milionem lidí a zpívám," okomentoval to Hasselhoff. Díky tomu se stál součástí historie města. Jeho fotografie z tohoto vystoupení dodnes visí v berlínském muzeu Checkpoint Charlie vedle snímků tehdejšího amerického prezidenta George H.W. Bushe a izraelského premiéra Jicchaka Šamira.

4. Marcus Barone, pianista a dlouholetý spolupracovník Davida Hasselhoffa, vzpomíná, že ho zarazilo, jak tvrdě zpěvák a herec pracoval na své evropské kariéře. V éře před internetem, kdy se hvězdy nemohly se svými fanoušky spojit přes Instagram nebo YouTube, je Hasselhoff okouzloval na osobně. Pamatuji si, že ulice zametaly ženy se slaměnými košťaty. Nebyly tam ani obchody. Bylo to město studené války a tady přichází ten chlap, který mluví s autem..." vzpomíná Barone na Rakousko z konce 80. let pro list Washington Post.

Tajemství Davida Hasselhoffa

5. Trpěl neuralgií trojklanného nervu, bolestivým nervovým onemocněním, které často vede k depresím. Vyžádalo si to operaci hlavy. „Říkají tomu sebevražedná nemoc. Znamená to, že máte ve tváři tolik otřesů, že chcete vyskočit z okna," komentoval Hasselhoff otevřeně svou nemoc.

6. Potíže s alkoholem se s ním vlekly dlouhé dekády. Jeden z nejhorších momentů pravděpodobně nastal v roce 2006, kdy ho jeho šestnáctiletá dcera Taylor-Ann natočila, jak leží na podlaze, opilý a bez košile. A snaží se sníst burger. Hasselhoff říká, že video zveřejnila jeho bývalá manželka Pamela Bach, aby mu ublížila. Ona kontruje tím, že když je to pravda, měl ji zažalovat. Ostatně, jejich bouřlivý rozchod doprovázel neméně bouřlivý soud.

7. Většině diváků seriálu Pobřežní hlídka patrně utkvělo v paměti hlavně to, jak ženy a muži v rudých plavkách zpomaleně pobíhají po pláži. Zajímavé je, že šlo o nouzové řešení, protože štáb neměl dost prostředků na natáčení. „Takže jsme našli způsob, jak vyplnit hodinu tím, že budeme točit lidi ve zpomaleném záběru. Řekli jsme si: ‚No, holkám v plavkách sluší běh ve zpomaleném záběru, pojďme to natočit.‘ A zjistili jsme, že se to divákům docela líbilo,“ vysvětluje Hasselhoff vznik legendárních záběrů pro magazín Men's Health.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: David Hasselhoff

Mentalfloss.com: 10 Totally Awesome Facts About David Hasselhoff

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články