Kouříte doma? Těchto 6 květin vám zlikviduje toxiny z obýváku

Toxiny sice člověk moc nevnímá, ale z cigaretového kouře vás může pořádně bolet hlava.
Zdroj: reprofoto YouTube
Toxiny sice člověk moc nevnímá, ale z cigaretového kouře vás může pořádně bolet hlava.Tyto rostliny vám pročistí vzduch.Tyto rostliny vám pročistí vzduch.Toxiny sice člověk moc nevnímá, ale z cigaretového kouře vás může pořádně bolet hlava.+ 1 fotka

Některé květiny jsou jenom na okrasu a zdobí nám obývák nebo kuchyň. Ale věděli jste, že jiné vás dokážou zbavit i cigaretového kouře a toxinů? Pokud jste i přes zákaz kouření v restauracích vášnivým kuřákem a kouříte i doma, tyto květiny byste si rozhodně měli pořídit.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 28. 03. 2018 20:09

Toxiny sice člověk moc nevnímá, ale z cigaretového kouře vás může pořádně bolet hlava. Existují ale rostliny, které si můžete umístit do vašeho obýváku a pěkně vám pročistí vzduch.

Zelenec

Tato pokojová rostlina je velmi oblíbená. S přehledem si poradí s formaldehydem a xylenem. Navíc se o ni dokážete postarat i přes to, že s květinami nemáte moc zkušeností nebo byste na ni dokonce zapomněli. Zvládne opravdu jakékoliv podmínky.

Fíkus

Snad každý zná tuto rostlinu, kterou jsme měli všichni aspoň jednou v obýváku. Fíkus je nejraději někde pěkně na sluníčku a nejlépe tam, kde nefouká. A zbaví vás dokonale xylenu i formaldehydu.

Gerbera a chrizantéma

Tyto dvě květiny si dokáží poradit s toxiny, které se vám kvůli kouření hromadí v bytě. Obě vás dokážou zbavit benzenu. Gerbera navíc odstraní i trichloretylen z lepidel a laků ošetřujících dřevo. Takže tato rostlina by u vás doma rozhodně neměla chybět.

Palma

Už i v Česku je palma velmi populární. Samozřejmě jde jen o tu trpasličí datlovou. A zase se o ni dokáže postarat každý. Kromě pravidelné zálivky nepotřebuje vůbec žádnou péči. Navíc si poradí s formaldehydem, který se uvolňuje při kouření nebo z nábytku.

Tchynin jazyk

Tuto rostlinu snad ani není třeba představovat, protože ji zná snad každý. Daří se jí všude a dokáže žít i v nepříznivých podmínkách. Nemusíte se jí nějak zvlášť věnovat a ještě vám v bytě odfiltruje benzen a toluen.

Filodendron

Tato liánová rostlina sice v našich podmínkách nekvete, ale skvěle vám ozdobí vaši domácnost. Když ji budete pravidelně zalévat, perfektně vám zlikviduje formaldehyd z vašeho obýváku.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články