Přízrak nešťastné ženy: K sebevraždě ji měl dohnat bratrův nesplněný slib a rakovina

Přízrak v Hotelu del Coronado: Kate Morgan neopustila svůj pokoj již 130 let
Zdroj: Wikimedia Commons, Public domain

Kate Morgan vedla obyčejný a ničím výjimečný život. Její smrt však poutá pozornost i po 130 letech. Proč? Duše Kate Morgan prý nedošla klidu a dodnes straší hosty v kalifornském Hotelu del Coronado.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 11. 2022 16:00

Kate Morgan se narodila v Iowě v roce 1864. Tam strávila pouhé dva roky. Po matčině smrti se přestěhovala k dědečkovi. Ve dvaceti se provdala za Thomase Morgana, ale jejich manželství nebylo šťastné. První velkou ránou byla smrt syna, který žil pouze dva dny. Kate se z toho nikdy nevzpamatovala a po pěti letech utekla s jiným mužem. Ale ani tento vztah neměl dlouhého trvání.

Nemocná, osamělá a mrtvá

Koncem listopadu roku 1892 se ubytovala v kalifornském Hotelu del Coronado pod jménem paní Lottie A. Bernard. Zaměstnanci ji ohodnotili jako krásnou, rezervovanou a dobře oblečenou dámu, jenž se však zdála být velmi ustaraná a melancholická. Většinu času trávila sama, do pokoje pouštěla jen uklízečku.

Té se přiznala, že má rakovinu žaludku. V hotelu čekala na svého bratra lékaře, který jí měl pomoci s podlomeným zdravím. Uplynulo však několik dní a bratr se neukázal. Její nálada klesla na bod mrazu. A aby toho nebylo málo, zašla si do města koupit pistoli. Večer 28. listopadu vyšla se zbraní v ruce na verandu a s pohledem upřeným na rozbouřené moře se zastřelila.

Sebevražda, nebo vražda?

V osmdesátých letech se o smrt Kate Morgan začal zajímat právník Alan May. Ten zjistil, že kulka nalezená v její lebce neodpovídala zbrani, kterou si pořídila. Znamenalo to snad, že se stala obětí vraždy? Ať už to bylo jakkoli, řada lidí je přesvědčena o tom, že její duše hotel nikdy neopustila.

V průběhu let bylo zaznamenáno několik paranormálních úkazů. Nevysvětlitelný závan studeného vzduchu, podivné zvuky a pachy, otevírání a zavírání dveří a přízračná postava podobající se Kate Morgan. Hosté rovněž hlásili poruchy elektrických přístrojů. A ušetřen nezůstal ani obchod se suvenýry. Zboží má často vyletět z regálů a bez úhony přistát na zemi.

Přízrak v hotelu

Údajný přízrak Kate Morgan působí na lidi opačným způsobem. Nebojí se ho, naopak je velmi láká. Hotel tak nemá nouzi o různé paranormální vyšetřovatele a lovce nadpřirozených entit. Nejžádanější je logicky její pokoj, tam má být nevysvětlitelná aktivita nejsilnější.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Kate Morgan

Allthatsinteresting.com: The True Story Of Kate Morgan, The Ghost Of The Hotel Del Coronado

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články