Nápady pro domácí kancelář, které opravdu fungují

kancelář, doma, home office
Zdroj: Unsplash.com
Box Romma pomáhá v místnosti udržovat pořádek, protože všechny kabely můžete při nabíjení zařízení schovat do krabice, 199 Kč.Kancelářský organizér se postará o uklizený psací stůl. Obsahuje tři zásuvky nabízející prostor na nejrůznější kancelářské potřeby a podklady do velikosti A4, 246 Kč.
Chcete mít pohromadě připínáčky, magnety, psací potřeby i zápisníky? Uspokojí vás nástěnka/tabule s košíkem na drobnosti Möjlighet, 1190 Kč.O-Tidy je praktický a mnohoúčelový organizér, který se skvěle uplatní na pracovním stole. Návrh v sobě obnáší nejen funkci tácu a držáku na hrnek, ale spojuje jejich jednoduché tvary do nového předmětu s dokonalými proporcemi, 938 Kč. + 4 fotky+ 5 fotek

Hodně z nás už opět opouští komfort kanceláře a vrací se do svých domácích pracoven a k psacím stolům. A společně s tím se vrací i potřeba přehodnotit své rutinní úkony a přeorganizovat obydlí tak, aby jeho část dokázala poskytnout pohodlí k práci.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 03. 10. 2020 13:30

Pracovat z domova není jen nejlepší způsob, jak chránit sebe i okolí; je to také příležitost zvýšit svou výkonnost a soustředěnost. Chcete-li si vytvořit funkční a příjemnou domácí kancelář, zorganizujte si prostor, tak, aby vám byl co nejvíc příjemný a poskytoval maximum komfortu.

Pohodlná židle

Pro každého, kdo tráví spoustu času za počítačem, je nezbytná ergonomická židle. Je úplně nejdůležitější ze všeho vybavení. Kvalita židle má totiž přímý vliv na pohodu, ale hlavně na zdraví. Chcete-li si být jisti správným výběrem, sledujte následující:

  • Vyhněte se statickému sedáku a to i u ergonomických židlí!
  • Židle musí odpovídat vaší postavě a být pohodlná i po 8 hodinách sezení
  • Sedák se vám nesmí zařezávat do podkolení
  • Musí mít područky, nejlépe výškově nastavitelné
  • Bez koleček ani ránu, nejlépe 5 a snadno pohyblivých
  • Ověřte si firmu, která ji vyrábí, a její historii
  • Seriózní firmy nabídnou prodlouženou záruku na židli nebo její klíčové komponenty
  • Půjčte si židli domů k vyzkoušení

Vlastní stůl

Práce z postele nebo sezení u kuchyňského stolu se na první pohled může zdát lákavé, ale nejedná vždy o nejlepší způsob, jak dosáhnout soustředěnosti. Zvláště v kombinaci s přítomností spolubydlících a členů rodiny. Pokud vám připadá sezení u stolu po celý den nepohodlné, zvolte polohovací stůl, u kterého se dá i stát.

Samostatný pracovní prostor je ideálním řešením, jehož největší výhoda je v tom, že za sebou na konci dne můžete zaklapnout dveře, na rozpracované dílo nevidíte a zároveň nastavíte hranici mezi prací a volným časem.

Jenom malý koutek

Na prostorově úsporném pracovním koutku není místo pro nepořádek. Ujistěte se tedy nejdříve, že máte dobře zorganizovaný úložný systém. Umístění několika polic na zeď je cenově výhodnou variantou, která vám nezabere téměř žádné místo.

Peníze pak můžete investovat do veselých barevných doplňků, které stimulují kreativitu. Nebo do kvalitní stolní lampy, která uleví vašim unaveným očím. Na zem doporučujeme vinylovou nebo laminátovou podlahu. Nebudete se muset starat o škrábance a nenastane konec světa, když omylem převrhnete šálek kávy.

Soustřeďte se

Práce z domova může mít na vaši produktivitu pozitivní dopad. Existuje však mnoho možných rozptýlení, a někdy i ten nejmenší zvuk může vést k tomu, že je naše koncentrace ta tam. Zvukové ruchy můžete také eliminovat „od podlahy“ krytinou, která zvuk pohlcuje, takže je pro účely home office skutečně jako stvořená.

Domácí kancelář by měla být současně uklidňující i z vizuálního hlediska – je dobré oddělit kancelářskou část od zbytku vašeho domova například pomocí závěsu. Svůj stůl můžete také postavit ke zdi natřené uklidňující barvou. Výzkumy ukazují, že přírodní odstíny, jako jsou modrá a zelená, pomáhají snižovat hladinu stresu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články