Reakce diváků na Pohlreichova Superšéfa. Vadí jim necenzurované vulgarismy, jiní chválí práci maskérů

Superšéf: 24 hodin do pekla a zpět, zkráceně Superšéf, je pořad televize Prima.
Zdroj: TV Prima

Do vysílání jde druhý díl nové kuchařské reality show Superšéf, ve které se Zdeněk Pohlreich snaží během pouhých čtyřiadvaceti hodin vzkřísit restaurace zralé na zavření. Premiérový první díl odvysílala TV Prima minulý pátek. Jaká za týden sesbíral divácká hodnocení?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 02. 2020 16:25

Zdeněk Pohlreich (62) je šéfkuchař, autor řady knih o vaření, podnikatel v gastronomii a tvář úspěšného "primáckého" pořadu Ano, šéfe!, na který navázala současná reality show Superšéf: 24 hodin do pekla a zpět. A nesmíme zapomenout ani na jeho kurzy, které probíhají například v Gourmet Academy či Kulinářské Akademii Grosetto.

Návrat ve velkém stylu

Po poslední řadě Ano, šéfe! se Pohlreich veřejně zařekl, že se už na obrazovky v podobném pořadu nevrátí. Údajně už toho měl mít nad hlavu. Letos je ale vše úplně jinak. V novém pořadu se však nesnaží pomoct restauraci během několika dní, ale za pouhých čtyřiadvacet hodin. Prakticky vyžene všechny zaměstnance ven, zavře lokál a nechá jeho interiér kompletně předělat, zatímco se svými kuchaři v pojízdné kuchyni ukazuje těm méně zkušeným, jaká jídla by měli hostům servírovat.

První díl se točil v mostecké restauraci Nautico. Na kolik tvůrci pořadu záměrně zvolili město proslavené seriálem České televize, nelze odhadnout. Šéf přišel v převleku, objednal si, okusil a pak klasicky vystartoval. Před jeho příchodem ještě štáb nenápadně natáčel prostory a chování zaměstnanců pod falešnou záminkou castingu do jiné reality show.

Má to spád a je to zábavné

Nejvíce pozitivních ohlasů dostal Zdeněk od fanoušků, které si získal předešlými pořady. Na sociálních sítích se tak můžeme dočíst, že Superšéf dobře odsypává, nechybí tu humor a hlavně je dobře, že se nebojí cepovat mladé lidi. Kladně je taktéž hodnocena nová pojízdná kuchyň, byť se v ní za celý pořad moc nevaří.

Velkým tématem jsou také šéfovy převleky. V Mostě se převlékl za německého motorkáře (i když mluvil téměř neustále česky). Někteří by jej poznali, jiní zase vychvalovali práci maskérů. Ať tak či onak, zdálo se, že personál byl po Pohlreichově odhalení značně udivený, takže to svůj účel asi splnilo. Uvidíme, jak se mu bude dařit, až bude převlečený za ženu.

Proč nevypípali vulgarismy?

Nejčastější výtkou jsou rozhodně necenzurované vulgarismy. Divákům vadí, že se pořad vysílá před desátou, takže se na něj dívá hodně dětí. Ty sice mnohdy mluví ještě hůře, ale v Superšéfovi to mají naservírováno jako na zlatém podnose. Někteří také nepřekonali fakt, že je celá show až moc ve stylu Gordona Ramsayho.

Uvidíme, zda se náš nejznámější televizní kuchař dočká i druhé sezóny Superšéfa, nebo se bude jednat jen o jednorázový počin v jeho televizní kariéře.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články