Čeká vás cesta letadlem? Poradíme vám pár tipů, jak přežít čekání na letišti v klidu a pohodě

Čekání na letadlo lze trávit nejrůznějšími způsoby
Zdroj: Pixabay
Cestování letadlem může být dost náročnéZpozděný let už pro vás nemusí být noční můrouLetecká doprava je považována za nejbezpečnějšíČekání na letadlo lze trávit nejrůznějšími způsoby+ 1 fotka+ 2 fotky

Letiště představují pro řadu lidí noční můru. Zpožděné lety, křičící děti, spící cestující, o které zakopáváte na každém rohu. Letiště zkrátka nepatří k místům, kde byste dobrovolně trávili svůj čas. Přinášíme vám pár tipů, jak si alespoň trochu zpříjemnit čas čekání na váš let.

Petra Járková
Petra Járková 23. 07. 2018 10:45

Uložte si svůj notebook na přístupné místo

Na letiště je třeba přijet připraven. Stáhněte si filmy či seriály do notebooku nebo tabletu a hlavně si jej nechte při ruce, abyste jej potom zběsile nehledali a nevyhazovali z kufru pečlivě složené oblečení.

Nezapomeňte na nabíječku

Nejhorší noční můra? Když se vám vybije baterie a zůstanete bez svého hlavního zdroje zábavy! Bez mobilu ztratíte přístup k hudbě, zprávám, hrám… I když na řadě letišť naleznete zásuvky, věřte, že stejný nápad mají i tisíce dalších lidí, takže místo čekání, až na vás přijde řada, by měla být powerbanka samozřejmostí...(stejně tak je dobré mít po ruce adaptér, pokud budete trávit čas na letišti v zemi, kde nemají zásuvky evropského typu).

Zdřímněte si

Pokud vás čeká několikahodinové čekání, zkraťte si jej tím, že se pokusíte alespoň na chvíli si zdřímnout, pokud ale letíte do vzdálenější destinace, myslete i na posun času a jet lag – ať si spánkem na letišti ještě více nerozhodíte biorytmy.

Přineste si extra svetr

Na letištích je vždy chladněji, doneste si nějaký svetr či bundu navíc, abyste se při čekání na let nemuseli třepat zimou.

Nechte si místo navíc

Jestliže se snažíte přepravit veškerý svůj šatník a na sobě máte minimálně tři svetry a několik bund, nechte si dostatek místa v tašce, kam si je následně můžete uložit.

Leťte v noci

Noční lety jsou osamělé a klidné. Nemusíte se mačkat s tisíci dalšími lidmi na letišti. Navíc se během letu můžete vyspat a probudit se až ve vaší destinaci.

Přineste si láhev na vodu 

Z některých cen na letištích by se jednomu orosilo čelo. Ceny jsou tak přemrštěné, že za cenu jedné láhve vody byste si v některých restauracích ve městě mohli dopřát polední menu. Proto si s sebou přineste prázdnou láhev, kterou kdekoliv na letišti naplníte.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články