Borhyová, Perkausová, Kuchařová a spol.: Slavné krásky, jejichž smyslným rtům neodolá žádný muž

Borhyová, Perkausová, Kuchařová a spol.: Slavné krásky, jejichž smyslným rtům neodolá žádný muž
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Moderátorka Eva Hecko Perkausová se nejen díky svým plným rtům objevuje v hlavní zpravodajské relaci CNN Prima News.Plnými rty se pyšní také zpěvačka Monika Bagárová.Modelka Simona Krainová okouzluje svými šťavnatými rty fanoušky na Instagramu.Dolarová milionářka Kylie Jenner si na plných rtech založila velmi výnosný byznys s dekorativní kosmetikou.+ 11 fotek+ 12 fotek

Velké a šťavnaté rty jsou podle vědců odedávna spojovány s větší sexuální atraktivitou. Proto není divu, že muže jejich majitelky tolik fascinují. Vybrali jsme pro vás 15 českých krásek, které se podle našeho názoru pyšní nejsmyslnějšími ústy.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 22. 10. 2022 12:00

Posedlost dokonalým úsměvem a smyslnými rty se lidským pokolením táhne po stovky tisíc let a vědci pro to pochopitelně mají vysvětlení. Proč jsou pro nás tolik sexy ženské ikony, jako Kylie Jenner, Lucie Borhyová, Eva Hecko Perkausová, Monika Absolonová, Taťána Kuchařová, Simona Krainová nebo Monika Bagárová?

Sexy rty značí vášnivou povahu

„Když se podíváte na antropologickou historii ženského těla a sexuality, plné rty signalizují nejen smyslnost, ale také nadšení ze sexu," vysvětluje pro magazín Womens Health Jamie Gordon, antropolog a kulturní stratég z Atlanty. „Stejně jako v některých afrických kulturách znamená vyšší nepoměr boků a pasu větší atraktivitu ženy, mohou plné rty v kultuře naší způsobit, že budete vypadat smyslněji."

Ideální uspořádání obličejových rysů

Jeho tvrzení dává za pravdu studie z roku 2010 publikovaná v časopisu Vision Research. Vědci v ní zkoumali, zda existuje jakýsi zlatý řez obličeje, tedy ideální uspořádání obličejových rysů. „Žena s velkými rty, což naznačuje silný potenciál k páření, a průměrným poměrem jejich délky a šířky, bude vždy atraktivnější než žena s úzkými rty," tvrdí vědci.

Kylie Jenner si na rtech postavila kariéru

V praxi jejich teorii potvrzují obálky nejprodávanějších časopisů po celém světě i účty nejvlivnějších influencerek. Vždyť jedna z nejmladších dolarových milionářek na světě Kylie Jenner si právě na plných rtech postavila kariéru - bez ohledu na to, že si k nim dopomohla jistým zákrokem u plastického chirurga. Miliony žen a dívek touží být stejně krásné a sexy jako ona.

V českém prostředí nepůjdeme daleko, stačí večer zapnout zprávy. Ne náhodou sází televize v hlavní zpravodajské relaci na sympatické blondýnky s širokým úsměvem a šťavnatými rty. Z úst Lucie Borhyové nebo Evy Hecko Perkausové se i ty nejhorší možné zprávy dají přejít mávnutím ruky.

Pomůže optika a konturovací tužka

V době plastické chirurgie si ženy k dokonalým rtům pomáhají injekcemi a výplněmi, ovšem existují i méně bolestivé metody. Podle naší vizážistky ze Školy líčení Diany Vitikačové můžete vykouzlit šťavnaté rty i pomocí konturovací tužky. Kouzlo spočívá v tom, konturovat rty nad skutečnou linií pigmentu, takže se jejich plocha opticky zvětší.

Když potom rty přetřete vhodnou rtěnkou a do středu rtů nanesete světlejší odstín, dáte tím vyniknout tmavší kontuře v okrajích a vaše rty budou o poznání objemnější.

O rty pečujte peelingem z cukru

Rtům pochopitelně dopřávejte také adekvátní péči v podobě dostatečné hydratace, kvalitních balzámů a jednou za čas neuškodí přírodní peeling, který oceníte hlavně teď, s příchodem zimy, kdy mohou rty mrazem nepříjemně praskat.

Připravíte si jej jednoduše, když v misce smícháte třtinový cukr s olivovým nebo kokosovým olejem a rty jím velmi lehce promnete, takže z nich účinně odstraníte starou kůži.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články