Vražda béčkové herečky Lany Clarkson: Producent Beatles jí zmrzačil obličej k nepoznání

Smrt z rukou producenta Beatles: Phil Spector brutálně zavraždil béčkovou herečku Lanu Clarkson
Zdroj: Wikimedia Commons/Kingkongphoto, CC BY-SA 2.0

Herečka Lana Clarkson snila celý život o tom, že se vymaní z kategorie béčkových filmů a uspěje v Hollywoodu. V roce 2003 však její sny zhatil známý hudební producent Phil Spector, který ji brutálně zavraždil.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 11. 11. 2022 16:00

Vraždu herečky nahlásil na tísňovou linku Spectorův řidič. Sám producent se snažil vše svést na Lanu a tvrdil, že spáchala sebevraždu. Brzy se však ukázalo, že nemluvil pravdu.

Kráska Lana Clarkson a zvíře Phil Spector

Lana Clarkson se narodila 5. dubna 1962 v Long Beach v Kalifornii. Již odmala projevovala herecký talent. Ráda recitovala říkanky a převlékala se do různých kostýmů. To později přešlo ve vážný zájem o herectví. Bohužel se však dokázala uchytit pouze v béčkové filmové tvorbě. K vidění je v kouscích jako Amazonky na Měsíci (1987) a 9 a 1/2 týdne II (1997). Na počátku roku 2000 se rozhodla, že zkusí štěstí ve stand-upu.

O rok později měla utrpět vážné zranění, spadla ze schodů. Kvůli bolestem se musela na několik měsíců stáhnout. Nezbylo jí nic jiného, než přijmout práci v restauraci House of Blues na Sunset Stripu. Konečně se dostala do továrny na sny, jen ne takovým způsobem, jakým si představovala. A právě tam potkala svého vraha, Phila Spectora.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Kiley (@itscrimeoclocksomewhereblogpod)

Ten si udělal jméno hlavně v šedesátých a sedmdesátých letech, kdy produkoval album Let It Be od The Beatles a Imagine, sólový počin Johna Lennona. Už tehdy bylo o něm známo, že má hodně problémů sám se sebou. Lennon si kupříkladu posteskl, že jeho ego je tak velké, že umělce, se kterými pracuje, považuje za pouhý odpad. Spector sice Lanu nepovažoval za odpad, ale když přijala pozvání na skleničku do jeho sídla, začaly se odpočítávat poslední hodiny jejího života.

Brutální smrt Lany Clarkson

Do Spectorova sídla s třiatřiceti pokoji v kalifornské Alhambře zavezl Lanu a producenta jeho osobní šofér, brazilský student Adriano de Souza. Dovnitř s nimi nešel, čekal venku. Po dvou hodinách uslyšel výstřel. Po chvíli vyšel Spector s pistolí v ruce a pravil: „Myslím, že jsem někoho zabil.”

Souza chtěl nejdříve volat Spectorovu manažerovi, ten ale nebyl dostupný. Podruhé už vytáčel záchranku. Policistům se po příchodu do domu naskytl hrůzný pohled. Lana byla zhroucena v křesle, spodní část úst měla odstřelenou, obličej a krk byl potřísněný krví. U nohou jí ležel Colt. Spector nejdříve tvrdil, že zbraň vystřelila sama. Při výslechu na policejní stanici pak vypověděl, že šlo o sebevraždu.

Konec Phila Spectora

Nejprve to vypadalo, že se Spector trestu vyhne. Oficiálně byl z vraždy druhého stupně obviněn až v roce 2004. První soud se konal o tři roky později. A bylo to jedno velké divadlo. Nikde se nehnul bez bodyguardů a pozornost poutal neobvyklými účesy i oblečením. Jeho obhajoba se stále snažila smrt herečky uzavřít jako sebevraždu. Měla být psychicky labilní.

Pak se ale u soudu objevilo pět žen, které uvedly, že s ním mají děsivé zkušenosti. Včetně vyhrožování zbraní. První kolo stání ale pro něho dopadlo dobře. Porota ho nedokázala jednoznačně odsoudit. Při druhém kole si ale již tak jistý nebyl. Do soudní síně přišel normálně oblečený, s jedním bodyguardem a novou manželkou Rachelle. Druhá skupinka porotců ho již dokázala odsoudit. Pomohla jim k tomu i slova experta, že lidé se sebevražednými sklony se zřídka zastřelí v cizím domě a nekupují si pár dnů předtím nové boty. Spector zemřel v lednu 2021 na komplikace způsobené virem Covid-19. Dožil se 81 let.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Lana Clarkson

Allthatsinteresting.com: Inside The Murder Of Actress Lana Clarkson And Her Heartbreaking Final Hours

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články