Tak šel čas s kulturistkou Věrou Mikulcovou: Z holčičky s hrncem na hlavě po horu svalů

Proměna kulturistky Věry Mikulcové: Z holčičky s hrncem na hlavě po horu svalů
Zdroj: Lifee.cz/Martin Procházka, Se souhlasem Věry Mikulcové
Kulturistka Věra Mikulcová u svých archivních fotografií zavzpomínala na své dětství.Jak dnes s úsměvem říká, účes měla ostříhaný podle kastrolu a postavou připomínala bonbonek nebo melounek.Věra Mikulcová říká, že jídlo milovala odmalička a nebála se pořádně si dopřát.Věra Mikulcová jako roztomilé batole.+ 7 fotek+ 8 fotek

Kulturistka Věra Mikulcová přijala pozvání Milušky Bittnerové do talkshow Na kafeečko, kde mimo jiné promluvila o svém dětství a o tom, proč se rozhodla zasvětit celý život kulturistice. Webu Lifee.cz exkluzivně poskytla své archivní fotografie z doby, kdy ještě byla malá holčička a nosila účes ostříhaný podle hrnce.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 25. 06. 2022 08:00

Věra Mikulcová (40) vyhrála v roce 2015 titul nejtěžší a zároveň nejmladší kulturistky planety. Za rok se chystá pokořit další velkou soutěž, Olympii. Usilovně pracovat na svém těle začala rodačka z Jihlavy už v průběhu puberty, kdy se od lékaře dozvěděla, že kvůli své tloušťce nebude moci hrát basket, který do té doby milovala. Vždycky jsem chtěla dělat nějaký sport. Bavilo mě to a chtěla jsem něčeho dosáhnout," vzpomíná v rozhovoru.

Postupem let se usilovným cvičením a také vlivem anabolických steroidů její ženské tělo proměnilo k nepoznání. Jak vypadala Věra v dětství a hrála si s panenkami nebo s autíčky?

Věra Mikulcová trpěla obezitou

Teď vážím 95 kg a úplně stejně jsem vážila jako obézní," vypráví Věra Mikulcová a poukazuje tak na známý fakt, že svalová hmota stejné váhy jako tuk vypadá ve výsledku jinak - kompaktněji.

Navzdory své obezitě nicméně malá Věrka odmalička milovala sport. Byla jsem pohybově zdatný tlouštík. Hrála jsem volejbal, basketbal, ale stal se mi úraz kolene a samozřejmě jsem papala. Když jsme byli u babičky, to bylo samé: Dej si rohlíčky, 3 rohlíčky, 4 rohlíčky, pěkně namazaný!" vzpomíná kulturistka s tím, že jídlo má ráda celý svůj život.

Nebýt zmiňovaného úrazu kolene, zřejmě by nikdy nepoznala kouzlo fitness centra. Pomohla tomu také rada lékaře, byť poněkud netaktní. Než jsem potkala dobrého doktora, tak mi jeden řekl, že jsem tlustý prase a že nemůžu hrát basket, že si zničím klouby. V té době jsem chtěla hrát profi basket, takže jsem šla do posilovny, abych zhubla. A už jsem tam zůstala."

Věra Mikulcová v naší talkshow Na kafeečko:

A jak vlastně Věra Mikulcová vypadala jako malá holčička? Díky archivním fotografiím, které webu Lifee.cz poskytla, se příliš nelišila od jiných dětí. Patrná byla jen její váha, což ale u dětí nebývá nic neobvyklého. „Byla jsem taková tlusťoučká holčička, takovej bonbónek," popisuje sama sebe coby malé děvčátko„Ani ne tak s copánky, měla jsem delší hnědé vlasy, copánky jsem si, myslím, moc nedělala. Spíš jsme měla takový ten účes podle kastrolu. Takže takový melounek."

S čím si malá Věrka hrála? Málokoho asi překvapí, že ji více bavily hračky pro chlapce. Ovšem připouští, že neodmítala ani ryze holčičí lákadla. Měla jsem sourozence, takže mě víc bavila auta, angličáky. Ale měla jsem i panenky, určitě, to si pamatuju. Měly měkký trup a končetiny. K tomu plyšáky, takže vlastně taková normální holka," vzpomíná na své dětství naše nejznámější kulturistka a dodává: Tenkrát ještě člověk netušil, kam ho to táhne.

V pubertě objevila svoji orientaci na ženy

Věra Mikulcová tak naráží na fakt, že v pubertě už zjistila, že ji přitahují ženy. „Na základce jsem byla zažraná do sportu, takže mě zajímala jenom škola, sport a venčení psa," vypráví, kdy své sexuální preference objevila, ačkoli na menším městě, v Jihlavě, byly její šance na seznámení velmi omezené. Začalo to na střední. Já jsem se s klukama odjakživa spíše kamarádila a jinak jsem o tom nepřemýšlela. Člověk ještě neměl takové ty pudy. A potom to přišlo, tak nějak samo." 

Související články

Další články