Veronika Žilková: Pro rodinu je nejdůležitější šťastná matka, toho se chci v novém roce držet a myslet hlavně sama na sebe

Veronika Žilková: Pro rodinu je nejdůležitější šťastná matka, toho se chci v novém roce držet a myslet hlavně sama na sebe
Zdroj: Herminapress
Herečka Veronika Žilková přišla na tradiční večírek Divadla Broadway s novým partnerem Josefem Holomáčem. Veronika Žilková září optimismem a těší se na rok 2023.Na večírku si střihla i taneček s kolegou Lukášem Pavláskem.Letos Veronika Žilková poprvé vyvedla do společnosti nejmladší dceru Kordulu Stropnickou.+ 5 fotek+ 6 fotek

Herečka Veronika Žilková (61) má za sebou turbulentní rok. Zvládnout musela rozvod s Martinem Stropnickým i nedávné úmrtí maminky, ale dočkala se také nového zetě Jaromíra Soukupa a příští rok se díky dceři Agátě Hanychové stane znovu babičkou. V rozhovoru pro Lifee.cz Veronika říká, že si rok 2023 hodlá užít po svém a dětem už nebude mluvit do života.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 31. 12. 2022 08:00

Herečka Veronika Žilková s příchodem nového roku bilancuje a přemýšlí nad tím, co bude dělat jinak a lépe. Jinými slovy - dává si předsevzetí. „Už nebudu myslet na svoji rodinu na prvním místě a zkusím na tom prvním místě myslet na sebe," zamýšlí se Veronika, která letos do společnosti slavnostně uvedla i nejmladší dceru, sedmnáctiletou Kordulu Stropnickou.

O starší dceru Agátu nebo pohledného syna Vincenta je podle všeho také dobře postaráno a mají své vlastní životy. Mimo to si našla nového partnera Josefa Holomáče, po jehož boku opět září na všechny strany. „Myslím, že jsem většinu svého života obětovala rodině. Děti jsou už velké, o moje rady už doufám nestojí, takže se pokusím myslet jen na sebe," těší se herečka, která si nenechala ujít tradiční vánoční večírek Divadla Broadway, kde ji také diváci mohou pravidelně vídat v novém muzikálu Okno mé lásky.

Jak letos strávíte Silvestra?

V pátek 30. prosince ještě hraju v Brně v Divadle Bolka Polívky a myslím, že se tam zapomenu a rovnou začnu slavit. Ty nejlepší Silvestry jsou totiž právě třicátého. Potom se nějak přesunu do Prahy a 1. ledna odlétám na dovolenou! Vůbec poprvé v životě!

Jak je to možné?

Víte proč? Protože jak na Nový rok, tak po celý rok. Rozhodla jsem se, že bych byla ráda, kdyby mě v příštím roce čekaly hezčí věci a zážitky, takže jedu na dovolenou.

Oslavy konce roku jsou také o konzumaci alkoholu. Máte nějaký osvědčený lék na kocovinu?

Vzhledem k tomu, kolik mi je, tak já už piju jen a pouze tak, aby mi bylo dobře. Takže já už umím nepít tolik, aby mi nebylo špatně. Co nejlépe zabírá? Nepít! Ne, základ je opravdu mít záklopku, to je zásadní. Ale tak to máte v životě se vším, důležitá je míra. Když se přejíte, tak je vám také špatně. Hlídejte si to, aby vám alkohol přinášel radost, a ne bolest druhý den. Samozřejmě jsem mnohokrát zažila, že jsem tohle pravidlo nedodržela, ale propila jsem se k pravidlu pít s mírou.

Vzpomínáte na nějakou oslavu, která v tomto směru nedopadla příliš dobře?

Vzpomínám si, jak jsme kdysi uváděli televizní pořad Tele Tele a moderovali Zlatou hokejku v Karlových Varech coby Kopečkovic rodinka. Tehdy jsem tam pila gin s tonikem a vypila jsem jich tolik, že jsem měla otravu alkoholem. Ale to je dvacet let zpátky! A od té doby opravdu piju s mírou. Já moc nevydržím.

A nějaká ta rada pro naše čtenáře?

Důležité také je se před pitím najíst a jíst i během večera, jinak je vám zle. Navíc si myslím, že kocovina na Nový rok je to nejstrašnější, co vás může potkat. Snažte se přivítat nový rok tak, aby vám nebylo špatně. Protože jak na Nový rok, tak po celý rok.

Dáváte si předsevzetí?

Předsevzetí si dávám, ale ne typu – začnu dělat – ale spíše taková, co už dělat nebudu. Takže moje předsevzetí pro rok 2023 je, že už nebudu myslet na svoji rodinu na prvním místě a zkusím na tom prvním místě myslet na sebe. Protože si myslím, že jsem většinu svého života obětovala rodině. Děti jsou už velké, o moje rady už doufám nestojí, takže se pokusím myslet jen na sebe. Víte proč? Já si myslím, že pro rodinu je nejdůležitější šťastná matka! A tohle se jim pokusím v příštím roce splnit.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články