Tomáš Klus i David Kraus společně proti bezmoci: Slavní se spojili a zazpívají, aby podpořili nemocné ALS

Tomáš Klus i David Kraus společně proti bezmoci: Slavní se spojili a zazpívají, aby podpořili nemocné ALS
Zdroj: Lifee.cz/Renata Bušková
Manželé Mikulášovi v létě pozvali Milušku Bittnerovou k sobě domů, aby zde vznikl další díl talk show Na kafeečko.Vladimír trpí nemocí ALS, přesto si zachovává optimistického ducha.Manželka Denisa je Vladimírovi velkou oporou.Natáčení talk show Na kafeečko probíhalo v uvolněné atmosféře.+ 2 fotky+ 3 fotky

Vzpomínáte ještě na manžele Mikulášovy, kteří v létě navštívili talk show Milušky Bittnerové Na kafeečko? Vladimír zde velmi otevřeně promluvil o smrtelné nemoci ALS, kterou mu pomáhá zvládat manželka Denisa. Pacienty, jako je pan Mikuláš, můžete už v úterý 25. října podpořit na 4. ročníku charitativního koncertu v Pražské křižovatce.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 24. 10. 2022 12:00

Spolek ALSA, který koncert organizuje, pomáhá lidem s nevyléčitelnou nemocí ALS, tedy amyotrofickou laterální sklerózou. Při ní pacienti pomalu ztrácejí kontrolu nad svaly, přestože mozek funguje perfektně. Uvězněni ve vlastním těle po čase nedokážou chodit ani mluvit a potřebují celodenní péči a drahé pomůcky. Spolek ALSA, který jako jediný v Česku i na Slovensku sdružuje odborníky a veřejnost se zájmem o ALS, pacientům a jejich blízkým pomáhá.

Vystoupí David Kraus nebo Tomáš Klus

Benefiční koncert se uskuteční 25. října ve 20.00 v kulturním centru Pražská křižovatka a zváni jsou všichni, kdo by rádi podpořili pacienty trpící nemocí ALS. Moderovat ho bude ambasadorka spolku Daniela Písařovicová. V rámci večera zazní písně v podání předních osobností české populární hudby. Těšit se můžete na DebbiTamaru a Tomáše Klusovi, Elis MrázKateřinu a Petera Pechovi, Annumárii D´almeiduThoma Artwayekapelu ZrníInflagranti nebo Davida Krause.

Pacient s ALS neovládá svaly, mozek funguje dál

 „Paradoxně je z mého úhlu pohledu jen máloco hendikepem,“ vysvětluje Vladimír Mikuláš v naší talk show Na kafeečkoTřeba jen moct mluvit, natož hýbat končetinou, je obrovský potenciál, ale chápu i ty co se zhroutí kvůli vybitému mobilu,“ vtipkuje Vladimír, který se se světem dorozumívá prostřednictvím digitální klávesnice. Proto také projevil přání, aby jeho hlas, jejž zpracovává počítač, namluvil herec a zpěvák David Kraus.

Koupí vstupenky podpoříte pacienty s ALS

Spolek Alsa představí na benefičním koncertě svůj nový animovaný spot a seznámí publikum s plány do budoucna. Výtěžek z koncertu poputuje na péči o pacienty s ALS. Lístky jsou v prodeji v sítích Ticketmaster nebo na webu spolku zsalsa.cz. Cena vstupenky je 499 Kč a přispět pacientům je možné také na transparentní konto 5001495992/0300.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články