Komu Kirk Douglas odkázal své jmění? Synové si musí nechat zajít chuť

Komu Kirk Douglas odkázal své jmění? Synové si musí nechat zajít chuť
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain

Na začátku února odešel do hereckého nebe Kirk Douglas, který se dožil úctyhodných 103 let. A jak se nyní ukázalo, zanechal za sebou jmění ve výši neuvěřitelných 80 milionů dolarů, což je v přepočtu přes 1,8 miliardy korun. Tyto peníze ale neuvidí ani jeden z jeho synů či vnuků. Kam tedy dědictví filmového Spartaka poputuje?

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 24. 02. 2020 09:33

Charismatický herec se už před smrtí rozhodl, že vydělané peníze zanechá charitě, kterou založil s manželkou. „Moje žena je velmi chytrá. Před padesáti lety si vybudovala důvěru a od té doby se nadace jen rozrůstá,“ svěřil se v roce 2015 Douglas pro The Hollywood Reporter.

Nadace i divadlo

Tehdejší článek uváděl, že pár už přislíbil 50 milionů dolarů, které přes nadaci Douglas Foundation budou přerozděleny dále. Hlavním cílem nadace je totiž pomoct těm, kteří to nezvládnou sami.

Dalšími dědici celé ohromné částky je například i St. Lawrence University, která financuje stipendia pro menšinové a znevýhodněné studenty, divadlo v Culver City nebo dětská nemocnice v Los Angeles.

Když známý americký herec 5. února 2020 opustil tento svět, jeho syn Michael Douglas vydal dojemné prohlášení. „Já se svými bratry oznamujeme, že nás dnes, ve věku 103 let, opustil Kirk Douglas,“ stálo v něm. „Ve světě to byla legenda, herec ze zlatého věku filmů, který žil dobře do svých zlatých let,“ pokračoval Michael.

Už teď mi chybíš...

„Ale pro mě a mé bratry, Joela a Petera, byl prostě táta, pro Catherine úžasný tchán, pro vnoučata milující děda a pro svou manželku Anne zase úžasný manžel. Kirk žil svůj život dobře a ve filmu zanechal dědictví, které přetrvá i pro příští generace. Do historie se zapíše i jako renomovaný filantrop, který pracoval na pomoci veřejnosti, aby na planetu přinesl mír. Dovolte mi, abych skončil slovy, která jsem mu řekl o jeho minulých narozeninách, a která budou vždy platit. Tati, moc tě miluji a jsem hrdý na to, že jsem tvůj syn,“ dodal na závěr Michael Douglas, jehož majetek je odhadován na 300 milionů dolarů.

Dojemná slova na Instagramu zveřejnila i Michaelova manželka Catherine Zeta-Jones. „Můj miláčku Kirku, budu tě milovat po zbytek mého života. Už teď mi chybíš. Spi sladce,“ vzkázala slavná herečka svému tchánovi

Kirk Douglas, který získal Oscara za celoživotní dílo, se teď na svou rodinu dívá z hereckého nebe a určitě je pyšný na to, co po sobě zanechal.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články