Slavný díky Jeffreymu Dahmerovi: Introvert Evan Peters bojuje sám se sebou i s láskou

Evan Peters: Jeffrey Dahmer byl jednou z jeho nejtěžších rolí
Zdroj: Profimedia/se souhlasem Netflix/koláž Lifee
Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera je desetidílný seriál z dílny Netflixu. Pojednává o nechvalně známém vrahovi, který v letech 1978-91 zavraždil 17 mladých mužů.Jeffrey Dahmer byl nejen vrah a sexuální deviant, ale také kanibal.Hlavní roli v seriálu Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera ztvárnil Evan Peters, který je mimořádně přesvědčivý a zneklidňující.Evan Peters je v civilu sympaťák, který i po třicítce působí jako nesmělý kluk. V ruce drží prestižní cenu Emmy za minisérii Mare z Easttownu. Další by mu měla přinést role Jeffreyho Dahmera.+ 4 fotky+ 5 fotek

Evan Peters je nerozlučně spjatý s antologií děsivých příběhů American Horror Story, v níž si zahrál spoustu různých postav a objevil se ve víc než 100 epizodách. Jenže až teď, díky seriálu Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera, se z něj prakticky přes noc stala opravdová hvězda.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 23. 10. 2022 18:00

V kůži Jeffreyho Dahmera je Evan Peters až nepříjemně znepokojivý a nemusí dělat a ukazovat všechny ty odporné věci do každého detailu, aby měl divák pocit hnusu. Peters se sice díky tomu prakticky přes noc stal hvězdou, ale ve filmovém průmyslu rozhodně není nováčkem.

Kdo je Evan Peters?

Narodil se 20. ledna 1987 do katolické rodiny v Missouri, má jednoho staršího bratra a nevlastní sestru. Když mu bylo 14 let, rodina se přestěhovala do Michiganu, kde se začal věnovat modelingu a studiu herectví. Nějaké zkušenosti už měl za sebou, jako roztomilé dítě vystupoval v reklamách. Na toto období vzpomíná s úsměvem, neboť si myslel, že dostane věci, které propaguje. Ale ať už šlo o bonbóny nebo herní konzoli Playstation, nikdy nic nedostal...

Peters se nevydal touto cestou dál, nehrál třeba v proslazených teen seriálech. Místo toho zamířil na temnější místa a stal se dvorním hercem antologie American Horror Story. V jedenácti sériích si střihl různé podivíny a má za sebou víc jak 100 epizod. Hodně zajímavý přístup ke kariéře. Zejména od člověka, který prohlašuje, že na herectví se dal jenom proto, aby se mohl setkat s Mary-Kate a Ashley Olsenovými. Dvojičky proslavil komediální seriál Plný dům a jsou o rok starší než on. Povedlo se mu sejít jenom s Ashley, ale v té době už jeho srdce patřilo jiné.

Evan Peters jako Jeffrey Dahmer

V hromadě materiálu, který točí Netflix někdy až bezhlavě, se občas objeví skutečné poklady. Takovým je desetidílný seriál Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera. Příběh jednoho z nejslavnějších sériových vrahů historie si přímo žádá o zpracování a tohle se povedlo výborně. A z velké části za to může také Evan Peters v hlavní roli.

Byl jsem velmi vyděšený ze všech věcí, které Dahmer udělal. Ponořit se do toho a pokusit se hrát tuto postavu byla jedna z nejtěžších věcí, které jsem kdy v životě musel udělat. Chtěl, aby to bylo velmi autentické,“ cituje Peterse web MamaMia.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Evan Peters (@evanpetersactor)

Zajímavé na tom je, že ve skutečnosti je introvert a nerad křičí nebo dělá dramatické scény plné napětí. Ale dělá je právě proto, že pro něj představují výzvu a snaží se překonat sám sebe. Když točil drama Svět dospělých (2013), všichni si prý mysleli, že chodí s herečkou Emmou Roberts. Ona ale tvrdí, že s ní v průběhu natáčení téměř vůbec nemluvil a myslel si, že je divná. Až po nějaké době se odvážil napsat jí SMS a pak začali spolu chodit.

Byl jsem do ní zamilovaný a párkrát jsem se s ní pokusil mluvit, ale pořád jsem říkal něco špatného. Byl jsem opravdu tak trochu trapný a hloupý. Emma nepochopila, že si dělám legraci, takže to dopadlo úplně špatně," komentoval to Peters pro Vulture. Vztah se nakonec nepovedl, po několika rozchodech a velkých hádkách, mazání příspěvků ze sociálních sítí a zrušených zásnubách šli nadobro od sebe.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Evan Peters

Nickiswift.com: The Untold Truth Of Evan Peters

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články