Will Smith bojoval na Oscarech za svoji ženu: Zažila jsem posměch také, říká Karolína Mališová o alopecii

Will Smith bojoval na Oscarech za svoji ženu: Zažila jsem posměch také, říká Karolína Mališová o alopecii
Zdroj: Herminapress, Showpix/koláž Lifee.cz
Modelka Karolína Mališová se s nemocí snaží vypořádat od Vánoc roku 2020, kdy ji na holá místa vzadu na hlavě upozornila sestra.Modelka Sára Struhařová je stejně jako Karolína Mališová oblíbenkyní návrhářky Beaty Rajské. V pátek také šla její módní přehlídku. 
Také modelka Denisa Spergerová trpí alopecií. "Nějakou dobu jsem zvažovala, jestli to mám zveřejnit, protože je to hodně citlivé téma," říká.Zpěvák Jordan Haj hovoří o své nemoci velmi otevřeně. Prohlásil, že se cítí jako netvor.+ 6 fotek+ 7 fotek

Nejen skvělé filmy a výkony herců provázely nedělní předávání Oscarů. O velkou senzaci se postaral také Will Smith, který během přímého přenosu uštědřil facku Chrisi Rockovi. Komik si totiž nemístně utahoval z hercovy manželky Jady Pinkett Smith, která vinou alopecie přišla o vlasy. Jak těžce se s takovou nemocí žije, vysvětlila webu Lifee.cz modelka Karolína Mališová (25).

Veronika Nováková
Veronika Nováková 28. 03. 2022 12:30

Mališová trpí alopecií od roku 2020. Že s jejími vlasy není něco v pořádku, zjistila na Vánoce díky upozornění své sestry. Léčí se přírodní cestou a kortikoidy, ale jak sama říká, nikdy nebude mít vyhráno. Proto ji velmi nemile zaskočilo vtipkování Chrise Rocka.

Karolína Mališová: Někteří lidé si nevidí do pusy

Sama se totiž v minulosti stala terčem posměchu a nebylo jí to vůbec příjemné. „Přihodilo se to loni v lednu. Jedna osoba za mnou přišla zrovna ve chvíli, kdy jsem neměla umyté vlasy a byla jsem snad v nejhorším období. Říkala: ,Káji, ty sis vyholila hlavu?' Dostala jsem se do paniky," vypráví modelka, někteří lidé si prostě nevidí do pusy. Vím, že kdysi bylo moderní holit si část vlasů nad ušima, ale zrovna tahle osoba podle mě musela dobře vědět, že trpím alopecií."

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Mr Memez 2.0 🌍😎💯 (@twanjuwan_2.0)

Alopecií trpí i Tomáš Drahoňovský nebo Jordan Haj

Podle Mališové je dobře, že incident z letošního předávání Oscarů zvýší povědomí veřejnosti o této nemoci. Mezi českými známými osobnostmi jí trpí také moderátor Tomáš Drahoňovský, zpěvák Jordan Haj nebo modelka Sára Struhařová, kterou si stejně jako Karolínu Mališovou oblíbila módní návrhářka Beata Rajská. „Vůbec si takové vtipkování nedovedu vysvětlit," hodnotí Karolína Rockův výstup na předávání sošek, „je to naprosto absurdní, že se to děje v dnešní době a že to vůbec někoho napadne."

Podle Mališové je alopecie velmi stresující záležitostí. „Moje doktorka, paní Arenbergerová, mi říká, že je tohle onemocnění psychicky daleko horší než atopický ekzém nebo akné. Je to prostě zánět pod pokožkou," popisuje Mališová svoji nemoc, která se jí neustále vrací.

Každý na vás kouká, říká o alopecii Karolína Mališová

Léčbu absolvuje kortikoidy, ale také přírodní cestou tradiční čínské medicíny. Člověk musí být hlavně v psychické pohodě a nestresovat se. To jde pochopitelně dost těžko, když se na vás každý kouká. Už jsem dnes ve fázi, kdy jsem se dostala z bloku. Snažila jsem se to prostě vytěsnit z hlavy," dodává modelka a apeluje na veřejnost, aby byla vůči lidem, kteří nemocí trpí, ohleduplnější.

Které další známé osobnosti alopecií trpí? Podívejte se v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články