Herečka Nela Boudová se vrhla na koučink: Žena by měla řídit rodinu, muž udávat směr ve vztahu

Herečka Nela Boudová se vrhla na koučink: Žena by měla řídit rodinu, muž udávat směr ve vztahu
Zdroj: Herminapress
Nela Boudová se svou třináctiletou dcerou Sašou.Saša doprovází Nelu Boudovou často do společnosti.Podle Nely Boudové Saši hrozí, že přepadne do mužské energie.Do společnosti nedávno Nelu Boudovou doprovodil také jeden z jejích synů.+ 8 fotek+ 9 fotek

Herečka Nela Boudová (55) přirovnává vztahy mezi muži a ženami k tanci. V rozhovoru pro Lifee.cz odhaluje svoji cestu ke koučinku, ale vysvětluje také, z čeho mají muži v dnešní době největší obavy. Proč je podle ní důležité, aby ženy zůstávaly ve vztahu k mužům ve své energii? A co znamená zdravá mužská energie? Koučuje herečka v tomto smyslu také svoji dceru Sašu (13)? 

Veronika Nováková
Veronika Nováková 20. 09. 2023 12:00

Herečka Nela Boudová (55) se začala intenzivně věnovat koučinku a letos připravuje svůj kurz v Thajsku, kam se v říjnu vypraví i se svou dcerou Sašou (13). Ta je podle ní hodně samostatná a začíná mít obavy, aby nepřepadla do mužské energie, což pro ženu podle Nely Boudové není ideální.

"Možná to hodně viděla u mě. Říkala: „Víš, mně by přišlo divné, kdyby se o mě někdo staral.“ A s tímhle nastavením mysli už mohou začít nějaké problémy. Je dobré se o tom bavit," vysvětluje v našem rozhovoru herečka, kterou jsme potkali na tiskové konferenci k letošnímu ročníku soutěže Roztančené divadlo. A právě k tanci také herečka přirovnává vztahy mezi muži a ženami.

Nela Boudová o tanci

Nelo, vy jste Roztančené divadlo už absolvovala, je to tak?
Ano, ve čtvrtém ročníku, jsou to dva roky zpátky. Byla to úžasná zkušenost.

Budete mít nějakou funkci také letos? Budete moderátorkou?
Letos jsem moderovala jen tiskovou konferenci a budu jen tiše přihlížet. Když budu mít čas, přijdu se 15. října podívat na finálový večer.

Tanec stále pěstujete?
Od té doby jsem netancovala. Pořád mě hodně baví a tancuji si pro radost doma. Tancuje také můj partner Honza Tuna, ale pravda je, že jsme spolu tancovat nikdy nebyli. Zkrátka zatím nebyla příležitost. Ale můj sen to není. Mám hodně dobrých kamarádů, tanečníků, kteří jsou gayové, a ty využívám na plesech, kde si s nimi opravdu zatancuji.

Jste temperamentní tanečnicí?
Myslím, že ano, jsem temperamentní. Ale mám ráda i ploužáky.

Tip redakce: O koučinku jsme si promluvili v pořadu Na kafeečko s herečkou Světlanou Nálepkovou a její dcerou Josefínou.

Nela Boudová o koučinku

Jaké jste měla léto? Vím, že ráda cestujete s celou rodinou.
Synové už se mnou necestují, jsou velcí – je jim 22 a 24 let. S dcerou se na dovolenou teprve chystáme, pojedeme koncem října na čtrnáct dní do Thajska. Tam budu připravovat svůj jarní workshop. Začala jsem se věnovat koučinku, vystudovala jsem Školu elitních koučů Vladimíra Ekarta. V loňském roce jsem měla kurz na Bali a letos bych ho chtěla mít v Thajsku. Ale tentokrát bude i pro muže.

Co potřebují muži koučovat? V jaké oblasti?
Myslím, že to samé, co ženy.

Nejsou rozdíly v koučování mužů a žen?
Jsou rozdíly v každé duši, ale v koučování rozdíly nejsou. Jsme univerzální bytosti a není to tak, že bychom se jako ženy a muži tolik lišili. Všichni chceme být šťastní a naplnění. Ženská energie je samozřejmě něco úplně jiného než mužská. Ale ty případy jsou individuální a vy musíte zjistit, co člověka vlastně tíží, nebo v čem je problém. A to se zevšeobecnit nedá.

Který problém se často opakuje?
Velký problém ve společnosti například je, že ženy jsou často přepadlé do mužské energie a muži zase do té ženské. Možná, že kdyby se tohle vyjasnilo… lidé si častokrát ani neumí představit, co to znamená zdravá mužská energie. Je to rozhodně síla, nadhled, zacílenost. Ale kde není ve vztahu polarita, tam není vášeň. I když žena musí být v práci v mužské energii, šéfuje třeba velkému kolektivu podřízených, je velice důležité, aby ve vztahu byla ženou a muž mužem, o kterého se může opřít. To je základ.

Tip redakce: Přesun k nové profesi zažila a prožívá i bývalá mistryně světa v aerobiku Olga Studničková Šípková.

Seznamka s Nelou Boudovou

Setkáváme se v rámci Roztančeného divadla. Dá se to aplikovat právě na tanec?
Myslím si, že krásně. Párový tanec nám tohle ilustruje přesně tak, jak by to mělo být i v životě – žena se vine kolem muže. Ale jsou věci, které jsou typicky ženské, třeba řízení rodiny, které by měla obstarávat žena, protože je v tom lepší. Pamatuje si, kdo má kdy narozeniny nebo svátek. Ale muž by měl ve vztahu udávat směr.

Vím, že letos jste měla dva workshopy na festivalu v Banátu, Jak tančit se svými strachy. Z čeho tedy mají lidé nejčastěji strach?
Zjistili jsme tam, že lidé mají často velký strach z odmítnutí. A překvapilo mě, kolik mužů neosloví ženu proto, že se bojí, že budou odmítnuti. O tom jsme se chvíli bavili a potom někoho napadlo, že bychom si tam mohli otevřít seznamku. Nejprve to byla velká sranda, ale nakonec to dopadlo tak, že jsme s mou kamarádkou Aničkou Kadlecovou dělaly první banátský speed dating.

Je pravda, že na festivalech dnes spíše letí aplikace Tinder.
V Rumunsku, v horách, kde není signál, asi Tinder neletí.

Jaká byla úspěšnost vašeho speed datingu?
To nevím, bylo to v poslední den, ale večer jsme potkávali páry, jak jdou spolu na koncert nebo na višňovku. A na to, jak to vlastně dopadlo, se těším příští rok. Třeba z toho budou i děti! Ale máte pravdu, že s pořadateli jsme se rozhodli, že příští rok uspořádáme speed dating hned první den.

Koučujete také svoji dceru?
Mám svoji třináctiletou Sašenku a bavíme se o tom hodně, protože ona je velice samostatná a mám obavy, že ona je také trošku přepadlá do mužské energie. Možná to hodně viděla u mě. Říkala: „Víš, mně by přišlo divné, kdyby se o mě někdo staral.“ A s tímhle nastavením mysli už mohou začít nějaké problémy. Je dobré se o tom bavit.

Související články

Další články