Zajímavosti o filmu Něco na té Mary je: Cameron Diaz roli získala díky nestydatosti režiséra

Zajímavosti o filmu Něco na té Mary je: Cameron Diaz roli získala díky nestydatosti režiséra
Zdroj: TV Prima
Herečka Cameron Diaz, představitelka filmové Mary, se nechala slyšet, že šílenější film prý nikdy netočila.Režisér Peter Farrelly podroboval uchazeče o roli Mary svéráznému testu. Vytasil na ně svůj penis a rozhodoval se podle reakcí. Všem zúčastněným se za své obnažování po čase omluvil.Ikonická scéna se "speciálním tužidlem" na vlasy. Cameron Diaz chodila v té době s Mattem Dillonem.O scény na hraně nebyla ve filmu nouze.+ 3 fotky+ 4 fotky

Režisérova odhalená mužská chlouba, šílené scény bez zábran a vystrčená obnažená pozadí. To vše se dělo během natáčení komedie Něco na té Mary je, kterou dnes můžete vidět v televizi. Jak na ni s odstupem času vzpomíná představitelka hlavní role Cameron Diaz?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 02. 2020 13:21

Něco na té Mary je je oblíbená romantická komedie z roku 1998. Mary je jednoduše okouzlující. Kdo ji nemiluje, brzy začne. Vždyť je hezká, chytrá a bohatá. O třináct let později na ni vzpomíná smolař Ted, který Mary pozval na maturitní večírek. I po tak dlouhé době je do ní stále blázen. Najme si proto soukromého detektiva Healyho, který má za úkol lásku ze střední najít. Jenže i Healy se do Mary zamiluje a snaží se tak Tedovi namluvit, že je tlustá, sama a se čtyřmi dětmi. Na film Něco na té Mary je se můžete podívat 17. 2. ve 20:00 na Prima Max.

Casting založený na bezprostřední reakci

Ač se na vzniku filmu podíleli oba bratři Farrellové, všem adeptům na role se do mysli nesmazatelně vryl Peter. Na castingu si je totiž vyzkoušel vskutku svérázným způsobem. Každému zájemci ukázal bez varování penis. Následná reakce dotyčného rozhodla o tom, zda se do filmu dostane, nebo ne.

Testem si musela samozřejmě projít i Cameron Diaz. "Když vám na prvním setkání ukáže režisér penis, jako úplně první vás napadne: Páni, asi patří mezi ty nezávislé," zavzpomínala Cameron po letech od natáčení. "Byli jsme tehdy v restauraci a on to na mne prostě vybalil. Dostal pozitivní odezvu, a to mu stačilo." Peter se ale po letech za své chování všem zúčastněným omluvil.

Komedie bez servítků

Ani v samotném filmu nebyla nouze o lechtivé scény. Vzpomínáte na tu, jak se Tedovi (Ben Stiller) zachytí do zipu přirození? Tak vězte, že to nebyl jen výmysl vtipného scénáristy, ale pravdivá situace, která se kdysi stala kamarádovi obou bratrů. "Byli jsme tehdy ještě malí. Ten kluk šel na záchod, a když skončil, tak si tam svoji chloubu nějakým záhadným způsobem přiskřípnul. Naštěstí byl doma táta, takže coby doktor mu mohl pomoct," prozradili Farrellovi.

I další scéna s “vlasovým gelem” byla natočena podle skutečných událostí. Bratři v tomto případě již tak sdílní nebyli. Uvedli pouze, že se měla celá historka stát na základní škole. Samotná scéna přišla už přes čáru i samotným tvůrcům, kteří uvažovali dokonce o tom, že by ji vystřihli. Cameron s ní však neměla žádný problém, takže nakonec ve filmu zůstala.

Do třetice holé pozadí

Ani při rádoby vážných scénách nezachovali bratři vážné obličeje a nenechali si ujít příležitost si z herečky vystřelit. Při scéně, kdy vypadne z okna pes, neječí Cameron kvůli tomu, že by měla o nebohého mazlíčka strach, ale kvůli tomu, že jeden z bratrů na ni nečekaně vystrčil holý zadek.

Přestože byl štáb někdy na pochybách, zda jim film přinese kýžený úspěch, nakonec se ho dočkali. Ředitel studia Fox při premiéře prohlásil, že smích diváků byl místy tak hlasitý, že nebylo ani rozumět tomu, co herci na plátně říkají. Nominace na Zlatý glóbus včetně kategorie nejlepší komedie byla už jen třešničkou na dortu.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA ZAJÍMAVOSTI Z FILMU NĚCO NA TÉ MARY JE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články