Víkendový jídelníček Lucie Borhyové: Neobejdu se bez opulentních snídaní, punčových řezů a druhé večeře

Víkendový jídelníček Lucie Borhyové: Neobejdu se bez opulentních snídaní, punčových řezů a druhé večeře
Zdroj: Herminapress
Moderátorka Lucie Borhyová se pyšní štíhlou postavou, byť přiznává, že má neskutečný apetit.Tipovali byste, že se Lucie neobejde bez druhé večeře a čokolády v pozdních hodinách?Lucie Borhyová je přes dvacet let nejpopulárnější moderátorkou v ČR.Lucie Borhyová o víkendech rozmazluje děti míchanými vajíčky, francouzskými toasty nebo lívanečky.+ 6 fotek+ 7 fotek

Moderátorka Televizních novin Lucie Borhyová (45) prozradila v talk show Na kafeečko, jak velkou roli hraje v jejím životě jídlo. Říká, že co se týče množství zkonzumované potravy, nemá záklopku, a jediným zdviženým prstem jsou pro ni kostýmky v práci, do kterých se musí vejít. Jaký vztah k jídlu mají její děti Lucas (14) a Linduška (8)? A jak vypadá Luciin víkendový jídelníček?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 22. 05. 2023 08:00

Lucie Borhyová se o víkendu neobejde bez druhé večeře a neváhá si ani v nočních hodinách dopřát čokoládu. V otázce svých oblíbených punčových řezů potom řeší jediné dilema, zda si dát jen jeden, nebo úplně všechny.

Přesto se nejpopulárnější česká televizní moderátorka pyšní dokonale štíhlou postavou. Trápí se totiž hodinami boxu, a jak sama říká, cvičí, aby mohla jíst. Pocit plného žaludku totiž nezná. „To je věc, kterou nikdo nechápe - já prostě nemám záklopku a neznám pocit, že bych se přejedla," přiznává v rozhovoru s moderátorkou talk show Na kafeečko Miluškou Bittnerovou. Nandám třeba jídlo, a když tam partner nechá bramboru, tak nechápu, když mi řekne, že už nemůže. A to je právě ten problém, protože kdybych znala ten pocit přejedení, tak je to super," posteskla si Lucie, která také prozradila svůj kompletní víkendový jídelníček.

Co si dá Lucie ráda k snídani?

Budeme brát víkend, protože ve všední dny moc snídat nestíhám. Víkendy si ale užívám a dělám velké snídaně. Děti mají rády toasty ve vajíčku, francouzské toasty nebo udělám obojí. Nebo míchaná vajíčka. To si dám s nimi. Miluji také ovesnou kaši s ovocem, palačinky nebo lívanečky. Snídaně je opravdu vydatná, pokud má člověk čas vařit. Na svačinu mám ráda jogurt nebo ovoce.

Na oběd připravuješ co?

Na oběd klasika, na Velikonoce jsem třeba dělala kuře s nádivkou a k tomu brambůrky na másle s petrželkou. A salátek. Uvařím cokoliv, dokonce si i vymýšlím vlastní recepty - psala jsem si knížku. Ráda peču a vařím. Moje babička byla profesionální kuchařka, takže máme doma také starou knihu receptů.

Takže jsme poobědvali kuřátko s nádivkou. Co tam máme dál? Nějakou svačinku?

Spíš moučníček nebo jiný dezert.

Jak jsem mohla zapomenout!

Třeba meruňkový nebo jiný ovocný koláč. Když se mi zrovna nechce péct, mám ráda punčák. To je moje nejoblíbenější sladkost.

Kolik si jich dopřeješ?

Dám si raději jeden, ale byla bych schopná jich sníst pět. To je další věc, kterou nikdo nechápe - já prostě nemám záklopku a neznám pocit, že bych se přejedla. Nandám třeba jídlo, a když tam partner nechá bramboru, tak nechápu, když mi řekne, že už nemůže. A to je právě ten problém, protože kdybych znala ten pocit přejedení, tak je to super.

Obvykle tak mluví lidé, kteří váží sto kilo. A co si tak dáváš k večeři?

Cokoliv, ale svíčkovou už si asi nedám, to je moc těžké. Jinak nemám problém. Někdy to může být studená kuchyně, jindy něco teplého. Záleží, jestli jsme doma nebo jdeme jíst ven.

A co druhá večeře?

Na tu jsme zapomněli. Než jdu spát, dám si nějaký jogurt. Přeci nepůjdu spát s prázdným žaludkem. Takže nějaký jogurtík nebo čokošku. Ale pozor, to jsem popisovala víkend. V týdnu se držím zkrátka.

To si dáš méně čokolády?

To už si tu čokoládu radši třeba nedám. Problém je, že v práci mám opravdu malé velikosti kostýmů, takže se musím držet. Potom si třeba uvědomím, že budu mít zprávy a nemůžu mít na sobě napnuté šaty. Takže si dám jen střídmější stravu.

Jíš před vysíláním?

Ne, to nejím. Nejedla jsem ani teď, když jsem šla k tobě. Když se najím, tak se mi nechce nic moc dělat. To už mám pohodičku. Takže když mám něco důležitého před sebou, třeba i moderování v práci nebo velkou akci, tak předtím nejím. Až potom. A to si zase užiju.

Děti také umí vařit? Naučila jsi je to?

Lukyn se naučil dělat řízek s bramborovou kaší nebo vajíčka a toasty. Když mi bylo 12, tak už jsem doma vařila a pekla. Když se naši vrátili z práce, bylo doma napečeno. Děti se k tomu snažím vést, aby to také dokázaly samy. Myslím, že i u mužů je to fajn. Je velká výhoda, když partner něco uvaří. Proto se snažím učit i syna. To, co vidí doma, potom budou praktikovat v domácnosti. U nás také děda s babičkou vařili na půl.

Děti mají stejný apetit jako ty?

Samozřejmě, že se je snažím držet, protože pohyb je také důležitý. Ale ano, také si rády dají a já jsem za to ráda. Takhle to zní, jako že jíme nezdravě a moc. Jíme samozřejmě zdravě, protože to je moc důležité.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články