Pražské hravé Velikonoce: Muzeum hlavního města Prahy připravilo pro návštěvníky spoustu aktivit

Vyzkoušejte si kromě barvení vajíček či pletení pomlázky třeba i pletení košíků.
Zdroj: Muzeum hlavního města Prahy
Naučte se malovat velikonoční kraslice.Muzeum hlavního města Prahy připravuje jako každý rok velikonoční program.Velikonoční zvyky a tradice jsou důležitou součástí našeho kulturního dědictví.Vajíčka malovaná nejrůznějšími metodami.+ 3 fotky+ 4 fotky

Už po jedenácté pořádá Muzeum hlavního města Prahy Pražské hravé Velikonoce. Tentokrát se namísto tradiční soutěže o nejkrásnější kraslici orientuje spíše na dílny polozapomenutých řemesel. Ideální místo a příležitost, jak ratolesti zabavit a ještě je nenásilnou formou edukovat v rámci našich tradic.

Petra Járková
Petra Járková 29. 03. 2019 18:00

Ve dnech 2. 4. – 21. 4. 2019 bude v přednáškovém sále hlavní budovy Muzea přístupná malá velikonoční výstava a po celou tuto dobu ve stejném prostoru Muzeum nabízí specializované programy pro školy a pro veřejnost dílny polozapomenutých řemesel spjatých nejen s Velikonocemi.

Dílny pro veřejnost se budou konat 13. a 14. 4. 2019 od 10.00 do 17.00 hodin. Vstupné na ně je 60 Kč (děti do 6 let zdarma) a není třeba se předem objednávat. Bude možné si vyzkoušet zdobení kraslic voskem, drátováním, pletení pomlázek, výrobu drobných velikonočních dekorací z korálků, ze šustí, plstění suchou jehlou a vyrobit si velikonoční přání technikou quillingu. Nedělní dílna bude navíc obohacena o výrobu tradičních píšťalek.

Pokud chcete velikonoční tematické dílničky navštívit, je možné zvolit jeden ze tří připravených programů:

Velikonoce našich prababiček

Tam se děti dozvědí něco o lidových obyčejích velikonočního období, připomenou si život dětí v minulosti. Program je zakončen půlhodinovou rukodělnou dílnou a je vhodný pro děti od 5 do 10 let.

Proč slavíme Velikonoce

Zde děti pochopí význam velikonočních tradic, pracují s muzejními exponáty. Program je zakončen půlhodinovým tematickým workshopem. Vhodné pro děti od 11 do 15 let.

Velikonoční dílny

Zde mohou děti zdobit kraslice voskem, drátováním, plstit nebo zdobit perníčky. Opět ideální pro děti od 5 do 10 let.

Pokud tedy zůstáváte na velikonoční svátky v Praze, nebo se tam chystáte na výlet, navštivte Muzeum hl. města Prahy a tematickou výstavu i dílničky si nenechte ujít.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články