3 stylové koktejly (nejen) pro léto 2022: Objevte kouzlo růžových bublinek a svěžích chutí

3 stylové koktejly (nejen) pro léto 2022: Objevte kouzlo růžových bublinek a svěžích chutí
Zdroj: Freepik
Pink Gin Tonic je skvělou letní variací na klasický Gin Tonic.
Základem Pink Gin Toniku je vedle kvalitního ginu Pink Tonic.K létu neodmyslitelně patří nejrůznější koktejly. Fantazii se ani letos meze nekladou.Šikovný barman vám dokáže namíchat koktajl během chvilky tak, že na to nikdy nezapomenete.
+ 3 fotky+ 4 fotky

S létem roste chuť. Nejen na procházky přírodou a slunění, ale i skvělé chlazené drinky. Přinášíme vám recept na tři trendy koktejly, které by začátkem roku 2022 neměly uniknout vaší pozornosti. Jejich společným jmenovatelem jsou růžové bublinky. Ať už ty s obsahem alkoholu, či lihuprosté.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 18. 05. 2022 08:42

Na českém trhu se začal nově objevovat růžový Schweppes Pink Tonic, který se skvěle hodí do koktejlů. Výtečnou volbou je například růžová variace na tradiční Gin Tonic.

Zaexperimentovat můžete ale také s růžovým šampaňským. To je skvělé nejen samo o sobě, ale přidat se samozřejmě dá i do koktejlů. Letos v létě si určitě nenechte ujít bylinkovou Zahradu tajemství či delikátní Šumivý punč.

Recept na všechny tři uvedené koktejly vám nyní přinášíme.

Pink Gin Tonic

Budete potřebovat: 12 cl Schweppes Pink Toniku, 4 cl ginu Bombay Sapphire, citrónovou kůru a červené ovoce

Příprava: Sklenici naplňte ledem a nechte ji ochladit. Vylijte přebytečnou vodu. Přidejte gin Bombay Sapphire a Schweppes Pink Tonic. Ozdobte malinou a plátkem citrónové kůry.

Zahrada tajemství

Budete potřebovat: 4 cl ginu Botanist, 2 cl čerstvé citronové šťávy, 2 cl bezového likéru, 4 cl šumivého růžového vína

Příprava: Nalijte gin, citronovou šťávu a likér do shakeru. Přidejte led a pořádně protřepejte. Směs přelijte do úzké sklenice, přijdete růžové šampaňské a ozdobte citronovou kůrou.

Šumivý punč

Budete potřebovat: 1750 ml láhev chlazeného růžového šumivého vína Santa Margherita, 3/4 hrnečku limoncella, 1 hrneček malin, hrneček na čtvrtky nakrájených jahod, 1 středně velký citron nakrájený na tenké plátky bez jadýrek. Hrneček = cca 300 ml

Příprava: Ve větším džbánu smíchejte limoncello, maliny a jahody. Přidejte růžové šumivé víno a polovinu nakrájeného citronu. Nalijte do stylových sklenic s ledem. Každou ze sklenic ozdobte kolečky citronu.

Zdroje informací:

Marieclaire.com

Foodchannel.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články