Belle Gunness, jedna z největších masových vražedkyň: V ohnivém pekle upálila vlastní děti

belle gunnes
Zdroj: Wikipedia
Belle Gunness zavraždila své dva muže kvůli penězům. Stala se jimi doslova posedlá. Vše přepočítávala na peníze. Farma lehla popelem. Vyšetřovatelé nejdříve podezřívali správce. Pak se ukázala krutá pravda. Kriminalisté našli na pozemku spousty těl a konečně pochopili, co byla Belle zač. Belle Gunness se svými dětmi. Nikdo z nich nepřežil. + 1 fotka+ 2 fotky

Belle Gunness se narodila v 2. polovině 19. století v Norsku a je považována za jednu z největších masových vražedkyň. Norsko ale pro Belle nebylo to pravé, a tak se rozhodla, že se přestěhuje do Spojených států amerických, kde začala páchat trestnou činnost. Podle dostupných zdrojů stojí za usmrcením nejméně čtrnácti lidí, ale hovoří se o tom, že byla zapojena do více než 40 vražd. V roce 1908 měla vražedkyně zemřít při požáru, ale dodnes se vedou dohady o tom, zda smrt nebyla pouze fingovaná.

Markéta Kuča
Markéta Kuča 16. 08. 2020 09:00

Belle Gunness žila v Norsku vcelku poklidným životem, který ji ale nudil. Proto se rozhodla, že své štěstí bude hledat ve Spojených státech amerických, kam se v roce 1881 přestěhovala. V Americe se seznámila s mužem jménem Mads Sorenson a v roce 1884 se konala veselka. Manželé si společně otevřeli cukrářství a začali podnikat. Zanedlouho se jim narodily čtyři děti a další se dokonce rozhodli adoptovat. Mohla to být velká a spokojená rodina, kdyby Belle netoužila po bohatství a luxusu. Podnikání se začalo pomalu hroutit a uživit pět hladových krků bylo čím dál tím více složitější. Cukrárna a všichni členové rodiny byli pojištění a Belle zavětřila příležitost.

Požár a podivná smrt manžela a dvou dětí

Finanční situace se nelepšila a v rodině panovaly napjaté vztahy. Jednoho dne za neznámých okolností lehla popelem cukrárna a rodina za ni dostala řádné odškodné. Tehdy se nic nevyšetřovalo, nikdo nekladl otázky a nikomu to nepřišlo zvláštní. Jenomže tohle Belle nestačilo a závan peněz v ní probudil touhu po dalších. Krátce po požár zemřely dvě z pěti dětí údajně na zánět střev a také manžel Mads. U všech tří bylo podezření, že byli otráveni strychninem, ale to se nicméně nikdy nepotvrdilo.

Manžel ďábelské Belle zemřel v roce 1900 přesně v den, kdy mu končila pojistka a začínala další. Příliš náhod najednou ale nikdo neřešil. Belle tvrdila, že Mads přišel domů a stěžoval si na bolest hlavy. Když ho šla později zkontrolovat, měl už být mrtvý. Za smrt svého prvního muže Belle zinkasovala krásnou sumu pět tisíc dolarů, což na tu dobu byla skutečně tučná suma.

Belle samozřejmě dokonale předstírala smutek a pod záminkou smutku z manželovy smrti se společně se zbývajícími třemi dětmi odstěhovala do Indiany, kde koupila velkou farmu. Píše se rok 1902 a Belle se opět vdává. Tentokrát za řezníka jménem Peter Gunness, který si ovšem do manželství přinesl dvě dcery z předchozího vztahu. Jak bylo u Belle zvykem, po čase jedna z dcer zahynula opět za velmi zvláštních okolností.

Peter se ale nenechal obalamutit slovy Belle a pro jistotu druhou dceru poslal k příbuzným. Pouhého půl roku po svatbě umírá i Peter. Belle se opět vytasí s promyšlenou historkou o tom, že jejímu muži spadl na hlavu mlýnek na maso, po kterém sahal na vysoké polici a rozdrtil mu lebku. Neustále vyřizování papírů s pojistkami a svatebních listin přidělávalo Belle práci a vrásky na čele. Proto se rozhodla, že muže bude lákat pod záminkou podílu z farmy. A muži se začali hrnout jeden za druhým, ovšem nikdo z nich farmu nikdy neopustil.

Farmu zpustošil požár a najevo vyšla hrůzostrašná pravda

V roce 1908 celá farma shořela na popel a vyšetřovatelé následně našli v sutinách všechna těla dětí a jedno tělo ženy, od kterého byla ovšem oddělena hlava a ta se nikdy nenašla. Policisté byli přesvědčeni o tom, že se jedná právě o Belle. Zpočátku podezřívali ze žhářství správce farmy Raye Lamphere. Ten se však na smrtelné posteli přiznal, že za vším stála Belle a těsně před požárem najala hospodyni, jejíž smrt měla zakrýt fakt, že Belle unikla bez trestu.

Během vyšetřování policie na pozemku našla spoustu ostatků těl a začalo jim docházet, co skutečně byla Belle zač. Vražedkyně měla mít na svědomí až 40 lidských životů. Dodnes není známo, kam se jedna z nejhorších vražedkyní poděla. Jedno je ale jisté. Za své odporné činy nikdy nepykala.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články