Seriálový syn Gábiny z Ulice Jakub Krause: Před kamerou doslova vyrostl, ve škole je díky natáčení za hvězdu

Seriálový syn Gábiny z Ulice Jakub Krause: Před kamerou doslova vyrostl, ve škole je díky natáčení za hvězdu
Zdroj: Se souhlasem TV Nova
Takhle si ho diváci Jakuba Krauseho pamatují z roku 2013, kdy v Ulici začínal.Tenkrát mu byly čtyři roky.Dnes je Jakubovi 14 let a divákům Ulice doslova vyrostl před očima.Seriálový Šimon Urban je ve skutečnosti dětský herec Jakub Krause. V Ulici si zahrála také jeho sestra Adéla.+ 8 fotek+ 9 fotek

Čtrnáctiletý herec Jakub Krause se před kamerou poprvé objevil v roce 2013, kdy mu scenáristé seriálu Ulice přiřkli za mámu Gábinu, kterou hraje Aneta Krejčíková. Za tu dobu si prošel několika dramatickými scénami a také emotivně vypjatými momenty. Jak vnímají Jakubovu slávu spolužáci? A co říká na svoji seriálovou mámu? To vše prozradil v rozhovoru pro Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 09. 2022 12:00

Jakub Krause, bratr Adélky Krauseové, představitelky Mirinky Hejlové, se v Ulici coby Šíma poprvé objevil, když mu byly čtyři roky, tedy v roce 2013. Hraje Gábinina syna, a před kamerou tak doslova vyrostl - dokonce mu během natáčení vypadl první mléčný zub. Na place musel zvládnout také únos nebo náročné natáčení, kdy jej hasiči sundávali z vysokého stromu. Na jeho archivní fotografie se můžete podívat v naší fotogalerii.

Když Aneta Krejčíková odešla na mateřskou dovolenou, z obrazovky se na tři a půl roku stáhl také Jakub. Teď je ale zpátky a diváci se nestačí divit, jak ten roztomilý blonďatý klučina vyrostl. Poradit si hned musel s dějovou linkou, kdy se jeho seriálová máma dozvídá, že má rakovinu.

Jak ses dostal k natáčení Ulice?

Ulici natáčím už devět let. Nejprve zde natáčela moje ségra, která hrála malou holčičku, a já tu byl občas s ní. Byl jsem zvědavý a chtěl jsem vědět, jak to tady vypadá. Fascinovaly mě hlavně ty velké modré dveře. Zeptal jsem se, jestli by mě nemohli ateliéry provést. Udělali mi hezkou prohlídku a potom se zeptali mé mámy, jestli bych v Ulici také nemohl hrát, protože by potřebovali i kluka.

Neměl jsi ze začátku trému?

Už je to docela dávno a teď už se nestydím vůbec. Ze začátku to asi trochu rozpačité bylo a hlavně tady na place potkáváte herce, kteří jsou skutečnými legendami.

Nemáš kvůli natáčení problém se školou? Co na to říkají rodiče?

Rodiče jsou rádi, že natáčím, ale občas jim vadí, když to zasahuje do školy. Občas mám méně času na učení, ale obecně si myslím, že školu zvládám v pohodě. Jsem ještě na základce, teď zrovna nastupuju do devítky.

Jaké máš potom plány?

To zatím vůbec nevím. Třeba moje kolegyně Aneta Krejčíková, která mi v Ulici hraje mámu, říká, že vzdělání je hodně důležité. Aneta je hrozně hodná, na place si spolu rozumíme a je to spíše taková moje kámoška. Občas mi pomáhá.

Jak vnímáš její, respektive Gábininy životní zvraty? Aktuálně například její rakovinu.

Nic moc jsem si k tomu z vlastní iniciativy nezjišťoval. Těžko říct.

Jak vlastně spolužáci ve škole hodnotí, že jsi v televizi?

Někteří se na Ulici dívají a říkají mi to. Hodně spolužáků mě třeba v souvislosti se seriálem vidělo ve Snídani s Novou. Občas se tomu smějou.

Takže jsi ve škole za hvězdu?

Malinko.

Chtějí se s tebou díky tomu více kamarádit holky?

Myslím, že ne, tohle asi tolik nehraje roli.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články