Postrachu restaurací Zdeňkovi Pohlreichovi je 63 let: Odmítl dát Havlovi kečup na špagety, hrál profesionálně baseball

Zdeněk Pohlreich  je český šéfkuchař, gastronom, podnikatel, lektor, autor kuchařek a moderátor kuchařských pořadů na televizi Prima.
Zdroj: Wikimedia Commons/David Sedlecký CC BY SA
Zdeněk Pohlreich  je český šéfkuchař, gastronom, podnikatel, lektor, autor kuchařek a moderátor kuchařských pořadů na televizi Prima.Poté, co nesložil přijímací zkoušky na střední školu, nastoupil do učebního oboru kuchař. Vaření jej nejprve vůbec nebavilo.[Po vyučení nastoupil do pražského hotelu Stop.Na přelomu 70. a 80. let byl členem reprezentačního baseballového týmu. Po zájezdu do Nizozemska začal uvažovat o emigraci a v roce 1986 se k ní rozhodl. Realizoval ji o tři roky později. + 5 fotek+ 6 fotek

Jeden z nejznámějších českých kuchařů, který má za sebou bohatou profesní kariéru u nás i v zahraničí, je také úspěšný podnikatel a televizní showman. Jeho pořad, kde navštěvuje restaurace a učí kuchaře vařit, vstoupil mezi legendy naší televizní zábavy,

Petra Járková
Petra Járková 10. 04. 2020 07:30

Rodiče chtěli, aby měl Zdeněk střední školu, ale neudělal přijímačky a nastoupil na učňovský obor kuchař-číšník, který ho ze začátku vůbec nebavil. Když se vyučil, svou kariéru započal v pražském hotelu Stop.

Emigrace

Pohlreich kromě vaření miluje také baseball. V 70. a 80. letech byl členem reprezentačního baseballového týmu, díky čemuž mohl za hranice. Po jedné cestě do Nizozemska začal uvažovat o emigraci a v roce 1989 ji uskutečnil.

Život za hranicemi

Přes rok pracoval v Nizozemí jako šéfkuchař restaurace Het Schellinkje. Poté odcestoval do Austrálie. Žil v Adelaide, kde v začátcích pomáhal strýci. Nakonec se vypracoval až na šéfkuchaře vyhlášené restaurace La Guillotine.

Návrat domů

Vzhledem k pádu režimu se po zkušenostech v Austrálii vrátil domů. V Praze začal pracovat jako šéfkuchař v luxusních hotelech. Za zmínku stojí třeba Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS nebo Marriott.

Vlastní byznys

Už v roce 2007 se však rozhodl osamostatnit a otevřel si vlastní podnik poblíž Náměstí Republiky s názvem Café Imperial. Jen o rok později k němu přidává další restauraci na Starém Městě Divinis. Ta je s nádechem Itálie. A aby toho nebylo málo, v roce 2016 otevřel naproti svému podniku první restauraci - Next Door by Imperial, která je koncipovaná jako bistro.

Havel a kečup

V pořadu Extra Host Evě Decastelo přiznal, že když u něj v podniku byl před lety na obědě Václav Havel a chtěl na špagety kečup, tak mu ho nedal. Prý mu řekl pane prezidente, ten my vážně nemáme.

Televizní show

Kromě restaurací se Pohlreich dostal do povědomí lidí i díky televizním pořadům na TV Prima. Mezi absolutní špičku patří kulinární reality show Ano, šéfe plná Pohlreichových hlášek, které se staly legendární. Jeho posledním počinem je Superšéf: 24 hodin do pekla a zpět. Tohoto pořadu však bylo zatím odvysíláno jen pár dílů a je ve hvězdách, zda na diváky čekají ještě nějaké další.

NA MÁLO ZNÁMOU TVÁŘ POHLREICHA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články