Nejděsivější panenka na světě Robert: Od roku 1906 prý stárne a má teplotu jako živý organismus

Nejděsivější panenka na světě Robert: Od roku 1906 prý stárne a má teplotu jako živý organismus
Zdroj: Wikimedia Commons, Cayobo, CC BY 2.0

Panenky mají sloužit jen na hraní, a pokud jich má dítě dost, má s nimi praštit do kouta a hotovo. Námořník Robert by si to ale rozhodně nenechal líbit. Vše se muselo řídit dle jeho přání. Chtěl pokoj s výhledem do ulice, večeřet s ostatními členy rodiny a postel mít co nejblíže ložnice. Až na to, že nebyl živý. Nebo ano?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 05. 02. 2021 17:00

Vše začalo v roce 1906 v městečku Key West na Floridě. Tam žil malý chlapec Robert Eugene Otto, kterému jeho bohatí a věčně zaneprázdnění rodiče pořídili služebnou, jež mu darovala panenku v námořnickém oblečku. Robert si ji okamžitě zamiloval a pojmenoval ji po sobě. Konečně nebyl sám. Když však jeho rodiče služebnou propustili, začaly se dít prapodivné věci. Žena totiž panenku před svých odchodem proklela.

Robert ožívá

Krátce poté, co služebná opustila dům Ottových, Robert ožil. Alespoň to tvrdil Eugene. Prý si s ním povídá a snaží se ho zmanipulovat k různým rošťárnám, jako třeba k ničení nábytku. Přesto se chlapec nechce hračky zbavit, ba naopak, žádnou jinou nechce.

Rodiče mu zprvu nevěří. Není přece možné, aby neživá věc měnila výrazy obličeje a procházela se po domě. Jejich skepticismus trvá jen do doby, než uslyší Robertův smích. A nejen to. Na dveře jim buší sousedé s tím, že se v jejich oknech zjevuje jakýsi panák v námořnickém obleku.

Navždy spolu

Eugene se nezbavil závislosti na své panence ani v dospělosti. Stal se z něj excentrický malíř, který byl pro Roberta schopný udělat cokoliv. Po svatbě se odstěhoval do rodinného domu své ženy Anne, kde začal pro panenku rekonstruovat celé podkroví. Anne začal Robert lézt pořádně na nervy. Musela ho strpět u večeře i v ložnici. A když byla sama doma, musela donekonečna poslouchat jeho pištivý smích.

Rekonstrukce vysněného podkroví se moc nedařila a Robert si tak postavil hlavu, že chce vlastní pokoj s výhledem na ulici. Zřejmě aby mohl děsit sousedy. Anne samozřejmě protestovala, ale Eugene se stával čím dál mrzutějším a začal svou ženu zamykat do skříně. Ani po jeho smrti si Anne nemohla oddychnout. Dle závěti musela panenka zůstat v domě. A tak jí nezbylo nic jiného než prodat dům.

Stěhování do muzea

Noví majitelé domu vůbec netušili, že se uvnitř nachází panenka, se kterou si není radno zahrávat. Robert řádil i bez svého kamaráda Eugena. Běhal po domě, smál se a bouchal dveřmi. Za to si vysloužil nový domov – muzeum East Martello v Key Westu. A možná mu to vyhovuje. Konečně se stal středem pozornosti.

Anebo mu to právě naopak nesvědčí. Vykazuje totiž známky stárnutí, šediví mu vlasy. Navíc u něj prý odborníci pomocí přístrojů naměřili hodnoty, které se shodují s teplotou živých organismů. Pro bezpečí návštěvníků je umístěný ve skleněné vitríně, ale přesto mnozí pociťují v zátylku nepříjemné mrazení. A když byste si ho chtěli vyfotit, musíte jej o to slušně požádat. Pokud prý sklopí hlavu na stranu, znamená to ne. Jestliže byste si pořídili fotku i přes jeho nesouhlas, budete ji mít rozmazanou. Riskujete tím také prokletí, které prý umí Robert na člověka uvrhnout.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Robert

Atlasobscura.com: The Story Behind the World’s Most Terrifying Haunted Doll

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články