Americká Bílá paní: Duch ženy prý hledá svou mrtvou dceru na hřbitově v Illinois

Nejděsivější hřbitov v Illinois: V Bachelor’s Grove má strašit žena senátora, která hledá svou mrtvou dceru
Zdroj: Wikimedia Commons/Cobra97, CC BY-SA 3.0
K hřbitovu Bachelor's Grove vede pěkná lesní cesta.Zvláště na podzim přímo vybízí k romantickým procházkám.Ve skutečnosti je však hřbitov považován za nejstrašidelnější místo v Illinois.Mezi náhrobky se má procházet Bílá paní, které se říká také Madona.+ 2 fotky+ 3 fotky

Hřbitov Bachelor’s Grove je prý nejstrašidelnějším místem v Illinois. Byť působí romanticky a dýchá historií, podle legendy se zde prochází hned několik přízraků, které bychom mohli přirovnat k Bílé paní...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 10. 2022 16:00

Vznik Bachelor’s Grove se datuje do dvacátých let 19. století, kdy ještě fungoval jako osada, v níž žili svobodní muži. Od toho se odvíjí jeho jméno, neboť bachelor je v angličtině svobodný mládenec. Jako hřbitov byla oblast poprvé používána v roce 1834. V sedmdesátých letech 20. století se místo stalo cílem vandalů a opilců. Nyní je známo jako ráj lovců duchů.

Přízrak Madony v Bachelor’s Grove

Pozorování přízraku Madony se datuje do doby, kdy se na opuštěném hřbitově začala scházet různá individua. Někdo tehdy prý zavolal do rádia a oznámil, že viděl zahalenou postavu nesoucí dítě. Šat tajemné ženy připomínal hábit jeptišky. Tento přízrak známe i u nás, říká se mu Bílá paní.

Obyčejně jde o ženu s tmavými vlasy, která je oblečená do staromódních šatů. Buď nese malé dítě, nebo květiny, jenž pokládá na náhrobek. Velký poprask pak způsobila fotografie pořízená Judy Huff-Felz, členkou Ghost Research Society. Judy zprvu jen cítila něčí přítomnost, až doma pak zjistila, že prý vyfotila mladou ženu ve starosvětském hávu.

Kdo je tajemná Bilá paní?

O původu záhadné Madony, či Bílé paní, na hřbitově Bachelor’s Grove existuje řada teorií. Mezi hlavní ”podezřelé” patří dvojice švagrových Kathryn Vogt-Fulton a Luella Fulton Rogers. Mezi nejnavštěvovanější hroby patří ten, v němž spočívá dcera první z nich. Zemřela krátce po narození. V té době panovala mezi rodinou matky a rodinou otce zlá krev. Dítě bylo pohřbeno u rodiny Fultonů na Bachelor’s Grove, Vogtové však odpočívají na jiném hřbitově. Bloudí po pohřebišti duch Kathryn a snaží se najít náhrobek se svým dítětem?

Jiní si zase myslí, že Madona je ve skutečnosti Luella, kterou na její šedesáté narozeniny srazilo auto poblíž tohoto hřbitova. Další možnou bílou paní je Amelia Patrick Humphrey, manželka senátora Johna Humphreyho. Jejich dcera v poměrně brzkém věku tragicky zemřela. Je možné, že Amelia svou dceru stále hledá?

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Bachelor’s Grove Cemetery

Grunge.com: The Terrifying True Story Behind The Madonna Of Bachelor’s Cemetary

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články