Vnučka Miloše Formana Antonie poodhalila na MFFKV zvyklosti slavné rodiny: Když nevím, jak dál, volám mámě

Vnučka Miloše Formana na MFFKV 2022: Antonie Formanová prozradila zvyklosti slavné rodiny
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee.cz
Držitelka Českého lva Antonie Formanová se letos v Karlových Varech představila se snímky Hranice lásky a Slovo.Delegace snímku Hranice lásky na červeném koberci (zleva): Hana Vagnerová, Matyáš Řezníček, Eliška Křenková, Antonie Formanová.Letos v zimě zaujala čerstvá držitelka Českého lva masivními žlutými botami - coby symbolem válkou zasažené Ukrajiny.Antonie Formanová se obléká velmi minimalisticky a mezi její oblíbené barvy patří černá.+ 6 fotek+ 7 fotek

Vnučka Miloše Formana Antonie Formanová (24) nesměla chybět mezi hosty karlovarského filmového festivalu. Okatá herečka, nápadně podobná francouzské kolegyni Audrey Tautou, byla ozdobou červeného koberce. "Zvolila jsem dámský oblek. Přijde mi elegantní a cítím se v něm pohodlně," ozřejmila pro web Lifee.cz volbu outfitu. A to není zdaleka vše, co prozradila...

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 07. 2022 14:02

Aktuální držitelka Českého lva, herečka Antonie Formanová, je vnučkou oscarového režiséra Miloše Formana a zároveň dcerou herce Petra Formana, jednoho z dvojčat, které měl zesnulý režisér s druhou manželkou Věrou Křesadlovou. Její matkou je pak Klára Formanová„Většinou mi trvá extrémně dlouho, než sbalím kufr, a většinou toho sbalím až moc. Potom volám mámě, aby mi poradila, co mám vyhodit. Ona mi vždycky dobře poradí," ozřejmuje Antonie, kdo je v jejím životě tou nejdůležitější osobou.

Na festivalu měla pořádně napilno. Před slavnostní událostí filmu Sami doma, kterou si nesměla nechat ujít, se herečka vydala do kadeřnického salónu, aby pro jednou zkrotila své husté kudrnaté vlasy. A v přestávkách mezi zkrášlováním stihla webu Lifee.cz prozradit spoustu zajímavých informací.

Obléknete dnes velkou večerní róbu?

Ne, tentokrát jsem zvolila oblek. Je to dámský oblek, ovšem v pánském stylu. Ráda se cítím pohodlně a dobře. Zároveň mi přijde velmi elegantní, když má žena na sobě oblek. Jedny šaty, bílé, letos obléknu na premiéru filmu Hranice lásky, proto jsem se zeptala, zda nemají také oblek - a měli. Hezky mi to vyšlo.

Nebudete se bát velkého horka na kolonádě?

To se může stát. Ale vím, že v sále už budu ráda, že ten oblek mám. V horkých dnech se obecně snažím zůstávat ve stínu a přiznám se, že vůbec nejsem typ ženy, která by dokázala nosit vějíř. Zjistila jsem, že v Karlových Varech je příjemně, pokud jdete podél vody. Ale já se dokážu zpotit i v Praze.

Setkáváme se v kadeřnickém salónu v Grandhotelu Pupp, proto se přímo nabízí otázka, jak se staráte o své přirozeně kudrnaté vlasy?

Jsem v tomto ohledu úplně mimo. Jak ráno vstanu, tak jdu. Bude to tím, že mám opravdu hodně vlasů a je těžké se o ně starat. Většinou je upravím rukama, pohrábnu a vyrazím do světa. Je pravda, že kadeřníci mají tendenci podporovat to, že jsou přirozeně vlnité, ale já je chci na červený koberec zkusit více zkrotit a narovnat. Uvidíme, co to udělá.

Experimentovala jste někdy s barvou nebo střihem?

Ne. Dlouho jsem měla opravdu dlouhé vlasy a největší experiment pro mě byl, když jsem si je nechala ostříhat. Teď je zkracuji mnohem víc, ale tuhle tmavou barvu mám svoji. Hodně lidí se ptá, jestli se barvím.

Jak jste se letos do Karlových Varů balila?

Měla jsem velký kufr, ale jsem člověk, který se rozhoduje spontánně, proto jsem si toho vzala víc, abych mohla volit až na místě. Přiznávám, že to nemusí být právě dobrá taktika. Ale překvapivě jsem se sbalila velmi rychle, protože většinou mi to trvá extrémně dlouho a připravím si toho moc. Potom volám mámě, aby mi poradila, co mám vyhodit. Ona mi vždycky dobře poradí.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články