Skyler ze seriálu Ulice: Nahradit Saru Sandevu byla výzva, přizpůsobila jsem tomu i účes, tvrdí Michelle Hansen

Skyler ze seriálu Ulice: Nahradit Saru Sandevu byla výzva, přizpůsobila jsem tomu i účes, tvrdí Michelle Hansen
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Rozhovor s herečkou Michelle Hansen pro Lifee.cz probíhal přímo v ateliérech seriálu Ulice.Skyler a Chris před nedávnem zamíchali dějem seriálu Ulice.Na archivní fotografii je herečka Sara Sandeva, která Skyler původně hrála.Teď její roli převzala Michelle Hansen.+ 5 fotek+ 6 fotek

Herečka Michelle Hansen (29) byla postavena před náročný úkol, a to nahradit v seriálu Ulice kolegyni Saru Sandevu (25) v postavě Skyler. Jak Hansen prozradila v rozhovoru pro Lifee.cz, vizuálně jí pomáhají přirozeně kudrnaté vlasy, přesto se nevyhnula kritice ze strany diskutujících na sociálních sítích. Jak se s nimi vyrovnala?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 02. 09. 2022 12:00

Herečka Michelle Hansen se narodila v Dánsku, odkud také pochází její otec. Francouzské jméno prý dostala podle oblíbené písničky rodičů od kapely Beatles.

Zcela nahradit v Ulici Saru Sandevu pochopitelně nelze a Michelle po tom ani netoužila. I tak se na sociálních sítích dočkala některých negativních komentářů, ze kterých si ale pranic nedělá. „Já to nečtu, takže mě se to nedotýká. Zpětnou vazbu beru spíše od svých kolegů. Bylo mi předem řečeno, že mě budou lidé srovnávat, a také je to kontroverzní postava, která navíc mluví napůl anglicky," krčí rameny Michelle.

Bylo předem dané, že to bude velké špatné a internetoví trollové se ozvou. Fanoušci Ulice, kteří ke mně na profil chodí, jsou ale skvělí lidé a to je pro mě důležité," míní sympatická herečka, se kterou jsme se setkali přímo v ateliérech seriálu.

Objevila jste se v Ulici poměrně nedávno, kdy jste nahradila v postavě Skyler herečku Saru Sandevu. Jak k tomu došlo?

Tvůrci se rozhodli vrátit do děje postavu Skyler. Nejprve tedy oslovili původní herečku, Saru, která se ale rozhodla věnovat jiným projektům. Tak přišla otázka, koho obsadí místo ní. Mimo jiné oslovili také mě, ale prošla jsem klasickými kamerovými zkouškami. Musela jsem si to trochu vybojovat.

Vy jste předtím Ulici sledovala?

Na Ulici jsem se dívala v jejích začátcích, ještě když jsem byla dítě. Potom už to časově nevycházelo s mým rozvrhem.

Můžete divákům nastínit, co v blízké době čeká vaši postavu?

Skyler teď bydlí s Františkem a Bárou. Bude hledat byt. Také vyšlo najevo jedno tajemství z jejího života, které se týká jejího přítele. Díky tomu ji čeká takový návrat do minulosti. Je zpátky v Česku, má tady Frantu, se kterým kdysi měla nějaký vztah, ale zároveň je všechno jinak. Myšlenkově se pořád vrací do minulosti a od toho se také odvíjejí její současné vztahy.

Jak se vám naskakovalo do rozjetého vlaku a do role, kterou už někdo měl?

Mám přirozeně kudrnaté vlasy, takže to nebylo tak těžké, a možná jsme si se Sarou také trochu podobné. Vlastně jsem si jen umyla vlasy a nechala je přirozeně uschnout, což běžně nedělám, ale ke Skyler se to hodí. Ona je hodně divoká. Sama to nepreferuji a raději mám vlasy spoutané. Asi to také souvisí s mou povahou. Horší pro mě bylo zvyknout si mluvit napůl česky a napůl anglicky, a ještě k tomu s přízvukem. To je výzva samo o sobě. Musela jsem myslet také na posloupnost příběhu, kdy se Skyler učí češtinu, a přízvuk trochu měnit. Je to proces, na který vám nikdo nedá návod a musíte se v tom naučit plavat.

Pokoušela jste se Saru Sandevu napodobit i v herectví?

Přemýšlela jsem, jestli po ní přejmu i tohle, ale bylo mi řečeno, že je to na mně. Proto jsem se snažila přinést do té role spíše něco nového, svůj pohled a svoji energii. Skyler už vyrostla, je z ní dospělá žena, takže má samozřejmě úplně jiné ambice, než když jí bylo 16. Má jiné hodnoty, protože už má dítě a musí řešit spoustu dalších věcí. Snažila jsem se zachovat její způsob mluvy a pohybu. Překvapilo mě, že si toho diváci všimli a psali mi, že se podobně pohybuju a gestikuluju.

Takže žádné negativní reakce nepřišly?

To určitě ano, určitě nějaké negativní ohlasy byly a jsou. Ale já to nečtu, takže se mě to nedotýká. Zpětnou vazbu beru spíš od svých kolegů. Bylo mi předem řečeno, že mě budou lidé srovnávat, a také je to kontroverzní postava, která navíc mluví napůl anglicky. Bylo předem dané, že to bude velké špatné a internetoví trollové se ozvou. Nicméně fanoušci Ulice, kteří ke mně na profil chodí, jsou skvělí lidé a to je pro mě důležité.

Čemu se věnujete mimo Ulici?

Hudbě, zpívám v jazzovém stylu, ale nebráním se ani jiným žánrům. Uvidíme, jestli se z toho něco vyvine, chtěla bych vydat singl. Jsou to spíše takové pokusy o hudbu.

Vaše jméno není typicky české, čím to je?

Narodila jsem se v Dánsku, odkud pochází můj tatínek. Maminka je Češka. Rodiče prý před tím, než jsem se narodila, hodně debatovali o tom, jestli mi dát české, nebo dánské jméno. Nakonec se shodli na francouzském jméně Michelle podle jejich společné oblíbené písničky od Beatles.

Jak dlouho jste žila v Dánsku?

Už na základní školu jsem nastupovala v České republice. Ale stále tam mám polovinu rodiny z tátovy strany.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články