Pravá blondýnka Reese Witherspoon slaví narozeniny: Jak se drobné herečce povedlo prosadit v Hollywoodu a vydělat 4,3 miliardy

Pravá blondýnka Reese Witherspoon slaví narozeniny: Jak se drobné herečce povedlo prosadit v Hollywoodu a vydělat 4,3 miliardy
Zdroj: Wikimedia Commons, dtstuff9 via flickr.com, CC BY SA 2.0
Reese Witherspoon (* 22. března 1976) je americká herečka a filmová producentka, která má za sebou podivuhodnou kariéru.Reese Witherspoon zahájila hereckou kariéru  již v dětství, její první velká role byla ve filmu V měsíčním svitu.Proslavil ji však až film Pravá blondýnka.Nyní je stálicí Hollywoodu, herecky i producentky se podílela například i na seriálu Sedmilhářky z produkce HBO.+ 5 fotek+ 6 fotek

Role pravé blondýnky herečku Reese Witherspoon vynesla v roce 2001 mezi hollywoodské hvězdy. Tato komedie se pro drobnou Američanku původem z New Orleans stala zlomovou a Witherspoon dokázala diváky přesvědčit, že taková je i ve skutečnosti. Opak je však pravdou a slavná herečka se svojí, nyní již legendární postavou má jen málo společného. Dvaadvacátého března slaví 44. narozeniny a nutno dodat, že až do této doby toho stihla skutečně mnoho.

Olga Ross
Olga Ross 22. 03. 2020 14:00

Legendární postava Elle Woods - rozmazlené blondýnky, která si potrpí na jednoduchý život plný přepychu, i když má rozhodně na víc - přinesla americké herečce Reese Witherspoon slávu po celém světě. Drobná blondýnka nebyla žádným nováčkem ve světě filmů, ovšem teprve tato komedie z roku 2001, kterou natočil režisér Robert Luketic, přinesla Witherspoon zásadní zlom v kariéře.

Rodina lékařů

Zajímavé je, že její herecká kariéra jí nestála v cestě v dalším studiu. Nejspíš to bylo dáno tím, že  Witherspoon pochází z velice vzdělané rodiny a sama o sobě říká, že miluje vědu. A není čemu se divit, jelikož oba její rodiče jsou lékaři. Zatímco matka pracovala jako dětská lékařka, její otec působil jako vojenský chirurg. Díky němu tak Reese strávila i několik let v Německu. Avšak již čtyři roky po jejím narození se rodina usadila v americkém Nashvillu, kde Reese vyrůstala. Herečka vždy mluví s úctou o profesi svých rodičů a dokonce se několikrát nechala slyšet, že rozdíl mezi její prací a povoláním rodičů považuje za neuvěřitelný. Tvrdí, že zatímco ona pouze hraje ve filmech, její rodiče zachraňují lidské životy.

Pravá blondýnka

I když Witherspoon studovala na prestižních školách, již jako malá věděla, že chce být herečkou. Začínala v sedmi letech jako dětská modelka a zahrála si v televizních reklamách. V roce 1991 měla filmový debut ve snímku V měsíčním svitu. Během studia se objevila i v dalších filmech, dokonce si jako velmi mladá zahrála i po boku Danny DeVita, ale po dokončení střední školy se rozhodla omezit hereckou kariéru a zapsala se ke studiu anglické literatury na jedné z nejprestižnějších vysokých škol v USA, Standfordské univerzitě. Po pouhém roce se ale rozhodla školu opustit a naplno se věnovat herectví.

Drobné blondýnce se skutečně povedlo ve filmu o něco později prorazit a objevila se v roce 1998 ve snímku Soumrak po boku Gene Hackmana a Susan Sarandon. V dalším roce si zahrála v dramatu Velmi nebezpečné známost s Sarah Michelle Gellar a svým budoucím manželem Ryanem Phillippem. Další snímek ji ale vystřelil mezi hollywoodské hvězdy a tak díky filmu Pravá blondýnka se Reese Witherspoon stala neoddělitelnou součástí filmového průmyslu.

Velká rodina

Witherspoon má s bývalým manželem, Ryanem Phillippem, se kterým se rozvedla v roce 2007, dceru Avu a syna Deacona. Herečka uváděla, že po rozvodu pro ni bylo těžké se opět postavit na nohy, ale o několik let později potkala filmového agenta Jima Totha, který se stal jejím druhým manželem. S ním má syna Tennesse.

Slavná herečka nezůstala pouze u práce před kamerou. Je i producentkou. Tímto způsobem se například podílela na natáčení pokračování filmu Pravá blondýnka, nebo mezi její celkem nedávné producentské počiny patří velice úspěšný seriál Sedmilhářky či snímek Zmizelá. Její kariéra jí také poskytla nemalé výdělky a celkový majetek Witherspoon se odhaduje na 150 milionů dolarů (3,4 miliardy korun).

NA ZAJÍMAVOSTI O REESE WITHERSPOON SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články