Brutální leopardí kult: Muži v kůžích šelem jedli lidi a z jejich střev vařili kouzelný elixír

Brutální leopardí kult: Muži v kůžích šelem jedli lidi a z jejich střev vařili kouzelný elixír
Zdroj: Wikimedia Commons/Paul Wissaert, Public domain

V západní Africe, zejména v Nigérii a Sieře Leoně, existoval po mnohá staletí nebezpečný kult. Jeho členové byli přesvědčeni o tom, že se změnili v leopardy. To je přivedlo až k vraždění. Na lidi útočili noži a ocelovými drápy.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 16. 12. 2021 14:00

Pouhou vraždou však šílené řádění nekončilo. Pojídalo se lidské maso a pila krev. Ze střev se zase vařil magický elixír borfima, který měl mužům poskytovat nadlidskou sílu a umožnit jim proměňovat se v obávané kočkovité šelmy.

Konec vraždícího kultu?

Ve třicátých letech 20. století se vraždění nevinných lidí zúčastnili i členové kmene Anyoto. Oblečeni v kostýmech se žlutým podkladem a černými skvrnami se vydali na lov do Konga, které tehdy spadalo pod belgickou správu. Mezi nejzásadnější střety však patří ten, jenž se odehrál krátce po první světové válce v Sieře Leoně.

Mnoho členů tajného spolku bylo zajato a popraveno. Podstatná část ale dokázala utéct. Počáteční euforie plynoucí z přesvědčení, že byl rozprášen nebezpečný spolek, nebyla na místě. Leopardí muži jednoduše přešli do ještě většího utajení a během následujících desítek let pokračovali v každoročních vražedných taženích.

Kde žijí leopardí muži...

Kult se časem osmělil a jen v roce 1946 zavraždil 48 lidí. Když o rok později důstojník Terry Wilson zjistil, že tito šílenci se neštítí zabíjet ani mladé ženy, rozhodl se konat. Nařídil, aby se u náčelníka Nagogo provedla domovní prohlídka. Zanedlouho objevili leopardí masku, roucho i ocelový dráp.

Na základě tipu od informátora nechal Wilson kopat nedaleko náčelníkova domu. V zemi policisté objevili pozůstatky třinácti obětí. Nagogo byl ihned zatčen, Wilson ale rozhodně neusnul na vavřínech. Byl odhodlaný svrhnout hrůzovládu kultu a obnovit víru v muže zákona. Přestávali mu totiž věřit i samotní strážníci, jenž začali leopardí muže považovat za skutečné nadpřirozené bytosti. 

Tváří v tvář leopardím mužům

V polovině srpna roku 1942 se Wilson v noci vydal do džungle. Doprovázelo ho dvanáct jeho nejlepších mužů. Jeden z nich zamířil do vesnice, kde došlo k několika vraždám. Po pár krocích ale na něj z křoví vyskočil leopardí muž a kyjem mu rozrazil lebku. Wilson věděl, že ještě není konec, a tak poslal zbytek eskorty pryč a sám se ukryl v houštině. Přesně o půlnoci se k mrtvole připlížila děsivá postava lezoucí po čtyřech. Poté na ni skočila a začala jí drásat obličej. Když se v měsíčním světle zaleskl hrot ocelového drápu, věděl Wilson, že to byl člen kultu, který přišel dokončit rituál. Jakmile se k němu přiblížil, začal šílenec vrčet, jako by byl doopravdy velkou šelmou. Zaútočil na Wilsona, ten jej však pohotově střelil do hrudi.

Při následném průzkumu byla v džungli nalezena svatyně kultu s oválným oltářem, na němž byly jasně patrné zaschlé skvrny od krve. Okolo se našly poházené lidské kosti a nad tím vším se tyčila groteskní socha člověka zkříženého s leopardem. V únoru 1948 bylo zatčeno a posláno do vězení 73 členů kultu. Oprátku dostalo 39 z nich. Traduje se však, že kult přežil a jeho členové jsou stále aktivní. Bude tomu někdy konec?

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Leopard Society 

Anomalien.com: The Cult Of The Leopard Men: Secret Society Dressed As Leopards Ate Humans 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články