Vzpomínky na Radoslava Brzobohatého: Jednou jsem se probudila s pocitem, že mě drží v objetí, říká Hana Gregorová

10 let od úmrtí Radoslava Brzobohatého: Rodina ráda vzpomíná na jeho vtipné hlášky, byly šťavnaté i filozofické
Zdroj: Profimedia
Herec Radoslav Brzobohatý zemřel v roce 2012.Herec zemřel 12. září roku 2012 kvůli prasklé výduti na břišní aortě.Do posledních sil se snažil chodit do společnosti - kterou miloval. Na snímku se svou ženou Hanou a také bývalým ministrem kultury Pavlem Dostálem.Na fotografii zleva: Jiří Paroubek, Petra Paroubková a Radoslav Brzobohatý.+ 4 fotky+ 5 fotek

Oblíbený český herec Radoslav Brzobohatý zemřel 12. září 2012. Třicet let strávil po boku své velké lásky Hany Gregorové. Jak právě ona vzpomíná na jejich první setkání? A co si při pohledu na otcovy fotky vybavuje Ondřej Brzobohatý?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 11. 09. 2022 16:00

Český herec Radoslav Brzobohatý se objevil v klasikách Všichni dobří rodáci, Sněženky a machři, ale hrál také v 30 případech majora Zemana či v nekonečném seriálu Ulice. Mezi jeho nejslavnější role patří zlý čaroděj Mrakomor z pohádky Princ a Večernice .

Setkání Hany Gregorové a Radoslava Brzobohatého

Tehdy nebylo co řešit. Když se Hana Gregorová poprvé setkala s Radoslavem Brzobohatým, přeskočila mezi nimi jiskra. Došlo k tomu během natáčení filmu Noční jezdci (1981). Velmi rychle se do sebe zamilovali. Jenomže se museli rozhodnout, zda je jejich láska natolik silná, aby kvůli ní opustili své rodiny. Brzobohatý byl ženatý s Jiřinou Bohdalovou, Gregorová zase s jordánským lékařem.

Nakonec ale zjistili, že jsou si souzeni a dali se dohromady. To byl počátek třicetiletého vztahu. Jak sama Gregorová vzpomínala, byla Brzobohatým doslova omámena. Rok po skončení natáčení si řekli ano. Už jim nic nestálo v cestě ke štěstí.

Vzpomínky Hany Gregorové

Můj muž Radek mi vždycky říkal, že po padesátce to strašně letí. A je to pravda. Do padesátky je to pomalý poklus, pak už je to cval. A je to život, každému to letí,” vzpomínala Hana Gregorová pro slovenský list Nový Čas. Vždy jí také radil, aby, pokud možno, žila naplno a "neřešila kraviny". Na jeho výroky si vzpomíná často a přemýšlí nad tím, jak by danou věc okomentoval.

Nejvíc jí chybí při usínání. „Když zemřel, pořád jsem koukala, jestli se nepohne záclona, nebo se zaklepe svíčka. Pak jsem se jednou probudila s pocitem, že mě Radek drží. Ale jaké to bylo objetí. Byla jsem úplně sevřená,” popsala své setkání s nadpřirozenem v pořadu Tobogán z dílny Českého rozhlasu.

Vzpomínky Ondřeje Brzobohatého

Velice často na svého otce vzpomíná i Ondřej Brzobohatý. Pro iDNES.cz uvedl, že se přehrabuje starými fotkami a vzpomíná na vtipné průpovídky. Obligátní, a snad nejčastější, byla: „Jen se neposrat.

A právě to lze aplikovat jak sám na sebe, tak na to, co se ti v životě děje, to je asi jedna taková z těch nejstěžejnějších. A pak jsou to takové různé přístupy k životu. Některé jsou ještě sprostší, než byla ta předchozí, a jiné jsou spíše takové filozofičtější," dodává Ondřej Brzobohatý.

Zdroje informací: 

CSFD.cz: Radoslav Brzobohatý

Wikipedia.org: Radoslav Brzobohatý

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články