Dostala jste od vašeho partnera růži? Podle její barvy můžete poznat, co vám chce říci

Barva růže dokáže říci mnohé
Zdroj: pixabay

Růže je nejkrásnější a také nejoblíbenější květinou. Pěstuje se v mnoha barevných variantách a její barva vám může hodně napovědět o tom, co vám chtěl ten, který vám jí přinesl, říci.

Redaktor
Redaktor 05. 05. 2018 18:40

Nejen lidskou řečí se dají sdělit pocity a náklonost k druhé osobě, lze to i řečí květin. Říká se jí květomluva. Vznikla už ve středověku a za dob královny Viktorie zažila obrovský rozkvět. Pomocí květin lidé komunikovali. Především ve chvílích, kdy pro ně bylo těžké vyznat svou lásku a cit nebo když se to jednoduše nehodilo. V dnešní době květomluva úplně upadla a jen málokdo ví, co jaké barvy a druhy květin při obdarovávání znamenají.

Červená a rudá růže

Značí lásku a vášeň. Když od svého milovaného dostanete rudou růži, můžete si být jistá tím, že vás opravdu hluboce miluje.

Bílá růže

Jsou častou ozdobou svatebních kytic. Značí nevinnost a křehkost. Muž, který vám dá bílou růži je rytíř, který by za vás položil život a bude se za vás bít do skonání světa.

Růžová růže

Vyjadřuje také lásku, ale spíše než to se zaměřuje na romantiku. Není to taková vášeň, kterou zobrazuje růže rudá. Je to čistá láska, která jde rovnou od srdce. Růžové růže značí i ženskost a ženskou eleganci. Může být také symbolem vděku. Když vám partner takovouto růži dá, znamená to, že si vás velice váží a za něco vám děkuje.

Oranžová růže

Znamená přátelství. Když tedy prahnete po muži a on vám přinese oranžovou růži, vztah s vámi zřejmě nechce. Bude vás brát jen jako kamarádku.

Fialová růže

Znamená věrnost. Muž vám tím přísahá, že se na jinou nepodívá.

Modrá růže

Značí pokoru. Muž vám dává najevo, že si vás neuvěřitelně váží a má vás v úctě. Jste pro něj žena číslo jedna.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články