Luxusní míchaná vejce? Mohou být upražená na kámen, nebo jemná a lehounká

Míchaná vajíčka
Zdroj: Pixabay.com

Přijdou vám míchaná vejce obyčejná a jednoduchá? Tak zkuste ty na francouzský působ, už nikdy je nebudete chtít jinak. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich radí, jak na to!

Zuzana Aidomoanová
Zuzana Aidomoanová 19. 08. 2019 11:00

Věděli jste, že míchaná vajíčka (nebo také smažená vajíčka) patří podle americké studie zveřejněné v časopise Obesity mezi nejzdravější snídaně? I když se to možná nezdá, pokud se na začátku dne podává tučné jídlo, bude tělo po celý den rychleji trávit tuky.

Míchaná vejce podle Pohlreicha

„Nešvarem u nás připravovaných míchaných vajec je to, že jsou vysušená na troud,“ komentuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich a nabízí svou variantu lehounkých vajíček.

Připravte si vodní lázeň. Na plotnu dejte hrnec s vodou a do něj postavte skleněnou misku. V misce rozpusťte jednu polévkovou lžíci másla a jednu polévkovou lžíci smetany ke šlehání.

Přidejte čtyři našlehaná vajíčka a pomocí vařečky neustále míchejte, dokud nezhoustnou a nebudou krémová. Ihned je stáhněte z plotny, vmíchejte lžíci smetany a pokrájenou pažitku. Je to delikatesa.

Text byl připraven ve spolupráci se Zdeňkem Pohlreichem a hotelem Imperial v Praze.

Na návštěvě u Zdeňka Podhůrského: Ze staré ruiny postavil dům, ve kterém jsou trámy z Karlových lázní z 11. století

Na návštěvě u Zdeňka Podhůrského: Ze staré ruiny postavil dům, ve kterém jsou trámy z Karlových lázní z 11. století

Související články

Další články