Mexiko má „ráj na Zemi“. Schovává ho pod zemí

Playa del Amor se nachází na opuštěném souostroví Marieta Islands.
Zdroj: Travelfunetc.com
Mexiko má „ráj na Zemi“. Schovává ho pod zemíMexiko má „ráj na Zemi“. Schovává ho pod zemíMexiko má „ráj na Zemi“. Schovává ho pod zemíMexiko má „ráj na Zemi“. Schovává ho pod zemí+ 4 fotky+ 5 fotek

Brána do pekel? Spíš brána do ráje. V mexickém souostroví Marieta Islands se v jedné části prolamuje zemský povrch… a odhaluje panenskou pláž.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 19. 06. 2017 16:48

Průzračná voda, bílý písek a široko daleko nikdo. Tedy jen v určitém ohledu – souostroví není obydleno, schovaná pláž Playa del Amor ale přitahuje zahraniční návštěvníky.

Proč, prozrazuje i její druhý název: Hidden Beach. „Skrytá pláž“ je součástí Riviery Nayarit ležící na chráněném seskupení ostrovů. Již před lety se týmu vědců v čele s renomovaným Jacquesem Cousteauem podařilo prosadit jedinečnost tohoto místa u mexických čelních představitelů. Marieta Islands získaly status národního parku. Nesmí se v něm rybařit, lovit ani páchat jakoukoliv destruktivní lidskou činnost.

Dodnes zůstává souostroví neobydleno a na schovanou pláž se lze dostat jen s certifikovanými lodními dopravci.

Nuestrasnoticias.com

Aby se turisté na pláž podívali, musí podeplout zhruba 24metrový tunel. Pak už je čeká prvotřídní „koupačka“. Voda je zde doslova průhledná, i když dohlédnout na dno samo o sobě těžké není – hloubka nepřesahuje 1,8 metru.

Kdo za toto podpovrchové tajemství vlastně může? Názory se různí. Jedna část Mexičanů připisuje vznik matce přírodě. Kráter se prý utvořil následkem vulkanické činnosti.

Jiní zase upozorňují na účely souostroví Marieta Islands po roce 1900. Mexická vláda je podle jistých informací využívala k vojenským testům. Playa del Amor se tak zrodila vinou četných explozí.

Pinterest.com

Pokud se nechcete na této rajské pláži potkat s davy, vyhněte se oblíbeným zimním měsícům. Své tělo sem jezdí mezi lednem a březnem prohřát maximum turistů.

Zdá se tedy, že ideální období je právě teď. Už máte letenky? Pokud jste se ještě nerozhodli, vplujte do galerie. Usnadníme vám to.

Zdroj: Oddity Central

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články