Anthony Hopkins přiznal autismus a přežil požár. A také začal na stáří malovat a točit hudební alba

Anthony Hopkins přiznal autismus a přežil požár. A také začal na stáří malovat a točit hudební alba
Zdroj: Wikimedia Commons Elena Torre from Viareggio, CC BY-SA 2.0
Okamžik zlomu je americký kriminální film z roku 2007 v hlavních rolích s Anthonym Hopkinsem a Ryanem Goslingem. Příběh vypráví o muži, který střelí nevěrnou manželku. Později manipuluje se soudním systémem, aby unikl trestu. Snímek si celkově vydělal přes 91 milionů dolarů.Okamžik zlomu je kritiky hodnocen poměrně kladně. Jedna z recenzí dokonce říká, že od této detektivky se neodchází.Natáčelo se v kalifornském Encinu.Uvažovalo se, že by film mohl režírovat George Clooney.+ 6 fotek+ 7 fotek

Anthony Hopkins patří mezi výrazné, a hlavně talentované herce. Vidět jsme ho mohli, mimo jiné, v Coppolově Drákulovi, Hannibalovi či úspěšném seriálu z produkce HBO Westworld, kde ztvárnil tak trochu šíleného vynálezce. Jak se herecké hvězdě, která se může pyšnit šlechtickým titulem sir, daří v osobním životě?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 02. 2020 12:18

Na herecké umění Hopkinse se můžeme podívat ve filmu Okamžik zlomu. Anthony v něm hraje bohatého leteckého inženýra Theodora Crawforda, který neunese nevěru své ženy a zastřelí ji. Po příchodu policie se k činu okamžitě přizná, po přečtení obžaloby však svá slova vezme ihned zpět. Případu se ujme vycházející právnická hvězda Williem Beachum, jenž si myslí, že usvědčit vraha bude velmi snadné. Crawford se však začne u soudu obhajovat sám a odhalí, že jeho žena měla poměr s detektivem, který jej na místě činu zatýkal. Všechny důkazy jsou tak irelevantní.

Bude Crawford nakonec osvobozen, nebo mu jeho plán nevyjde? Na to se můžeme podívat dnes ve 20:00 na Nova Cinema.

Záliba v malování a hudbě

Zdá se, že Anthony Hopkins (nar. 31. prosince 1937) našel v sobě na stará kolena skryté talenty. Tak třeba k malování ho přesvědčila jeho manželka, když si všimla malůvek na okraji scénářů filmů, ve kterých Hopkins účinkoval. Mezi jeho nejoblíbenější motivy patří abstrakce a krajiny. Na to, že je samouk, může být na svou práci hrdý. Měl už totiž výstavu v londýnské galerii.

Dalším snem herce bylo nahrát hudební album. Už odmala se učil hrát na klavír. Album, které se svým stylem kloní k vážné hudbě, obsahuje jak jeho tvorbu, tak hudbu, kterou složil k filmům, v nichž hrál a zároveň je režíroval. Hudební nosič spatřil světlo světa v roce 2012 a Anthonyho hra na klavír je kritiky považována za vynikající.

Autismus

K autistické poruše se Hopkins přiznal až v roce 2017, kdy začal hrát v seriálu Westworld. Jelikož byl původem z dělnické rodiny, řešil v období dospívání, kam zapadnout. Nedokázal přijít na to, kým vlastně je. Nyní může s odstupem času říct, že se rozhodl správně. Přibývající léta totiž s sebou přinášejí větší dávku sebejistoty.

"Mám v sobě větší vnitřní klid, přesto se někdy neubráním pochybovačným myšlenkám. Kvůli své nerozhodnosti jsem byl v mládí pěkný fracek. Teď už ale vím, že i když si myslíte, že je váš úspěch nezasloužený, pokračujte dál, kašlete na to. Na světě je mnoho skvělých autistů, kteří mají pro něco talent, ale jen kvůli bludům o tom, že nejsou schopni projevit emoce a musí poslouchat “normální” lidi, se drží zpátky," zprostředkoval Hopkinsovy emoce server Mujautismus.cz.

Štěstí v neštěstí

Anthony je v pravém slova smyslu dítětem Štěstěny. Když v roce 2018 sužovaly Kalifornii rozsáhlé požáry, jeho dům na pobřeží Malibu zůstal zcela nedotčený. Jeho soused však takové štěstí neměl. Vedlejší nemovitost lehla popelem. Plameny se dokonce vyhnuly i hercově předzahrádce. Hopkins tak měl určitě důvod k oslavě, neboť přijít o výstavní vilu za v přepočtu 110 milionů korun, by ho určitě velmi mrzelo.

Jiným celebritám šlo ale o holý život. Kupříkladu herečka Kim Basingerová anebo zpěvačka Miley Cyrusová unikly z hořící pasti jen na poslední chvíli. Nicméně s jejich příjmy se mohly velmi rychle postavit znovu na nohy. Možná ve skromnějším příbytku, ale přesto stále tak luxusním, že se mnohým z nás o tom může jen zdát.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA ZAJÍMAVOSTI O FILMU OKAMŽIK ZLOMU:

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články