9 slavných žen, jež porodily nejméně čtyři děti: Žilková si ještě dvě osvojila, Spelling málem vykrvácela

9 slavných žen, jež porodily nejméně čtyři děti: Žilková si ještě dvě osvojila, Spelling málem vykrvácela
Zdroj: Shutterstock
Šest dětí porodila i americká zpěvačka Lauryn Hill (47). Pět z nich - Ziona (25), Selah (23), Joshuu (20), Johna (19) a Sarah (14) - si pořídila s Rohanem Marleym, synem slavného reggae muzikanta Boba Marleyho. V lednu 2011 pak porodila syna Micaha. Kdo je jeho otcem, Lauryn tají.
Celosvětově populární rodinka Kardashianových by neexistovala bez matky rodu Kris Jenner (66, třetí zleva). Ta přivedla na svět neuvěřitelných šest dětí - Kourtney Kardashian (43, první zprava), hvězdu televizní reality show Kim Kardashian (41, třetí zprava), Khloé Kardashian (38, čtvrtá zleva), Roba Kardashiana (35, první zleva), úspěšnou modelku Kendall Jenner (26, uprostřed) a Kylie Jenner (24, čtvrtá zprava). Díky svým dětem je Kris už také desetinásobnou babičkou.Také Veronika Žilková si pořídila početnou rodinu. Čtyři děti porodila, dvě si vzala z dětského domova. Na snímku s biologickými syny Vincentem a Cyrilem, osvojeným synem Janem Herclíkem a vlastními dcerami Agátou Hanychovou a Kordulou Stropnickou.Trochu nenápadně se mezi mnohomatky zařadila bývalá miss Pavlína Babůrková. S expartnerem Lucie Bílé a současným manželem Petrem Kratochvílem má čtyři děti - Pavla, Petra, Ilonu a Julii. Ze vztahu s podnikatelem Jiřím Linhartem pak syna Jana.+ 10 fotek+ 11 fotek

Skloubit kariéru s mateřstvím je pořádný oříšek. Existují ale ženy, kterým se to povedlo na výbornou, a co víc. Vzdor úspěchu v práci si troufly porodit nejméně čtyři děti. Vybrali jsme pro vás desítku odvážných slavných matek, které si bez početné rodiny neumějí představit život.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 29. 06. 2022 12:00

Rekordmankami mezi slavnými matkami jsou bezpochyby americká televizní star Kris Jenner (66) a zpěvačka Lauryn Hill (47), které přivedly na svět hned šest dětí. V těsném závěsu se drží seriálová Donna Tori Spelling (49) a Miss Československo 1992 Pavlína Babůrková (49) s pěti potomky.

Tori Spelling: Před vykrvácením ji zachránila čtyřletá dcera

Obzvláště dramatickou cestu k početné rodině měla hvězda seriálu Beverly Hills 90210 Tori Spelling. S manželem Deanem McDermottem (55) si pořídili celkem pět potomků. Při čtvrtém těhotenství přitom dcera věhlasného producenta málem přišla o život. Hned v začátku jí lékaři diagnostikovali vcestné lůžko, tedy stav, kdy placenta překrývá čípek nebo jeho část. Vlivem toho hrozí nastávající matce kromě porodu císařským řezem také krvácení.

S tím se Tori během těhotenství potýkala hned několikrát, přičemž ve 20. týdnu přišlo to nejotřesnější. "Vzbudila jsem se uprostřed noci v kaluži krve," vzpomíná v rozhovoru pro magazín People na noc, kterou trávila v pokoji s tehdy čtyřletou dcerou Stellou. "Doklopýtala jsem do koupelny, úplně vyčerpaná masivní ztrátou krve. Byla úplně všude. V tu chvíli jsem si říkala, že umírám. Ne že 'jen' přijdu o miminko, ale i o život," vylíčila.

Jediný, kdo mohl herečce balancující na hranici bezvědomí zavolat pomoc, byla Stella, která Tori podle jejích slov zachránila život. "Zavolala jsem Stellu a nikdy nezapomenu na výraz v jejích očích, když uviděla ten potok krve. Nechtěla jsem, aby ještě víc zpanikařila, tak jsem ji co nejklidnějším hlasem poprosila, aby došla pro tátu," vzpomíná na noční můru každé matky Tori, již manžel poté urychleně odvezl do nemocnice. Tam si poležela celkem 10 týdnů. Finn nakonec přišel na svět 30. srpna 2012 ve 37. týdnu těhotenství.

Ani pak ale nebyl útrapám slavné blondýnky konec. Čtrnáct dní po porodu jí praskla jizva po císařském řezu a musela znovu do nemocnice. "Prostě mi vyhřezla střeva," vzpomíná seriálová Donna, která ještě necelých pět let poté přivedla na svět syna Beaua.

Doufala jsem, že syna naučím dýchat, svěřila se Veronika Žilková

Supermámou mezi českými celebritami je bezpochyby Veronika Žilková (60). Sympatická blondýnka vychovala nebo vychovává celkem šest dětí, přičemž dvě z nich - Markétu a Jana Herclíkovi - si osvojila. "My jsme v tomhle jako křesťanská rodina. Jsme vychovaní k pomoci bližnímu," vysvětlila v pořadu Na kafeečko nejstarší dcera Veroniky Žilkové, modelka Agáta Hanychová (37).

Ta má vedle osvojených sourozenců ještě dva bratry - Vincenta (25) a Cyrila (33) Navrátilovi, které herečka vychovala s exmanželem Markem Navrátilem - a sestru Kordulu (16), jejímž otcem je herec a politik Martin Stropnický (65). "Dohromady mám třináct sourozenců a nikdy jsem neměla pocit, že bych k nim musela hledat cestu.  S těmi, kteří byli u mámy, mám mnohem bližší vztah než s těmi, kteří byli u táty. Ale to je jasné, protože jsem je častěji vídala. Ale jinak – my se dokážeme semknout, když má někdo z nás problém," libuje si Agáta.

Veronika přivedla roku 2007 na svět ještě jedno dítě, syna Melichara. Miminko ale vinou vrozené brániční kýly v šesti měsících zemřelo. Vzdor tomu, že mu lékaři hned po narození voperovali implantát, díky kterému se mu měly začít rozvíjet plíce. To se ale nestalo. „Vzpomínám, jak jsem denně jezdila do Podolí, trávila x hodin u jeho lůžka, a hrozně jsem chtěla napsat knížku, jak jsem svého syna naučila dýchat. Nepovedlo se to…,“uvedla pro Blesk Žilková.

Pavlína Babůrková, Victoria Beckham a ty další

Ne všechny maminky více dětí ale nutně musejí mít špatné vzpomínky. Například bývalá modelka Pavlína Babůrková má ze vztahu s mělnickým podnikatelem Jiřím Linhartem syna Jana a další čtyři děti porodila současnému manželovi Petru Kratochvílovi (70). V početné rodině našla zalíbení i módní návrhářka Victoria Beckham (48), která má s fotbalovou legendou Davidem (47) čtyři děti, či muzikálová hvězda Alena Antalová (49). A kdo další přivedl na svět čtyři a více dětí?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články