10 nejhorších psychopatů všech dob: Leopold II. nechával sekat končetiny, stačilo nestíhat v práci

10 nejhorších psychopatů všech dob: Leopold II. nechával sekat končetiny, stačilo nestíhat v práci
Zdroj: Wikimedia Commons, Public domain
Ruský car Ivan IV. byl paranoidní. Kvůli této psychické poruše týral nejen lid......ale i vlastního syna Ivana Ivanoviče. Jednou totiž nechal brutálně zmlátit jeho těhotnou manželku za to, že prý nosila neslušné šaty. Potratila. Když se to Ivan Ivanovič dozvěděl, postavil se mu. Ivan IV. ho pak během rvačky zabil úderem hůlky do hlavy.Alžběta Báthoryová se stala nechvalně známou pro své sadistické zločiny.Alžběta Báthoryová se vyžívala hlavně v mučení mladých dívek. Nutila je jíst vlastní maso, pálila jim obličej i genitálie a bodala jehlami. Také se měla koupat v jejích krvi, aby omládla.+ 11 fotek+ 12 fotek

Pol Pot, Adolf Eichmann a Alžběta Báthoryová patří k nejhorším řezníkům historie. Koupání v krvi panen nebo výroba siamských dvojčat představují jenom zlomek zla, které byli schopní napáchat. Pojďme se podívat na desítku těch úplně nejhorších maniaků, z jejich činů dodnes vstávají hrůzou vlasy na hlavě.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 02. 2022 11:00

Všichni známe zvěrstva napáchána Adolfem Hitlerem. Víme také, že Josif Stalin poslal na smrt možná až šedesát milionů lidí. Bohužel nejsou jediní, kdo zanechal v historii takto brutální odkaz...

Masový vrah Leopold II. Belgický

Belgický král Leopold II. je známý hlavně kvůli Svobodnému státu Kongo, i když je tento název značně zavádějící. Vládl mu v letech 1885 až 1908 a během této éry zemřely miliony obyvatel země. Skutečný počet nebude nikdy znám, avšak reálné odhady hovoří až o pěti milionech obětí. Ty nejodvážnější pak uvádějí až čtyřnásobek tohoto čísla.

A proč se Leopold v Africe vůbec angažoval? Zajímala ho těžba kaučuku a slonovina. K tomu ale potřeboval hromadu lidí, ze kterých se stali otroci. Kdo se nechtěl podřídit, čekalo ho mučení nebo smrt. Každý muž musel navíc splnit určité kvóty. Pokud vytěžil méně, přišel o ruku či nohu. Jestliže se ho nedalo chytit, nebo by s jednou rukou nedokázal pracovat, došlo k amputaci u některého z rodinných příslušníků. Konec všem zvěrstvům nastal až v roce 1960, kdy země získala nezávislost.

Rudý Khmer Pol Pot

Pol Pot stál v čele strany Rudých Khmerů a Kambodže v letech 1976 až 1979. Ihned poté, co se dostal k moci, zavedl tvrdou agrární politiku, což vedlo ke smrti až pětadvaceti procent kambodžské populace. Dva miliony lidí musely opustit města a odstěhovat se na venkov. Tam pracovali od čtyř hodin ráno do desáté hodiny večer.

Pole museli obdělávat s velkým sebezapřením a překonávat hranice svých sil. Dělníci totiž dostávali pouze 180 gramů rýže na dva dny. Na lékařskou péči mohli rovnou zapomenout, a pokud se nějaká naskytla, byla jen velmi špatná. Když se dopustili nějakého přestupku, čekala je poprava - pomocí kladiv, rýčů a seker. Hrůzný režim skončil až po vpádu vietnamské armády, jež Khmery ze země vyhnala.

Na dalších osm šílenců, kteří se neštítili ničeho, se můžete podívat do galerie...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Leopold II. Belgický, Pol Pot

Allthatsintetresting.com: 10 Of History’s Biggest And Most Famous Psychopaths 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články