Nemůžete spát a vedrem to není? Klidně usnout vám pomůže feng-šuej

Správně umístěná postel je čelem ke zdi, s nočními stolky po stranách.
Zdroj: Pixabay.com
Chcete spát jako miminko? Zařiďte si ložnici podle feng-šuej.S dekoracemi buďte opatrná a volte tlumené barvy.Pokud to počasí dovolí, okna mějte otevřená. Čerstvý vzduch dovolí energii proudit.Rostlinám se naopak vyvarujte.+ 2 fotky+ 3 fotky

Úplněk nikde a vy ne a ne zamhouřit oka. Možná by stačilo jen o kousek posunout postel. Nebo omezit počet rostlin v ložnici. Dejte šanci tradičnímu čínskému učení feng-šuej a od zítra můžete spát jako miminko.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 25. 08. 2018 15:03

Feng-šuej udržuje harmonii v prostoru a snaží se podporovat nerušené plynutí energie čchi. Pracuje s polaritou jing a jang a s tzv. pěti elementy (voda, země, dřevo, oheň, kov). Barvy, materiály a tvary jsou harmonizovány tak, aby se člověk cítil dobře v místě, kde se zrovna nachází. Ať už se jedná o pracoviště, byt či již dříve zmíněnou ložnici. Ta nepochybně patří mezi nejdůležitější prvky, které ovlivní to, jak se celý den budete cítit.

Pokoj, kde si jen zdřímnete, klidně spíte po celou noc nebo strávíte vášnivé okamžiky s milencem, by měl být uklidňující, lákavý, atraktivní i poskytovat vzrušení.


Volba postele

Postel by měla být nejlépe čelem u zdi, ne však v přímé linii s dveřmi. Zároveň dostupná z obou stran a uzemněna nočními stolky po obou stranách. Pokud vaše ložnice nedisponuje dostatečným prostorem, přirazte postel ke zdi alespoň bokem. V nejbližším okruhu postele nemějte zbytečné dekorace, zářivé lampy ani zrcadla. Základem dobrého spánku je i kvalitní matrace a dobře zvolený materiál lůžkovin. Pevné čelo postele rovněž podporuje vytvoření harmonické energie.


Několikastupňové osvětlení

Světlo je silný představitel energie a tudíž jeho intenzita je velmi důležitá. Do ložnice volte lampy s tlumeným jasem, nejlépe s možností více nastavení. Nejlepší variantou vůbec jsou svíčky, ale vybírejte jen ty, které nejsou aromatické a neobsahují žádné toxiny.


Okna dokořán, dveře zavřít

Neznamená to, že když bude venku mínus deset, nesmíte okno zavřít. V tom případě si ale pořiďte kvalitní čističku vzduchu, protože feng-šuej praví, že se klidného spánku nedočkáte, protože vzduch v místnosti je vydýchaný a těžký. To zabraňuje proudění dobré energie. Dveře, ať už do samotného pokoje, nebo od skříně, zavřete.




Všechno pryč

Televizi i počítač z ložnice vykažte. Také zapnutá wi-fi ničí dobrou energii feng-šuej. Zbavte se i rostlin. Není to jen kvůli produkci oxidu uhličitého v nočních hodinách, ale kvůli energii, kterou v sobě květiny zadržují, dokonce vám ji ubírají. Stejně tak naložte i s jakoukoliv nádobou, kde se vyskytuje voda.


Klidné barvy

Mezi nejvhodnější barvy pro vaši ložnici, ať už nábytku, doplňků nebo barvy stěn, patří tzv. barvy růže. Spektrum obsahuje celou škálu od světle bílé až po sytě čokoládově hnědou. Barvy volte tlumené a klidné.


S obrazy opatrně

Jestliže toužíte mít ve své ložnici kus umění, volte pečlivě. Rozhodně by to neměl být obraz v těžkém a masivním rámu. Tématicky nevolte nic depresívního nebo ponurého. Naopak, dívat byste se měli na výjev, který znázorňuje to, co si přejete, aby se ve vašem životě stalo.



Pokud se špatně vyspíte, můžete mít špatnou náladu, být unavená. Je tedy na vás, abyste se snažila mít v místnosti, kde se odeberete do říše snů, příjemnou atmosféru a správný tok energie. Za zkoušku nic nedáte.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články