Svou kancelář připevnil zespoda mostu. „Je tu krásně jako pod stolem s ubrusem až na zem,“ říká designér

A jak vypadá vaše kancelář?
Zdroj: Fernand Abellanas
Svou kancelář připevnil zespoda mostu. „Je tu krásně jako pod stolem s ubrusem až na zem,“ říká designérSvou kancelář připevnil zespoda mostu. „Je tu krásně jako pod stolem s ubrusem až na zem,“ říká designérSvou kancelář připevnil zespoda mostu. „Je tu krásně jako pod stolem s ubrusem až na zem,“ říká designérSvou kancelář připevnil zespoda mostu. „Je tu krásně jako pod stolem s ubrusem až na zem,“ říká designér+ 5 fotek+ 6 fotek

Pamatujete, jak jste se jako malí schovávali pod stolem s ubrusem až na zem? Tohle místo se pro vás stalo oázou klidu i bezpečí, a bylo vám v něm náramně hezky, viďte? Stejnou paralelu nachází i designér Fernando Abellanas, když popisuje svou pracovnu, kterou si postavil na spodní straně rušného mostu ve Valencii.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 22. 08. 2017 16:25

 Ano, čtete správně. Použít sousloví „pod mostem“ by nebylo přesné, neboť jeho kreativní prostory v podstatě levitují nad zemským povrchem.

Jen pár stop pod vozovkou rušného španělského mostu se nachází podlaha jeho plně vybaveného studia. Dopoledne najde to správné místo pod mostem. Vstoupí na dřevěnou plochu opatřenou ocelovou konstrukcí. A pomocí kliky se manuálně přesune o několik metrů ke své kanceláři.

Když se přiblíží nadoraz pilíři mostu, plošinu zajistí, sundá židli před upevněnou desku (pracovní stůl) a… začíná jeho nový pracovní den.

Ničím nerušený den, chce se doplnit. Přesnou lokaci své kanceláře tají. Zvukem ho doprovází snad jen šum dopravy, co proudí nad jeho hlavou.

 

 

Jeho kancelář je uzpůsobena i na přenocování nebo alespoň funguje coby parádní „zašívárna“ pro chvíle s knihou.

Designér, známý také pod pseudonymem Lebrel, rozhodně není ošizen o komfort klasického pokoje – k dispozici má peřinu, lampičku, kaktus (trocha té kancelářské zeleně) i zarámovanou fotku svého čtyřnohého mazlíčka. Celý prostor lze ohraničit vyklápěcími dřevěnými stěnami. A přes den ho nechat „dýchat“.

„Je to efemérní projekt. Bude fungovat tak dlouho, dokud ho někdo nenajde a nerozhodne se ukrást materiály nebo dokud ho neodstraní úřady,“ uvedl pro server Spaces.

Jak dlouho bude jeho kancelář odolávat čenichům zvědavců, si netroufáme odhadovat. Do jeho utajeného pokojíčku pod rušnou vozovkou se mezitím zamilovaly tisíce lidí, když jeho fotky zveřejnil populární lifestylový online magazín BoredPanda.

Za experiment to ale rozhodně stálo.

Podívejte se v galerii, v čem se dá také pracovat:

Zdroj: BoredPanda

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články