Stala jsem se obětí ageismu a mysogynie, zuří Madonna po nelichotivých fotkách svého obličeje na Grammy

Stala jsem se obětí ageismu a mysogynie, zuří Madonna po nelichotivých fotkách svého obličeje na Grammy
Zdroj: Profimedia
Madonna nesměla chybět na 65. ročníku Grammy, kde uvedla držitele ceny za Nejlepší popový duet, nebinárního zpěváka Sama Smithe a transsexuální zpěvačku Kim Petras. Madonnina plamenná řeč ale úplně zapadla...Diváci a fotografové se totiž více soustředili na to, jak zasloužilá pěnice vypadá. Po četných plastikách v ní poznal interpretku hitu Vogue jen málokdo. Její tvář navíc působila nezdravě oteklým dojmem.Podle Madonny za to mohou fotografové, kteří ji fotili v detailu dlouhým objektivem. Ten by podle jejích slov zdeformoval tvář úplně každému.Zpěvačka proto v noci na středu publikovala na svém Instagramu provokativní video (viz foto) s komentářem, který její kritiky rozhodně nepotěšil. Obvinila svět z mysogynie (nenávisti k ženám) a ageismu (diskriminace lidí kvůli věku) a prohlásila se za průkopnici, díky níž to ženy v dalších generacích budou mít snazší.+ 1 fotka+ 2 fotky

Madonna (64) tohle zkrátka umí. Kdekoliv se zpěvačka objeví, hned je kolem ní spousta humbuku. Nejinak tomu bylo na nedělních hudebních cenách Grammy, kde uvedla interprety nejlepšího popového duetu Sama Smithe a Kim Petras. Spíš než na to, co Madonna říká, se přítomní soustředili na její vzhled a ten se později stal hlavním tématem sociálních sítí. Zpěvačka proto v noci na středu na vydala na Instagramu ostré prohlášení, které si její kritici za rámeček nedají.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 08. 02. 2023 12:25

Čtyřiašedesátiletá umělkyně působila na 65. ročníku předávání cen Grammy jako zjevení. Její tvář poznal málokdo, působila otekle a jako z jiného vesmíru. Nebylo pochyb o tom, že umělkyně postoupila v poslední době nemálo plastických operací, které ji změnily k nepoznání. To pochopitelně zaujalo nejen televizní diváky, ale i přítomné fotografy.

Madonna obětí mysogynie a ageismu

A právě oni mohou podle Madonny za to, že z ní udělali před celým světem kreaturu"Zas jsem se jednou stala obětí ageismu (diskriminace lidí na základě jejich věku - pozn. red.) a mysogynie (nenávist a pohrdání ženami - pozn. red.), které tímto světem neustále prostupují," poukázala zpěvačka ve svém postu.

Před slavnostním večerem si vybrala, že uvede interprety nejlepšího popového duetu Kim Petras, první přiznanou transsexuální zpěvačku, jež kdy vyhrála Grammy, a jejího pěveckého partnera, nebinárního zpěváka a skladatele Sama Smithe"Jestli jsem se něco za čtyřicet let v branži naučila, pak je to fakt, že pokud vás nazývají šokujícími, skandálními, problematickými, provokativními nebo nebezpečnými, pak jste na správné cestě," uvedla Madonna v uvítací řeči. "Jsem tu proto, abych poděkovala všem rebelům a potížistům. Abych jim řekla, že jejich nebojácnost nezůstane bez povšimnutí. Jste vidět, jste slyšet. A spousta z vás bude pochopena," uzavřela ikonická pěnice.

Svět odepisuje ženy nad 45 let, tvrdí Madonna

Jenže efekt jejího proslovu nebyl takový, jaké si představovala. "Místo toho, aby se lidé soustředili na to, co říkám, mluví jen o detailních fotkách mého obličeje pořízených dlouhým objektivem jednoho z novinářů, který by zmršil obličej úplně každému," dští síru komerčně nejúspěšnější popová zpěvačka všech dob.

Následně si Madonna postěžovala, že "žije ve světě, který odmítá uznávat ženy nad 45 let a cítí potřebu je potrestat, kdykoliv projeví vlastní vůli, tvrdě na sobě pracují a nebojí se experimentovat". Umělkyně se také nehodlá omluvit za to, jak vypadá, jaké si vybírá oblečení, jak se stylizuje, a ani v budoucnu tak prý nebude činit.

Podle svých slov tak jedná v zájmu žen, které jsou mladší než ona. Díky ní budou mít svou úlohu snazší. Madonna se totiž už do začátku kariéry setkávala s tím, že se ji okolí snažilo systematicky shazovat. "Byl to takový zátěžový test. Jsem ráda, že jsem se mohla stát průkopnicí a díky mně to ženy budou mít v budoucnu snazší. Moji duši nezlomíte," parafrázovala nakonec Madonna neméně slavnou kolegyni Beyoncé. "Těším se na další léta podvratného chování, na posouvání hranic a vzdorování nadvládě mužů. A hlavně užívání si života," uzavírá Madonna.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články