Dlouhá cesta na dovolenou: Jak ji zvládnout v klidu a pohodě?

Čeká vás dlouhá cesta vlakem, autem nebo autobusem? Pak se inspirujte, co vám na ní nesmí chybět, abyste se cítili v klidu a pohodě.
Zdroj: glo
Čeká vás dlouhá cesta vlakem, autem nebo autobusem? Pak se inspirujte, co vám na ní nesmí chybět, abyste se cítili v klidu a pohodě.Moderní alternativa  klasického kouření - přístroj glo - má velkou výhodu v tom, že nezapáchá, nedýmí a nepadá z něj popel, můžete si ho tedy dopřát i v autě, kanceláři nebo restauraci.Existuje celá řada her, které jsou k dispozici v cestovní verzi. Ty jsou ideálním společníkem na cesty, která vám díky nim rychleji uteče.Nezapomeňte na nabíječky - bez nich budete vyřízení. Mobil, tablet, notebook, glo - všechno má svou nabíječku.+ 3 fotky+ 4 fotky

Pokud ještě plánujete v průběhu srpna nějakou tu dovolenou na Jadranu nebo u některých z našich sousedů, jistě ji budete absolvovat autem, autobusem nebo vlakem. Jak si dlouhé cestování zpříjemnit, aby pro vás nebylo utrpením?

Petra Járková
Petra Járková 12. 08. 2019 14:00

Pokud se chcete vydat na dlouhou cestu vlakem, autem nebo autobusem, určitě pečlivě zvažte, co všechno zabalit s sebou. Kufr auta není nafukovací a zavazadlo, které ukládáte do zavazadlového prostoru v autobuse nebo s sebou vlečete vlakem, také ne. Ideální proto je mít po ruce příruční zavazadlo, do kterého se vám vejdou všechny nezbytnosti, díky nimž bude vaše cesta snesitelnější.

Nabíječky a adaptéry

Co je horší, než když se vám nebo vašim blízkým na dovolené vybije telefon, MP3, přehrávač nebo fotoaparát? Rozhodně se před cestou ujistěte, že máte zabalené nabíječky na veškerou elektroniku, kterou vezete s sebou. Na internetu také zkontrolujte, jestli zásuvky ve vaší cílové destinaci odpovídají těm českým. Pokud ne, bude potřeba nakoupit speciální adaptéry.

Hrajte si

Pokud cestujete autem, nastudujte si dostatek slovních her, kterými budete bavit zbytek posádky a hlavně udržíte v pozornosti řidiče, aniž byste měli strach, že vám usne za volantem. Na cestu autobusem či vlakem si můžete stáhnout nejrůznější aplikace a hry na mobil či tablet. Věřte, že když vás nějaká opravdu zabaví, budete ji klidně hrát i několik hodin v kuse a cesta vám rychleji uteče. V mnoha vlacích a autobusech je navíc zdarma dostupná wi-fi, takže si můžete spokojeně surfovat na internetu.

Dobroty

Cesta bez dobrého jídla a nejrůznějších pochoutek nikdy nemůže být příjemná. Pokud se tedy chcete cítit dobře, netrpět a neprudit zbytek cestujících, najezte se. Klidně si do auta připravte obloženou housku, toasty nebo nakrájejte oblíbené ovoce. Prostě si dopřejte to, co vám opravdu chutná. No a při cestě autobusem nebo vlakem jistě dostanete nabídku občerstvení i na palubě. Jestli máte nějaké předsudky vůči kvalitě jídla v jídelních vozech, můžete si být jisti, že ta se za posledních několik let natolik zlepšila, že tam dostanete lepší jídlo než v leckteré restauraci. O tom, že vám nikdy nesmí chybět po ruce čokoláda na nervy, snad ani nemusíme mluvit.

Kouření

Nejhůře snášejí dlouhé cestování dopravními prostředky kuřáci. Těžko dovolíte manželovi, aby si zapálil cigaretu v desetikilometrové zácpě, když vzadu v sedačce spokojeně odpočívá vaše dítě, ani nedojdete říct autobusákovi, ať na chvíli zastaví, když si potřebujete zapálit. Naštěstí však existují novinky v podobě moderních alternativ kouření, které si můžete dopřát třeba i v dopravních prostředcích. Například glo funguje úplně jinak než běžné cigarety. V tradičních cigaretách totiž dosahuje teplota tabáku během spalování cca 900 °C, přitom stačí tabák zahřát na teplotu 240 °C , abyste si mohli vychutnat jeho tradiční chuť. Navíc bez dýmu, zápachu a popela. V letadle, autobuse nebo vlaku můžete využít nový výrobek LYFT - jde o alternativu tzv. snusu, neobsahuje tabák, ale nikotin ano, takže svou chuť na cigaretu spolehlivě ukojíte.

Průvodce

Dejte si za úkol, že než do zvolené destinace přijedete, budete o ní vědět co nejvíc. K tomu jsou ideální tištění průvodci nebo nejrůznější cestovatelské blogy na internetu. Udělejte si tedy během cesty itinerář, na který jste předtím neměli čas. Nejenže si zkrátíte cestu užitečnou činností, ale navíc budete mít jistotu, že na svém výletě nic nevynecháte.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články