7 výmluv, kvůli kterým se vyhýbáte cestování

Nebojte se a pokud můžete, cestujte a poznávejte celý svět
Zdroj: Pixabay
Cestujte klidně sama, užijete si to, nebojte!Podobné sterilní hotelové pokoje jsou již minulostíPizzu najdete prostě všude, takže hlady trpět jistě nebudeteNezvládáte jazyk? Nevymlouvejte se! Uvidíte, kolik seniorů ve světě potkáte+ 1 fotka+ 2 fotky

Člověk by měl poznávat svět. Učit se rozumět novým kulturám, ochutnávat cizí jídla a samozřejmě také smočit své tělo alespoň jedenkrát za život v moři.

Petra Járková
Petra Járková 23. 07. 2018 22:44

Existují ale i lidé, kteří cestovat nechtějí, protože se bojí létat, štítí se spát v hotelích, nemají rádi exotické kuchyně... Prostě mají spoustu výmluv, proč neopustit hranice naší republiky.

Tohle jsou ty nejnesmyslnější z nich.

Na cestování nemám peníze

Jak tohle může říct někdo dnes, kdy existuje tolik různých způsobů, jak cestovat doslova za hubičku. Stačí přece vyjet mimo hlavní sezónu, počkat na akční nabídku nebo využít ubytování u majitelů nemovitostí.

Nemám na cestování čas

Další lež jako věž. Je to spíš tím, že lidé nejsou ve své práci spokojeni, takže jim její vykonání dlouho trvá, nebo si ji třeba jen neumí efektivně rozvrhnout. Zkuste nad tím zapřemýšlet! Někdy stačí jen vyměnit sledování televize nebo surfování na internetu za prodloužený víkend u moře.

Neumím cizí jazyk

Myslíte si, že ty tisíce seniorů, kteří cestují po světě umí dokonale anglicky? Asi těžko! Stačí si osvojit pár základních frází a po Evropě si s nimi zcela jistě dokonale vystačíte. Případně stačí použít aplikaci slovníček v mobilu.

Nemám s kým jet

Tak jeďte sami. Cestování sám se sebou je osvobuzující, příjemné a skvělé. Nemusíte se na nikoho ohlížet, dodržujete svůj harmonogram a navíc si můžete být jisti, že se vždy s někým seznámíte.

Nechci bydlet v neosobním hotelu

V dnešní době už nemusíte jet do noblesního hotelu, kde si nebudete moci sednout v plavkách k obědu, stačí si vybrat menší penzion nebo se ubytovat u místních, což je ve většině případů to nejlepší řešení. Věřte, že se pak i na dovolené budete cítit jako doma.

Nechci vystavovat špeky na pláži

Pokud se vymlouváte na tohle, je jasné, že na pláže nechodíte. Jsou totiž plné lidí všech druhů postav a ti se rozhodně za nějaké to kilo navíc nestydí. Nemusíte se tedy bát, že by vás tam někdo očumoval.

Nejím jejich kuchyni

Nemusíte. V každém letovisku najdete bezpočet restaurací, které nabízí evropskou kuchyni, ze které si určitě vyberete. Pokud máte stravování dokonce přímo v hotelu, pak si buďte jisti, že hranolky, pizzu a rýži s masem mají opravdu všude.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články