Luxusní míchaná vejce? Mohou být upražená na kámen, nebo jemná a lehounká

19. srpna 2019
Pixabay.com
Míchaná vajíčka Pixabay.com

Přijdou vám míchaná vejce obyčejná a jednoduchá? Tak zkuste ty na francouzský působ, už nikdy je nebudete chtít jinak. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich radí, jak na to!

Věděli jste, že míchaná vajíčka (nebo také smažená vajíčka) patří podle americké studie zveřejněné v časopise Obesity mezi nejzdravější snídaně? I když se to možná nezdá, pokud se na začátku dne podává tučné jídlo, bude tělo po celý den rychleji trávit tuky.

Míchaná vejce podle Pohlreicha

„Nešvarem u nás připravovaných míchaných vajec je to, že jsou vysušená na troud,“ komentuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich a nabízí svou variantu lehounkých vajíček.

Připravte si vodní lázeň. Na plotnu dejte hrnec s vodou a do něj postavte skleněnou misku. V misce rozpusťte jednu polévkovou lžíci másla a jednu polévkovou lžíci smetany ke šlehání.

Přidejte čtyři našlehaná vajíčka a pomocí vařečky neustále míchejte, dokud nezhoustnou a nebudou krémová. Ihned je stáhněte z plotny, vmíchejte lžíci smetany a pokrájenou pažitku. Je to delikatesa.

Text byl připraven ve spolupráci se Zdeňkem Pohlreichem a hotelem Imperial v Praze.

Zavří­t reklamu