24 let od tragické smrti princezny Diany: Mládí prožila v Althorpu, domě plném duchů. Potkala tam i prince Charlese

24 let od tragické smrti princezny Diany: Mládí prožila v Althorpu, domě plném duchů. Potkala tam i prince Charlese
Zdroj: Wikimedia Commons/John Mathew Smith & www.celebrity-photos.com from Laurel Maryland, USA, CC BY-SA 2.0
„Když někomu uděláme laskavost, neměli bychom za to nic očekávat, jen doufat, že se k nám někdy někdo zachová stejně."„Pokud ve svém životě najdete někoho, koho budete milovat, držte se ho."„Rodina je to nejdůležitější na světě."
„Neřídím se pravidly, ale srdcem."
+ 3 fotky+ 4 fotky

Přesně čtyřiadvacet let uplyne 31. srpna od tragické nehody princezny Diany, jejíž život v roce 1997 vyhasl v pařížské nemocnici Hôpital de la Salpêtrière. Vraťme se ale dál v čase, jaké bylo dětství Diany Frances Spencer? Věděli jste, že vyrůstala v domě, kde byly hlášeny četné paranormální jevy?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 08. 2021 14:00

Diana Spencer se narodila 1. července 1961 v Norfolku Johnu Spencerovi a Frances Shand Kydd. V dospělosti se, kromě oficiálních povinností, věnovala také ochraně životního prostředí, humanitární pomoci a filantropii. Byla rovněž držitelkou Řádu ctností, Královského rodinného řádu Alžběty II. a Řádu nizozemské koruny.

Těžké dětství Diany Frances Spencer

Klidu si Diana neužila ani v dětství. Po rozvodu rodičů se musela vypořádat s odchodem matky. Utekla s jiným mužem a nechala Dianu i její sourozence na starost otci. „Velmi ji to psychicky poškodilo. A když se přestěhovala k Charlesovi, bylo to ještě horší. Neustále se musela potýkat se zklamáním,” řekla pro deník The Sun Penny Junor, expertka na královskou rodinu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Princess Diana Spencer (@princesdianaa)

Zajímavé ale je, že Dianin život byl se šlechtou spjat ještě mnohem dříve, než se seznámila s budoucím manželem. Její otec si totiž pronajal dům Park House, jenž vlastnila rodina královny. Po čase však došlo na stěhování. A nový domov měl velmi temnou pověst. Dodnes se povídá, že v něm straší duše bývalých majitelů.

Dům plný duchů

V roce 1976 se Dianiným novým útočištěm stal Althorp House. Toto impozantní sídlo, které patří rodině Spencerů již od roku 1500, má celkem devadesát pokojů, včetně knihovny, salónu, kulečníkového sálu a obrazové galerie. Místo jako stvořené pro duchy, kteří se tam měli údajně zjevovat.

Diana si byla vědoma pověsti svého domova, nepřikládala jí však velkou váhu. Převážila její láska k sídlu jako takovému a úchvatnému okolí. „Myslím si, že se tam cítila ve svém životě nejšťastnější,” řekla Betty Andrews, bývalá kuchařka Althorpu. Právě zde se také poprvé Diana setkala se svým budoucím manželem princem Charlesem.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Althorp House (@althorphouse)

Vztah Diany a Charlese

Diana a Charles měli ve svém vztahu, a později manželství, jasně dané role - ona byla spíše plachou až zakřiknutou dívkou, on zase sebejistým a bodrým mužem. Zprvu bylo vše drženo pod pokličkou. V roce 1981 se konaly zásnuby, svatba pak proběhla na konci července.

O pár let později se objevily první neshody. Každý z nich měl úplně jinou povahu. Diana to nesla velmi těžce. Začalo to bulimií a skončilo sebepoškozováním a pokusy o sebevraždu. V srpnu roku 1996 byli po velmi zdlouhavém a náročném řízení konečně rozvedeni. Diana však, coby matka následníka trůnu, zůstala v královské rodině i nadále. Následující rok přišla o život, když její auto, na útěku před novináři, nabouralo do pilíře jednoho z pařížských tunelů. Princezna Diana zemřela 31. srpna 1997 ve věku 36 let.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Diana, Princess of Wales

Nickiswift.com: The Trtuth About The House Princess Diana Grew Up In

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články