Poznáte Čechy na dovolené? Zcela určitě. Těmito trapnostmi jsme totiž v cizině proslulí

Jak se nikdy nechovat na dovolené v zahraničí?
Zdroj: pixabay
Tleskat v letadle opravdu nemusíte. Piloti to často do kabin ani neslyšíCelý svět se obléká jinak. Respektujme toJsme v cizí zemi. Je jasné, že budou mít jiné pivo

Také se vám občas stane, že když jste na dovolené v cizině, poznáte své spoluobčany i bez toho, aby promluvili? Je to docela dosti možné, protože českého turistu poznáte na první pohled. Co nás tedy prozradí?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 29. 05. 2019 15:30

Tleskání v letadle

Kolik Čechů s vámi zhruba letí na dovolenou máte šanci odhadnout už při přistání letadla v cílové destinaci. Češi totiž tleskají. Možná jako jediní cestující. Na tleskání rozhodně není nic špatného, ale ruku na srdce. Tleskáte autobusákovi nebo taxikáři za to, že vás někam dovezli?

Mluvení česky na cizince… a tykáme jim

To, že jiní lidé nemluví naším jazykem z nich nedělá podlidi. Češi toho občas rádi využívají. Na číšníky halekají a luskají prsty, na recepční na recepci volají ,,pocem“ a na obchodníky mluví pomalu a velice srozumitelně a myslí si, že jim budou rozumět.

Vysoká očekávání

Když si koupíte ten nejlevnější zájezd, nemůžete očekávat, že budete bydlet v Hiltonu. A ne, ani váš delegát za to nemůže.

Okolo vašeho dítěte se netočí celý svět

Mnoho žen zastává tvrzení – jsem matka a kdo je víc. Takto to bohužel nefunguje nikde na světě a že máte malé dítko z vás rozhodně nedělá superženu. Ano, v noci v hotelu asi bude trochu rušněji. Hotel je pro všechny. Nejenom pro rodiny s malými dětmi, které zrovna potřebují spát.

Problémy s pivem

Ano, Češi mají nejlepší pivo. Tak to neustále nekomentujme a nesmějme se ostatním národům, jak mají pivo odporné a jak ho lijí do malých sklenic. Tomu se totiž říká kulturní rozdíly. U nich se pivo pije takto, tak to jednoduše musíme respektovat. Kvůli pivu přeci na dovolenou nejedeme.

Podivujeme se nad cizími zvyklostmi

Všude je jiná kultura. Někde jedí psy, jinde se nekonzumují krávy a prasata. Někde se ženy zahalují úplně, jinde nosí jen šátek, kterým si zakrývají vlasy, nebo ho nenosí vůbec a uprostřed čela si kreslí červenou tečku. Svět je neuvěřitelně rozmanitý a každá kultura je svým způsobem krásná. Proč se tedy hned čertit, když si na sebe Indka vezme své sárí, muslimka své vlasy skryje pod hidžábem a ve Vietnamu si dají k večeři psa? Tyto zvyky patří k jejich kultuře a životu. To, že je budeme kvůli tomu zesměšňovat a nechápavě nad tím kroutit hlavou nás degraduje na burany.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články