Královna lechtivých fotografií: Bettie Page neměla štěstí na muže, jeden se kvůli ní zabil

Královna lechtivých fotografií: Bettie Page neměla štěstí na muže, jeden se kvůli ní zabil
Zdroj: Wikimedia Commons/Heroearaucano1, CC BY-SA 4.0
Bettie Page se chtěla stát úspěšnou herečkou......když jí ale producent řekl, že se s ním bude muset vyspat, raději odmítla.Po neúspěchu v Hollywoodu se Bettie Page vrátila k modelingu. Začínala u Playboye......pak se ale seznámila s lidmi, kteří se pohybovali v BDSM komunitě.+ 4 fotky+ 5 fotek

Pro známou modelku Bettie Page skončila kariéra v roce 1957. Původně se chtěla stát herečkou, nakonec však skončila u lechtivých fotografií pro dospělé. To ale nebylo zdaleka vše. Začala trpět duševními problémy, a dokonce se pokusila o vraždu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 01. 2022 11:00

Pravda o Bettie Page, hvězdě fetišistických fotografií, začala vyplouvat na povrch až díky ambicióznímu senátorovi Estesovi Kefauverovi, který zahájil vyšetřování ve věci dopadu pornografie na mládež. Tehdy se také zjistilo, že v průběhy její kariéry v sadomasochistických hrátkách vzniklo více než dvacet tisíc snímků.

Všichni muži Bettie Page

Bettie Mae Page to měla těžké již v raném mládí. Kvůli nedostatku příjmu se se svými dvěma sestrami ocitla na rok v sirotčinci. Když se vrátila domů, musela čelit otcovu obtěžování. Přesto se dokázala soustředit na vzdělání. Po vynikajících výsledcích na střední škole získala stipendium na George Peabody College, kterou úspěšně zakončila v roce 1943. Téměř ihned následovala svatba se středoškolskou láskou Billym Nealem a stěhování do San Francisca.

Tam ve dne pracovala jako sekretářka a po večerech se věnovala modelingu. Odskočila si také do Los Angeles na kamerové zkoušky. Jakmile se však dozvěděla, že by musela za roli zaplatit vlastním tělem, raději odešla. V roce 1947 se kvůli neshodám rozvedla s Billym. A opět přišlo na řadu stěhování, tentokrát do New Yorku. Tam se seznámila s mužem, jenž jí nadobro změnil život. Jerry Tibbs, který pracoval jako policista, ale jeho zálibou bylo fotografování, ji přesvědčil k tomu, aby úplně poprvé pózovala nahá.

Nešťastný rozjezd BDSM kariéry

Souhlas s erotickými fotografiemi jí nakonec přinesl i práci pro pánský časopis Playboy. Tam se seznámila s Irvingem Klawem, který byl považován za jakéhosi krále v BDSM fotografiích. Ty zachytávají různé, zpravidla drsnější sexuální praktiky spojené s různými převleky, svazováním nebo bičováním. Díky Irvingovi se fotky Bettie dostaly do všech koutů Ameriky. Jenomže jí to dostalo také do pěkného průšvihu. Senátor Kefauver totiž zjistil, že se kvůli jejím fotografiím zabil jeden mladý muž z Floridy.

Bettie samotnou tato zpráva velmi zasáhla. Dokonce se jí pak rozpadlo další manželství. Měla silné nutkání od všeho utéct. Paradoxně se usadila právě na Floridě. Tam se provdala za Harryho Leara. Ten musel snášet její, čím dál častější, záchvaty vzteku. Vše vyvrcholilo v lednu roku 1972, kdy svého manžela a dceru donutila se zbraní v ruce modlit se ke Kristovi.

Bouřlivá léta Bettie Page

Harry si to nenechal dlouho líbit a Bettie opustil. Ta se znovu stěhovala, tentokrát do Kalifornie, kde žil její bratr. Ale ani přítomnost rodiny její psychický stav nezlepšila. Dokonce napadla svou bytnou. Jedna z tezí praví, že ji několikrát bodla nožem, následně usekla prst a rozřízla tvář takzvaně od ucha k uchu. To jí vyneslo dvacet měsíců hospitalizace na psychiatrickém oddělení. Jelikož bytná útok přežila, označil soudce napadení za akt šílenství.

Musela se však vrátit na uzavřené oddělení nemocnice, kde strávila deset let. Mezitím časopis Penthouse zveřejnil výzvu, že za jakoukoli informaci o její osobě vyplatí odměnu ve výši tisíc dolarů. Díky tomu si jí všimla mladá generace. Její život inspiroval vznik mnoha komiksů a ovlivnil také módu. Dokonce se začaly vyrábět akční figurky s její podobiznou. Z toho všeho začaly na její účet proudit licenční poplatky. To jí zajistilo poměrně klidné stáří. Bettie Page zemřela v roce 2008 ve věku 85 let. Dodnes je velkou inspirací ve světě umění, modelka Dita Von Teese nebo zpěvačka Katy Perry používají outfity v jejím stylu.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Bettie Page 

Allthatsinteresting.com: Inside The Secret Life Of Notorious Pinup Girl-Turned-Recluse Bettie Page

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články