Na kolejích čeká vrah: Radoslav Brzobohatý se musel dívat na skutečné mrtvoly

Na kolejích čeká vrah: Radoslav Brzobohatý se musel dívat na skutečné mrtvoly
Zdroj: Showpix

Radoslav Brzobohatý patřil k představitelům nesmlouvavých a tvrdých mužů. Přesto byly věci nad jeho síly, jako třeba výjezdy ke skutečným mrtvolám, které absolvoval v rámci příprav na natáčení krimi Na kolejích čeká vrah.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 20. 05. 2021 11:00

Děj filmu Na kolejích čeká vrah: Z pražského Hlavního nádraží vyráží na Moravu rychlík se zvláštní zásilkou, kterou hlídá Veřejná bezpečnost na čele s poručíkem Lenkem. Během cesty však dojde k vraždě mladé ženy a výbuchu poštovního vagonu. Případu se ujímá major Kalaš, mezi jehož podezřelé patří právě poručík Lenk. Na krimi Na kolejích čeká vrah z roku 1970 se můžete podívat dnes ve 20:00 na CSFilmu.

Brzobohatého cesta k herectví

Radoslav Brzobohatý se původně vyučil v oboru mechanik pletařských strojů, ale už tehdy koketoval s ochotnickým divadlem a naštěstí se pak vydal na hereckou dráhu. Můžeme si ho pamatovat třeba z filmů Všichni dobří rodáci, Sněženky a Machři či Pěnička a Paraplíčko. V televizní tvorbě jsme na něj mohli narazit u seriálu F.L. Věk, 30 případů majora Zemana, ale také v nekonečné Ulici. Objevil se i pohádkách, za zmínku stojí role zlého čaroděje Mrakomora v Princi a Večernici.

Výjezdy s mordpartou

Radoslav Brzobohatý sice ve filmu Na kolejích čeká vrah celou dobu víceméně leží na nemocničním lůžku, to ho ale nezprostilo školení, které musel kvůli své roli podstoupit. A nutno říci, že to nebylo nic příjemného. Čekaly ho výjezdy se skutečnou mordpartou.

Abych získal větší přehled, tak mi produkce zajistila několik výjezdů s pražskou mordpartou,” svěřil se herec deníku Aha! Tehdy se setkal se skutečnou realitou a denním chlebem otrlých kriminalistů. Nešetřili ho a ukázali mu vše, čemu musí čelit.

Brzobohatý a skutečné případy

Přestože nebyl Radoslav Brzobohatý žádné tintítko, to, co během výjezdů uviděl, jej na hodně dlouhou dobu poznamenalo. Nevolnost a pocity na zvracení nebyly ničím výjimečným. Herce to utvrdilo v tom, že by se nikdy nemohl stát kriminalistou.

Každý den jsme jezdili k mrtvolám, otřesným případům. Klobouk dolů před touhle mordpartou. Oni to brali úplně v klidu, nechyběl jim nadhled a humor. Dali mi hodně rad, tehdy patřili k evropské špičce. Měli vysoké procento vyřešených případů. Nedělalo mi to ale dobře,” dodal Brzobohatý.

Zdroje informací:

CSFilm: Vrah čeká na kolejích

CSFD.cz: Radoslav Brzobohatý

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články